Volkswagen představil světu nový Golf s vylepšeným designem

Nový Golf čeká jen na Vás - vylepšený design, nové technologie a infotainment systémy.

 

MODERNIZOVANÝ VOLKSWAGEN GOLF ČEKÁ JEN NA VÁS 

Volkswagen digitalizuje velkou modernizací nejúspěšnější model ve své historii. Během vývoje modelu Golf pro rok 2017 byla největší pozornost - kromě nových motorů, ještě ostřejšího designu a nových asistenčních systémů - zaměřena na zcela novou generaci informačních a zábavních systémů. Poprvé v kompaktní třídě, v celosvětovém měřítku, lze vrcholný systém "Discover Pro" ovládat prostřednictvím gest. Se svým 9,2" displejem tvoří koncepční a vizuální celek s digitálním panelem přístrojů Active Info Display, který je další novinkou v nabídce modelu Golf. Zároveň se zvětšila nabídka internetových služeb a aplikací. Modernizace modelu Golf s více než 33 miliony prodanými vozy navíc přináší do kompaktní třídy novou úroveň asistenčních systémů. Bezpečnost výrazně vylepšují systémy, mezi něž patří funkce City pro nouzové brzdění s novým rozpoznáváním chodců, nový asistent pro jízdu v dopravní koloně (částečně automatizovaná jízda rychlostí až 60 km/h) a rovněž v tomto segmentu nový asistent pro stav nouze (Emergency Assist).


 

Infotainment

Infotainment systémy v novém voze Golf splní vysoké nároky - mimo jiné díky sériové dotykové obrazovce a volitelnému ovládání pomocí gest. Můžete se těšit z komfortu, který zajišťuje indukční nabíjení Vašeho chytrého mobilního telefonu, i flexibilního zobrazení na digitálním kombinovaném přístroji.

ACTIVE INFO DISPLAY

Tachometr je věcí minulosti

Na přání se místo klasických kruhových ukazatelů s vysokými lemy můžete rozhodnout pro digitální panel s vysokým rozlišením. Inovativní kombinovaný přístroj Active Info Display Vám kromě rychlosti a ukazatele stavu paliva zprostředkuje i spoustu dalších informací. Díky volitelnému digitálnímu panelu Active Info Display si můžete užívat všechny výhody kombinovaného přístroje na velkém barevném TFT displeji s úhlopříčkou 31 cm (12,3 palců). Prostřednictvím různých informačních profilů můžete cíleně nastavit data s nejvyšší prioritou, která se na displeji kombinovaného přístroje zobrazí společně s klasickými ukazateli - otáčkoměrem, tachometrem a počítadlem kilometrů.

Informační profily zvolíte rychlým a nekomplikovaným způsobem pomocí multifunkčního volantu. Zcela podle potřeby tak můžete vyvolat např. detailní data o jízdě nebo si můžete na displej přidat optické zobrazení informací Vašeho asistenčního systému. Aktivní plocha displeje přitom může být využita ještě efektivnějším způsobem, protože mezi kruhovými ukazateli mohou být zobrazena další data.

V kombinaci s navigačním systémem "Discover Media" se pak můžete rozhodnout, zda chcete navigační mapu zobrazit na panelu Active Info Display nebo zda ji chcete mít klasicky na displeji přístroje. Navigační systém "Discover Pro" pak umožňuje paralelní zobrazení na obou displejích.

 

TELEFONNÍ ROZHRANÍ "COMFORT"

S funkcí indukčního nabíjení

Velmi komfortní: Volitelné telefonní rozhraní "Comfort" zahrnuje nejenom hands free sadu, ale disponuje také funkcí indukčního nabíjení. A díky další indukční vazbě, jejímž prostřednictvím se telefon spojuje s vnější anténou vozu, a USB rozhraní ve střední loketní opěrce, které umožňuje jak přenos dat, tak i nabíjení připojeného zařízení, bude telefonování ve Vašem novém voze Golf mimořádně komfortní. Výjimečné na tom je, že propojení s vnější anténou vozu pomocí indukční vazby v kombinaci s vysoce kvalitním mikrofonem ve stropě a výstupem zvuku přes reproduktory uvnitř vozu zajišťuje velmi dobrou kvalitu telefonních hovorů. Dodatečný držák telefonu tak již není potřeba.

