NOVÝ CITROËN C3 AIRCROSS NABÍZÍ VÝRAZNĚJŠÍ STYL

NOVÝ CITROËN C3 AIRCROSS NABÍZÍ VÝRAZNĚJŠÍ STYL

NOVÝ CITROËN C3

NOVÝ CITROËN C3 AIRCROSS, KTERÝ NABÍZÍ VÝRAZNĚJŠÍ STYL, VYLEPŠENÝ KOMFORT A OSVĚDČENOU MODULARITU,
JE IDEÁLNÍM SUV PRO MĚSTO A VOLNÝ ČAS

  • Nový Citroën C3 Aircross dnes dospívá. Aniž by ztratil svou jedinečnost, přesunuje se do vyšší kategorie a dodává větší osobitost vzhledu své přední strany, přichází s novými ozdobnými prvky a nabízí větší komfort na palubě.
  • SUV s výrazným charakterem: ponechává si svoji siluetu, výšku a ochranné prvky a mění osobnost díky zcela přepracované přední části, která je reprezentativnější s výraznější.
  • Stále stejně všestranné SUV: jeho schopnosti jízdy v terénu se díky funkcím Grip Control® a Hill Descent Assist nemění.
  • Komfortní SUV pro aktivní život: zachovává si svou modularitu, prostornost a prosvětlení a díky sedadlům Advanced Comfort, která se poprvé objevila u vozu C5 Aircross, vylepšuje komfort na palubě.
  • Pohodové SUV: Nový Citroën C3 Aircross usnadňuje každodenní život, posádka se v něm cítí bezpečně a vyrovnaně. V kabině na ni čeká nový větší 9" dotykový displej, nové úložné prostory zabudované do nové středové konzoly, 5 technologií konektivity a 12 technologií asistenčních systémů řízení, jako je například Head-up displej s barevným zobrazením nebo zpětná parkovací kamera se systémem Top Rear Vision.
  • Nový C3 Aircross dorazí do prodejní sítě v červnu 2021, v České republice jej můžeme očekávat v průběhu léta.

„C3 Aircross i dnes ukazuje, že je moderní a originální. Má vzhled správného SUV, nabízí bezkonkurenční prostornost, modularitu a technologie, které usnadňují každodenní život. Rozhodli jsme stavět na těchto silných stránkách a dodat vozu na zralosti z hlediska designu a většího pohodlí na palubě. Výsledek je zřejmý na první pohled! Přední část se radikálně změnila, je mnohem hranatější a důraznější. Nový vzhled sedadel posiluje komfortní zážitek z pobytu na palubě vozu. Nový C3 Aircross splňuje všechny prvky SUV „by Citroën“ a má vše proto, aby byl komerčně úspěšný.“
Vincent Cobée, generální ředitel Citroën

C3 Aircross, jehož se od uvedení na trh na konci roku 2017 prodalo téměř 330 000 exemplářů, pokračuje v ofenzivě ve svém velmi konkurenčním segmentu. Zákazníci okamžitě ocenili jeho výrazný, poutavý a maximálně přizpůsobitelný design, prostornost a bezkonkurenční modularitu. Největší zájem mají o nejvyšší verze výbavy (62 % ve verzi Shine), což je jasné znamení jeho přitažlivosti. Vůz je díky kompaktním vnějším rozměrům a velkorysému prostoru uvnitř všestranně použitelný a je ideálním vozem pro aktivní zákazníky, kteří hledají stále větší pohodlí a modularitu a současně vysokou míru ovladatelnosti a hbitosti v každodenním provozu. Přepracovaný C3 Aircross SUV nabízí ještě výraznější charakter, který je reprezentativnější a modernější, byl posílen komfort na palubě, klid a všestrannost použití.

01. VÝRAZNĚJŠÍ STYL, VĚTŠÍ MOŽNOSTI PERSONALIZACE

C3 Aircross si na trhu, kde se objevují stále nižší tvary SUV, které jsou stále blíže sedanům, prosazuje svůj SUV charakter a nabízí objemnou siluetu ukazující na velký prostor na palubě a postoj dominující díky zvýšené světlé výšce a velkým kolům celé silnici. Svůj rozdíl zdůrazňuje pomocí prahových lišt, podběhů kol, předních a zadních lapačů nečistot a střešního nosiče, který graficky podtrhuje plné a velkorysé tvary vozu. Zatímco C3 Aircross vyjadřoval při svém uvedení na trh svým designem a možnostmi personalizace laskavost a svěžest, nový C3 Aircross dosáhl dospělého věku. Při zachování své originality a ducha mění svůj hravý přístup a přesunuje se na vyšší úroveň, na níž klade důraz na vyzrálejší charakter s vyšší kvalitou, což odpovídá očekáváním trhu.

PŘEDNÍ EXPRESIVNĚJŠÍ STRANA
Prvotním potvrzením změny vzhledu je kompletně přepracovaná přední maska, ze které vyzařuje výraznější charakter a větší status. Inspirovala se od koncepčního vozu CXPERIENCE a poprvé se objevila u nové C3 v roce 2020. V roce 2021 představuje nový podpis značky Citroën, kterým je silná, osobitá a jedinečná identita.

