Pasat Alltrack spojuje světy osobních vozů a SUV

Volkswagen nyní rozšiřuje svou nabídku ve střední třídě o další speciální verzi, která slyší na jméno Passat Alltrack.

VW Passat Alltrack

Dynamický projev

Dynamický vzhled nového vozu Passat Alltrack není samoúčelný. Výrazné nárazníky, které jsou vpředu i vzadu lakované v barvě vozu, ochranný kryt podvozku se vzhledem ušlechtilé oceli a nápadné boční prahy jsou jasným příslibem radosti ze sportovní jízdy. Dalšími akcenty vzhledu jsou vstupy vzduchu s plástvovou strukturou, stejně jako kryty lemů blatníků a dveří. Všechny tyto designové prvky, jež jsou součástí sériové výbavy, prozrazují na první pohled jeho terénní eleganci.

Interiér

Radost v novém voze Passat Alltrack začíná již v okamžiku nastoupení. První věc, která Vám padne do oka, jsou nástupní prahové lišty z ušlechtilé oceli s nápisem "Alltrack" vpředu i vzadu. Tyto ušlechtilé prvky tak okamžitě odstraní veškeré pochybnosti ohledně nejvyšší kvality zpracování interiéru. Projevem sportovního charakteru jsou pedály z ušlechtilé oceli s kartáčovaným povrchem, zatímco jemná kůže na multifunkčním volantu s hliníkovým dekorem je pohlazením pro Vaše ruce. Dodatečný komfort zajišťují ovládací prvky na multifunkčním volantu, jejichž prostřednictví je možné ovládat palubní počítač, rádio nebo Váš telefon. U modelů s převodovkou DSG může být  multifunkční volant na přání vybaven ovládacími prvky pro řazení převodových stupňů.

Nabídka prostoru

Nový Passat Alltrack je plnohodnotné kombi. To oceníte nejpozději v okamžiku, kdy využijete velkorysou nabídku místa jeho zavazadlového prostoru. Opěradlo zadního sedadla je vybaveno praktickým otvorem pro transport dlouhých předmětů, celé sedadlo i opěradlo je navíc asymetricky dělené a sklopné. Střední loketní opěrka s odkládacím boxem a dvěma držáky nápojů vzadu umožňuje, aby nezbytné drobnosti byly vždy po ruce. Dveře zavazadlového prostoru mohou být na přání vybavené elektrickým otevírání a zavíráním, které lze doplnit také dálkovým ovládáním, jež dále usnadňuje jejich obsluhu. Zábavu si však můžete užít i při plnění zavazadlového prostoru, a to díky paketu pro upevnění zavazadel, jenž je součástí výbavy na přání. Ten zahrnuje vodicí lišty s fixačním popruhem, čtyři posuvná kotvicí oka a vyjímatelnou podlahu zavazadlového prostoru. Díky tomu můžete zavazadlový prostor pružně přizpůsobit Vašim aktuálním potřebám.

Motory

Motory, kterými může být vybaven nový Passat Alltrack, v sobě při každé jízdě spojují příjemně tichý chod s přesvědčivým zrychlením a výkonem. Současně se však vyznačují příkladnou hospodárností a nízkou spotřebou paliva. Benzinové agregáty TSI i naftové motory TDI nejnovější generace díky aplikaci inovativních technologií nabízejí ideální poměr výkonu a spotřeby paliva.Pohon všech kol 4Motion v kombinaci se spojkou Haldex, který zajišťuje optimální trakci, zejména při nepříznivých povětrnostních podmínkách nebo na obtížném povrchu. Výjimečným zážitkem je jeho nasazení v kombinaci s motorem 2,0 l TSI s výkonem 155 kW (210 k) s 4Motion a šestistupňovou převodovkou s dvojitou spojkou DSG. Nezáleží však na tom, zda se rozhodnete pro šestistupňovou manuální převodovku nebo pro velmi komfortní převodovku s dvojitou spojkou DSG. Nový Passat Alltrack s Vámi za volantem, bude vždy připraven na dobrodružství.