 

OVLÁDÁNÍ POMOCÍ GEST

Budoucnost bez tlačítek

Malá gesta mohou mít velký účinek. To platí nejenom pro mezilidské vztahy, ale také pro ovládání pomocí gest ve Vašem novém voze Golf, protože jeho prostřednictvím je ovládání volitelného navigačního systému "Discover Pro" ještě komfortnější. Umožňuje Vám, abyste se velmi pohodlně mohli pohybovat jak v hlavním menu, tak také v různých podmenu; gestem tažení zprava doleva přitom můžete listovat jednotlivými stránkami. Pohybem ruky tak můžete například přeskakovat z jedné radiostanice na druhou, z jedné skladby na další nebo z obrázku na obrázek. Z barevného kódu na uživatelské ploše se přitom dozvíte, kde je možné ovládání pomocí gest použít a kde ne. K dispozici máte samozřejmě vždy také klasický způsob ovládání.


 

Konektivita

 

CAR-NET APP-CONNECT

Využívejte Vaše aplikace také ve Vašem voze Volkswagen.
 

Car-Net App-Connect - to jsou tři inovativní technologie - MirrorLink™, Android Auto™ od Google a Apple CarPlay™ - díky nimž se na displeji infotainment systému paralelně zobrazují aplikace, které běží na Vašem chytrém mobilním telefonu.

CAR-NET GUIDE & INFORM

Nejaktuálnější informace na Vašich cestách

Na přání je v kombinaci s navigačním systémem "Discover Media" nebo "Discover Pro" k dispozici paket služeb Car-Net "Guide & Inform". Vy tak máte k dispozici aktuální data z internetu a v reálném čase se dozvíte, zda se někde vytvořila dopravní zácpa nebo na kterém parkovišti je volné místo. Díky službě Vyhledávání zvláštních cílů online můžete objevit mimo jiné zajímavá místa, jako hotely, restaurace nebo čerpací stanice.


 

Nové motory TSI a 7stupňová převodovka DSG 

Pro-gresivní digitalizaci doplňují zdokonalené motory TSI řady EA211. V modelu Golf slaví debut nový přeplňovaný zážehový čtyřválec "1.5 TSI Evo" s výkonem 110 kW/150 k a systémem deaktivace válců ACT. Později bude následovat verze BlueMo-tion s výkonem 96 kW/130 k. Volkswagen navíc zvýšil výkon modelu Golf GTI, který přichází na start se 169 kW/230 k a 180 kW/245 k (GTI Performance). Nová 7stupňová dvouspojková převodovka DSG se vyznačuje vysokou účinností a v modelové řadě Golf postupně nahradí všechny 6stupňové převodovky DSG.


 

Asistenční systémy

Inteligentní asistenční systémy mohou zvýšit komfort cestování, pomohou Vám při zvládání kritických jízdních situací nebo dokonce zcela zabrání jejich vzniku.

EMERGENCY ASSIST

Reaguje v případě zdravotního selhání řidiče

Systém "Emergency Assist", který je součástí výbavy na přání, se automaticky zapne v případě, že systém neregistruje žádnou aktivitu řidiče a ani po jeho varování se nedostaví žádná reakce. Systém se následně snaží prostřednictvím brzdného rázu, varovných tónů, varovného blikání a cyklického natáčení volantu v rámci jízdního pruhu přimět řidiče k reakci a současně tím varuje spolujezdce i ostatní účastníky provozu. Jestliže se ani po všech těchto pokusech nedostaví adekvátní odezva řidiče, systém vozidlo kontrolovaným způsobem zastaví. V rámci daných možností tak lze zabránit nehodě.

TRAILER ASSIST

Manévrování s přívěsem se změní na zábavu

Manévrování s přívěsem může být pro nezkušené řidiče náročnou zkouškou z trpělivosti, protože přívěs ne vždy reaguje podle představ - často zatáčí přesně opačným směrem. Pro přesné couvání je rozhodující správné natočení volantu. Volitelný asistent pro couvání s přívěsem "Trailer Assist" za Vás při couvání s přívěsem přebírá ovládání volantu. Vy pouze zařadíte zpátečku, stisknete tlačítko parkovacího asistenta a pomocí ovladače natočení vnějších zpětných zrcátek zadáte směr, kterým by se měl přívěs pohybovat. Váš Golf nyní řídí automaticky, zatímco Vy jste dále odpovědní za řazení, zrychlování a brzdění. A samozřejmě musíte mít vše stále pod kontrolou.

ASISTENT PRO JÍZDU V KOLONĚ

Zbaví Vás stresu při popojíždění v dopravní zácpě

Volitelný asistent pro jízdu v koloně Vám pomáhá při psychicky náročném popojíždění v dopravní zácpě a eliminuje riziko nehod, které jsou typické pro jízdu ve váznoucí dopravě.