Tato nová čelní strana upoutá na první pohled, zejména díky novému podpisu předních světel. Dvojité chromované lišty jsou protaženy k LED světlometům podobně jako u nové C3 nebo nové C4, ale jsou ještě propracovanější. LED světlomety jsou zárukou více světla a bezpečnosti a podporují pocit bezpečí na silnici. C3 Aircross získal také novou mřížku chladiče s novým geometrickým vzorem a robustnost vozu posiluje i nový stříbrně šedý nájezdový chránič s barevnými prvky.

Tato nová přední strana je strukturovanější, čímž je podpořen dojem z výšky kapoty. Díky modernějšímu provedení je C3 Aircross ještě expresivnější a robustnější.

Nový C3 Aircross pevně stojí na velkých kolech, má vysokou horizontální kapotu, velkorysé objemy a 360° ochranné prvky, které odrážejí kontinuální prosklení podél celé karoserie. Díky svému výraznému vzhledu se v segmentu B-SUV odlišuje na první pohled.
 
VĚTŠÍ MOŽNOSTI PERSONALIZACE
Nový C3 Aircross nabízí vyvinutější program personalizace, aby uspokojil všechny zákazníky, kteří si tak mohou upravit na míru své jedinečné SUV, které je pak osobité, charakteristické a v souladu s image každého z nich.

Z vnějšku se rozsah úprav zvýšil na 70 možných kombinací, které využívají:
  • 7 odstínů exteriéru, z toho 3 nové, šedá Kaki Grey, modrá Voltaic Blue a bílá Blanc Banquise.
  • 4 balíčky Packs Color, z toho 2 nové odstíny přinášející luxusnější texturovaný dojem: Anodised Orange a Anodised Dark Blue. Tvoří je originální barevné grafické prvky na bočních okrajích deflektoru předního nárazníku, na zpětných zrcátkách a zadních postranních okénkách. Ty vytvářejí nový boční podpis: charakteristické barevné fólie vyvolávající dojem žaluzií doplňuje nové grafické plastické ztvárnění v odstínu podle zvoleného balíčku Pack Color: efekt žaluzií v zrcadlově chromovém provedení (chromované ozdobné prvky u postranního okénka) v případě balíčků Pack Color Shony Black a Anodised Dark Blue, plastický vzhled v bílém odstínu v případě balíčku Pack Color Polar White a v oranžovém odstínu v případě balíčku Pack Color Anodised Orange.
  • výběr ze 2 barev střechy: černé nebo bílé.

C3 Aircross je vybaven koly s ještě grafičtějším a dynamičtějším designem ve velikosti 16" a 17", v provedení s diamantovým výbrusem, nebo „full black“ pro elegantnější, nebo mužnější vzhled.

Větší a luxusnější výběr personalizace pokračuje i v kabině, kde je možné si zvolit jeden ze 4 různých stylů, z nichž každý má svou vlastní identitu a dokáže tak splnit očekávání a vkus každého zákazníka:
  • Základní sériový styl je čistý a střídmý, je pro něj typické šedé čalounění s šedou texturovanou lištou palubní desky.
  • Styl Urban Blue vyzařuje moderního ducha a pohodu, jemně se v něm v nejčistším sportovním duchu mísí modré látkové čalounění a látkové čalounění s efektem modré kůže, v horní části opěradel je příčný pás s motivem stylizovaných šípů z loga značky a palubní deska je zdobena lištou v látce s efektem modré kůže.
  • Styl Metropolitan Graphite, který je elegantní a trendy, používá látkové čalounění s efektem tmavě šedé kůže v kombinaci s šedě melírovaným látkovým čalouněním, pás v horní části opěradel má vzhled světlého texturovaného dřeva a lišta na palubní desce je v šedě melírované látce.
  • Styl Hype Grey je vysoce elegantní, jde o kombinaci šedozeleného koženého čalounění a látkového čalounění s efektem černé kůže, lišta na palubní desce je z šedozelené kůže, pásy v horní části opěradel mají v sobě motiv stylizovaných šípů z loga značky.
    Eleganci stylů Metropolitan Graphite a Hype Grey podtrhuje nové prošití, které je pro Citroën charakteristické a je na trhu jedinečné. Je na něm motiv loga, který se poprvé objevil ve voze Nová C4.

