Prestižní ocenění iF Design Award pro modely Kia Optima Sportswagon, Niro a Rio

Kia za mimořádný design svých nejnovějších modelů získala tři prestižní ocenění iF Design Award.

  • Prestižní ocenění ‘iF Design Award’ pro modely Optima Sportswagon, Niro a Rio

  • Celkový počet ocenění Kia za produktový iF design se vyšplhal na 12

Frankfurt, 8. února 2017 -  Kia za mimořádný design svých nejnovějších modelů získala tři prestižní ocenění iF Design Award. Ocenění za produktový design si odnesl hybridní crossover Niro, manažerský vůz Optima Sportswagon a zbrusu nová generace modelu Rio.

Ročník 2017 je již osmým v řadě, kdy si Kia vybojovala nejméně jedno ocenění iF Design Award. Díky nejnovějšímu hattricku ocenění se celkový počet modelů Kia s oceněním iF vyšplhal na 12.

Komentuje Peter Schreyer, prezident a vedoucí návrhář společnosti Kia Motors Corporation: „Zisk nejnovějších ocenění iF Award je uznáním pro celý náš globální tým návrhářů. Všechny tři modely, na nichž úzce spolupracovala návrhářská studia Kia v Koreji, Německu a Spojených státech, jsou pro naši značku velmi důležité. Prostřednictvím modelů Niro a Optima Sportswagon vstoupila Kia do nových segmentů trhu a vydobyla si v obou segmentech výlučné postavení díky svému pokrokovému a atraktivnímu designu. Nová generace modelu Rio dodává jednomu z našich globálních bestsellerů podstatně upravený a dospělejší charakter.“

KIA NIRO

Spojuje praktické výhody a vizuální atraktivitu kompaktního crossoveru s elegantním vzhledem, čímž se tento vůz odlišuje od konzervativněji pojatých hybridních modelů a získává jedinečné postavení celosvětově prvního hybridního crossoveru.

KIA OPTIMA SPORTSWAGON

Historicky první kombi Kia střední třídy navržené výhradně pro evropské trhy nabízí markantní design exteriéru, doplněný o vyšší praktickou použitelnost a atraktivitu karoserie.

KIA RIO

Kia Rio nové generace, třetí z držitelů ocenění pro rok 2017, nabízí dravější design, moderní a praktické řešení interiéru s nejnovějšími technologiemi palubního infotainmentu a bezpečnosti.

Zdroj: Tisková zpráva Kia Motors Czech Republic