Originální díly Volkswagen

Bezpečí a funkčnost zajistí jen originální díly.

 

Nemusíte dělat kompromis mezi kvalitou a cenou

Originální díly Volkswagen - v tom spočívá celá kompetence značky Volkswagen. Poskytují nekompromisní bezpečnost a jsou ztělesněním optimální funkčnosti a přesnosti lícování, dlouhé životnosti a udržení hodnoty.

Nic by nemohlo být lepší

Originální díly Volkswagen vznikají s vývojem vozu, a jsou proto optimálně sladěné s každým modelem. Jejich kvalita a funkčnost plní nejvyšší standardy napříč celým sortimentem. A v neposlední řadě mají Originální díly Volkswagen jednu zcela speciální výhodu: každé vylepšení našich sériových vozů se v nich hned promítne.

Originální díly Volkswagen jsou přesvědčivé díky své stoprocentní přesnosti lícování a maximální kvalitě. Např. u modelu Tiguan je jich 10 000. Pokud budete skutečně někdy potřebovat náhradu, ať jezdíte jakýmkoliv modelem Volkswagen, vždy byste se měl/a rozhodnout opět pro originál.

Přehled Vašich výhod

  • Originální díly Volkswagen
  • Nejnovější stav techniky
  • Maximální standard kvality
  • Nekompromisní bezpečnost
  • Optimální přesnost lícování
  • Plný sortiment více než 180.000 Originálních dílů Volkswagen
  • Výhodný poměr mezi cenou a kvalitou

Nekompromisní bezpečnost

Nezáleží na tom, co pro svůj Volkswagen potřebujete: Originální díly Volkswagen jsou vždy co nejrychleji tam, kde je jich zapotřebí. 

Od začátku originál

Aby byla umožněna optimální montáž příslušenství, vzniká příslušenství podobně jako Originální díly již při vývoji vozu. Motivace spočívá v maximální perfektnosti - v designu a komfortu, ve funkčnosti a dlouhé životnosti, jakož i v dobrém poměru mezi cenou a za ni nabízeným zbožím/službami. Nadto rozšiřujeme náš sortiment vybraným příslušenstvím známých značkových výrobců, které splnilo přísná kritéria testů a obdrželo od Volkswagenu osvědčení o nezávadnosti. Informujte se o rozsáhlé nabídce příslušenství u našich prodejců náhradních dílů.

Uspořte až 50%

Originální výměnné díly jsou příznivou alternativou k Originálním dílům Volkswagen: Staré díly, znovu zpracované podle sériové specifikace, jsou až o 50 % levnější a splní stejně vysoké nároky na kvalitu jako Originální díly, proto je i záruka identická. A navíc chrání životní prostředí: recyklací se šetří cenné zdroje a energie.

 

Bezpečí a funkčnost zajistí jen originální díly

Více než 350 dopravních nehod, které se letos udály od ledna do konce září má souvislost s technickou závadou automobilu. Podle Policie ČR je jednou z příčin těchto nehod použití neschválených prvků na automobilu, jinými slovy neschválených náhradních dílů. Ty do Česka míří především z Asie. Proč dát přednost originálním dílům?

Snaha ušetřit má v některých případech jasné meze, které se nevyplácí překračovat. U neoriginálních náhradních dílů automobilů to platí dvojnásob. Důkazem jsou praskající brzdové kotouče, špatně svítící světlomety a velkým problémem poslední doby jsou také nekvalitní kola, která se při vyšší zátěži lámou, protože oproti prověřeným originálům nemají dostatečnou pevnost. Na neznačkové díly lze přitom narazit jak na internetu, v kamenných prodejnách tak i v neautorizovaných servisech. Laik přitom často nemá šanci neoriginální díl rozeznat od originálu. Další nebezpečí neznačkových náhradních dílů se skrývá v tom, že v případě nehody, kdy se ukáže, že její příčinou je použití neschváleného dílu, pojišťovna nemusí řidiči uhradit pojistné plnění. Může to znamenat i porušení záručních podmínek. S kvalitou samozřejmě souvisí jak bezpečnost, tak i životnost použitého náhradního dílu. Dá se čekat, že pokud se s neoriginálním dílem nic nestane přímo během provozu, v lepším případě motoristu na jeho končící životnost upozorní v autoservisu. A dá se předpokládat, že se tak stane mnohem dřív, než v případě, že by náhradní díl byl originální. Proto doporučujeme používat pouze originální díly z našeho autorizovaného servisu, které jediné mohou zaručit prověřenou kvalitu nabízející záruku spolehlivé a bezpečné jízdy.