02. AKTIVNÍ ŽIVOT V NAPROSTÉM KLIDU

SEDADLA ADVANCED COMFORT PRO VĚTŠÍ POHODLÍ
Nový C3 Aircross umožňuje svým zákazníkům cítit se za volantem jako doma a pohodu na palubě posiluje i prostřednictvím svého programu Citroën Advanced Comfort®.
Kromě odpružení, jehož nastavení zaručuje plynulost jízdy, která je v tomto segmentu zcela bezkonkurenční, nabízí C3 Aircross větší jízdní komfort díky novým sedadlům Advanced Comfort, které se poprvé objevily ve voze C5 Aircross. Sedadla Advanced Comfort, která jsou k dispozici u stylů interiéru Urban Blue, Metropolitan Graphite a Hype Grey, sází pro dosažení optimálního komfortu na 4 jeho rozměry: vizuální komfort, komfort při dosednutí, komfort z hlediska držení těla a dynamický komfort:
  • vizuální komfort je vyjádřen jedinečným čalouněním, zpracováním, které je pro Citroën typické a vizuálně okamžitě působí měkce a příjemně;
  • komfort při dosednutí s pěnou o tloušťce 15 mm, která okamžitě po usednutí nabízí oporu podobnou jako matrace;
  • komfort z hlediska držení těla se vyznačuje zesílenou oporou širokých velkorysých sedadel;
  • dynamický komfort poskytuje dobrou oporu při dlouhých cestách díky kombinaci pevné látky uprostřed sedáku a zesílené a strukturované pěny.

PROSTORNOST, MODULARITA A PROSVĚTLENÍ NA NEJLEPŠÍ ÚROVNI SEGMENTU
Nový C3 Aircross si zachovává svou modularitu, prostornost a prosvětlení pro větší pohodlí a všestrannost. Díky své kompaktní délce 416 cm, která mu zajišťuje snadnou ovladatelnost a hbitost, přináší C3 Aircross do svého segmentu unikátní nabídku s jedinečným vnitřním prostorem.
Nový C3 Aircross nabízí vynikající prostornost, zejména pak velkorysý prostor pro nohy na zadních sedadlech a lepší výšku ke stropu, které jsou v tomto segmentu výjimečné. Jeho modularita nemá obdoby, a to díky lavici dělené na 2 samostatné části a s posuvem 150 mm či možnosti sklopení opěradla předního sedadla do polohy stolek, čímž se délka zavazadlového prostoru prodlouží na 240 cm, což umožňuje bezpečnou přepravu zvláště dlouhých předmětů (stavebnicový nábytek v krabicích, sportovní výbava atd.). Objem kufru je možné posunutím zadního sedadla dopředu zvětšit ze 410 l na 520 l a při sklopení zadního sedadla dosahuje až 1 289 l.
Další velkou předností kabiny je její mimořádné prosvětlení, které zajišťují velké prosklené plochy a panoramatické otevíratelné střešní okno.
K větší funkčnosti kabiny vozu C3 Aircross přispívá také nová propracovanější středová konzola. V její zadní části je zabudovaná velká přihrádka, která je krytá posuvnou roletkou a je přístupná cestujícím vpředu i vzadu. Celá posádka má po ruce užitečné úložné prostory a přihrádky: mělká přihrádka určená na drobné předměty před spolujezdcem, držáky nápojů zabudované do středového sklopného opěradla zadní lavice, kapsy na zadní straně předních sedadel, řada úložných přihrádek ve spodní části středového panelu.

TECHNOLOGIE USNADŇUJÍCÍ ŽIVOT A UMOŽŇUJÍCÍ UNIKNOUT Z BĚŽNÉHO ŽIVOTA
Nový C3 Aircross nabízí veškeré potřebné technologie, které zajišťují ještě větší klid a bezpečnost za volantem. Je vybaven především novým, větším 9" dotykovým displejem pro větší ergonomii, čitelnost a praktičnost. Nový kvalitnější displej umožňuje zejména výrazněji zobrazit navigaci Citroën Connect Nav nebo funkci Mirror Screen kompatibilní s Android Auto a Apple CarPlay. K dispozici je také bezdrátové nabíjení chytrých telefonů a systém Citroën Connect Assist.
Nový C3 Aircross nabízí 12 intuitivních technologií asistenčních systémů řízení, které usnadňují každodenní život, aby byla každá jízda jednodušší a bezpečnější. Jde o bezpečnostní technologie, jako je Head-up displej s barevným zobrazením uchovávající užitečné informace v zorném poli řidiče, rozpoznávání dopravního značení s doporučenou rychlostí, nouzové automatické brzdění Active Safety Brake nebo automatické přepínání dálkových světel. Dále je to výbava, která zjednodušuje každodenní život, jako například hands-free přístup a startování, Park Assist nebo zpětná parkovací kamera se systémem Top Rear Vision, která přenáší pohled na zadní část vozu a její okolí na dotykový displej.

A konečně, aby nový C3 Aircross zdůraznil svůj SUV charakter a dokázal zvládnout většinu terénů, je vybaven systémem Grip Control® s funkcí Hill Assist Descent - zařízením, které umožňuje jízdu za jakýchkoliv podmínek. Tento systém umožňuje upravit trakci předních kol podle terénu a udrží auto v nízké rychlosti i na velmi strmých svazích.
Nové SUV C3 Aircross nabízí volbu mezi úspornými a výkonnými benzínovými (PureTech) a dieselovými (Blue HDi) motory: PureTech 110 s manuální šestistupňovou převodovkou MAN6, PureTech 130 s automatickou šestistupňovou převodovkou EAT6, BlueHDi 110 s manuální šestistupňovou převodovkou MAN6 a BlueHDi 120 s automatickou šestistupňovou převodovkou EAT6.