Dakarská mise s Tiguanem pokračovala v Bolívii

Posádka Tiguana zaznamenala v Bolívii nejvyšší nadmořskou výšku přesahující 4 300 m.n.m.

 Sledujte tým BARTH Racing na Dakaru 2017:

                      

 

Stálá nepřízeň počasí

Rallye Dakar se překlenula do své druhé poloviny. Volkswagen Tiguan se jako doprovodný vůz týmu BARTH Racing seznámil s Bolívií. Tato krásná země přivítala všechny účastníky Rallye Dakar deštivým počasím s nízkými teplotami. Vytrvalé deště, ale také krátké a prudké přeháňky zkomplikovaly i samotný závod. Etapy musely být zkráceny nebo dokonce zrušeny.

Bivak u města Tupiza byl dokonce tak vyplavený deštěm, že se jeho hliněný podklad stal pastí pro mnohé asistenční vozy. Volkswagen Tiguan ovšem znovu nezklamal a díky pohonu všech kol 4Motion a offroad režimu neměl v nevyzpytatelném terénu sebemenší problém. I samotní organizátoři byli překvapeni, jak hravě si Tiguan s touto situací poradil. Sloužil všem členům týmu jako bezpečný transport po bivaku.  

 

Vysoké nadmořské výšky

Samotná Bolívie je známá svými vysokými nadmořskými výškami. Posádka Tiguana zaznamenala nejvyšší hodnotu přesahující 4 300 m.n.m. Vozy v této výšce ztrácejí výkon díky menšímu množství vzduchu. Volkswagen Tiguan ani v této situaci nezaváhal. V Bolívii je od organizátora Rallye Dakar povolena rychlost maximálně 80 km/h. Tím se přejezdy mezi bivaky dlouhé i 800 kilometrů staly celodenními výlety. Ovšem řidič Tiguana Vlasta KOREC si i tyto dlouhé cesty užíval v pohodlí svého dakarského vozu Volkswagen Tiguan.

 

Setkání s místními psy 

Zajímavostí pro posádku bylo také setkání s místními psy. To, že se kolem silnic pohybuje velké množství toulavých psů a občas málem došlo ke kolizi s nimi, na to už si Vlasta Korec s posádkou Tiguana zvykl. Ovšem ve městě Potosí začali místní psi útočit na samotného Tiguana a to i za cenu možného přejetí. Často musel řidič velmi prudce brzdit, aby nedošlo ke kolizi. Naštěstí se vždy podařilo situaci bezpečně vyřešit.

Posádka Tiguana bude na cestování po Bolívii dlouho vzpomínat a to i díky bezpečnému a pohodlnému cestování v tomto voze.

Sledujte videa nového Tiguanu na Dakaru a postřehy moderátora Vlasty Korce, který ho testuje ZDE. 

  


 

VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru
VW Tiguan na Dakaru