 Originální díly Volkswagen

Originální prachové a pylové filtry Volkswagen

Dospělý člověk přijme za den v průměru 2 až 3 kg tekutin a 1 až 1,5 kg pevné potravy - ale 20 až 30 kg vzduchu! Vzduch je tedy naši nejdůležitější potravinou. Tím důležitější je dýchat co nejčistší vzduch zbavený škodlivin. Originální prachové a pylové filtry plní tuto funkci více než zodpovědně. Aby prachový a pylový filtr efektivně fungoval, je nutná jeho pravidelná výměna - nejpozději jednou za 2 roky, případně každých 30 000 km (podle toho, co nastane dříve). Na opotřebení prachového a pylového filtru se však podílejí i vnější vlivy, jako klimatické podmínky nebo prašnost v regionu, kde se vozidlo používá.

Zanesený prachový a pylový filtr může znamenat zdravotní a bezpečnostní rizika. Roste znečištění vzduchu v autě jemným prachem a mikroorganismy. Především v zimních měsících dochází k rychlému zamlžování oken, protože nelze plynule snižovat vlhkost vzduchu v kabině, rychle se snižuje výhled z vozu a protijedoucí vozidla řidiče snadno oslní. Proto je třeba pravidelné výměně věnovat patřičnou pozornost. Originální prachové a pylové filtry odpovídají sériovému standardu nově vyráběných vozů. Jejich specifikace jsou výrazně přísnější než normy ISO a zákonné předpisy.

Sortiment originálních prachových a pylových filtrů Volkswagen je značně široký - počínaje jednoduchými filtry, které z přiváděného vzduchu oddělují pouze pevné částice (především pro starší modely), až po několikavrstvá filtrační média s vrstvou aktivního uhlí.

Moderní originální prachové a pylové filtry Volkswagen mají tři filtrační vrstvy. Díky své konstrukci odstraní ze vzduchu přiváděného do vozidla až 99% škodlivin. První filtrační vrstva účinně zachycuje pevné částice do průměru 0,5 µm, vrstva aktivního uhlí pak efektivně absorbuje plynné látky i ozón a eliminuje nepříjemné pachy. Poslední vrstva slouží k ochraně aktivního uhlí. Aktivní uhlí se skládá hlavně z uhlíku s vysoce porézní strukturou. Každý gram uhlí použitého v originálním prachovém a pylovém filtru Volkswagen má povrch mezi 300 a 2 000 m2. Při čtyřech gramech uhlí, které filtr obsahuje, to odpovídá ploše fotbalového hřiště. Hustota aktivního uhlí se pohybuje v rozpětí 200 až 600 kg/m3. 

Pro optimální kvalitu vzduchu v kabině vozu je vhodné v pravidelných intervalech nejen měnit prachový a pylový filtr, ale též dezinfikovat celou klimatizaci. Odstraní se tím mikroorganismy, plísně, spóry a prachové částice usazené ve výparníku a v jeho okolí. Díky vysokotlakému čištění se téměř beze zbytku vypláchnou a odvedou z vozidla. Odstraní se tak živná půda pro usídlení mikroorganismů. Mějte však vždy na paměti, že bez výměny prachového a pylového filtru samotná dezinfekce klimatizace postrádá smysl. Klimatizace by se totiž velice brzy znovu kontaminovala nečistotami ze zaneseného filtru. 

Profesionální vyčištění klimatizace pomocí originálního čisticího roztoku Volkswagen Vám provedeme v našich servisech. 

Chladicí kapalina G13

Nová chladicí kapalina G13 Volkswagen Original chrání Váš motor ještě lépe a navíc je šetrnější k životnímu prostředí. Při její výrobě se uvolní do ovzduší o 11% emisí CO2 méně, než u předchozích produktů.

Hlavní funkce a vlastnosti chladicí kapaliny G13:

  • chrání jednotlivé komponenty motoru před usazováním vápníku, proti přehřívání, korozi a mrazu a tím podporují dlouhou životnost motoru,
  • obsahuje látky vytvářející ochranný antikorozní film zabraňující tvorbě pěny a neutralizující tvrdou vodu,
  • šetrná k životnímu prostředí,
  • vykazuje perfektní snášenlivost se všemi kovy a pryžovými i plastovými díly chladicího okruhu. Lze ji míchat i s předchozími produkty G11, G12 nebo G12 plus. 

Aby chladicí kapalina G13 plnila všechny funkce, její podíl v chladivu se musí pohybovat mezi 40 a 60 procenty. Při menší koncentraci hrozí zamrznutí směsi v chladicím okruhu, při vyšší koncentraci zas chladicí směs neodvádí teplo z motoru dostatečně rychle a mohlo by dojít k jeho přehřátí. Správný míchací poměr chladicí kapaliny G13 Volkswagen Original s destilovanou vodou je uveden i v servisním plánu každého vozu. K doplňování se hodí zejména hotová směs Ready-Mix.

Koncentraci chladicí kapaliny v chladicím okruhu Vám rádi prověříme v našich autorizovaných servisech v Pardubicích a Hradci Králové.

Kontaktujte naše specialisty a nechte si poradit:

Pardubice - Hůrka 1798


Hradec Králové - Br. Štefanů 985

Martin Hejzlar

Martin Hejzlar

vedoucí prodeje dílů a příslušenství

martin.hejzlar@autocentrum.cz