NOVÝ CITROËN C5 X

NOVINKA ROKU 2021

ODVAHA, KOMFORT A TECHNOLOGIE PRO INTENZIVNĚJŠÍ ZÁŽITKY Z JÍZDY

ZAHÁJENÍ PRODEJŮ V DRUHÉ POLOVINĚ ROKU 2021
Nový CITROËN C5 X v sobě snoubí eleganci limuzíny, dynamiku kombi a zvýšenou pozici SUV. Nabízí nebývalé pohodlí věrné programu Citroën Advanced Comfort® s interiérem evokujícím luxusní salónek. Vůz je vybaven špičkovými technologiemi pro příjemnější cestování, příkladem budiž poloautonomní řízení, rozšířený head-up displej a zcela nový infotainment s 12″ displejem s hlasovým ovládáním.
 

ODVÁŽNÉ LINIE

Nový CITROËN C5 X vyniká v tradičním segmentu. Pod víkem zavazadelníku se nachází široký úložný prostor s nízkou nákladovou hranou. Dlouhá kapota, aerodynamické linie, vysoká karoserie a delší zadní převis dodávají vozu jedinečný vzhled a zlepšují jeho aerodynamiku. Zvýšený podvozek ve srovnání s tradičním sedanem a kola o průměru 720 mm jsou zákazníky SUV velmi oceňována.

Vůz nabízí velkorysé rozměry:
- délka 4 805 mm
- šířka 1 865
- výška 1 485 mm
- rozvor 2 785 mm
 
Jednoznačně identifikovatelný světelný podpis Citroën ve tvaru písmene V se objevuje u předních světlometů i na zadních světlech.
 

POZVÁNKA NA CESTU V ABSOLUTNÍM POHODLÍ

INTERIÉR S ATMOSFÉROU LUXUSNÍHO SALÓNKU
Sedadla Advanced Comfort® nového vozu CITROËN C5 X poskytují nebývalé pohodlí díky specifickému polstrování se speciální měkčenou vrchní vrstvou a strukturovanou pěnou s vysokou hustotou. Celkové provedení interiéru v kombinaci s elegantní palubní deskou vytváří ideální podmínky pro cestování.

Cestující na zadních sedadlech mají nadstandardně velký prostor pro nohy, dostatečnou šířku v oblasti ramen a velkorysý prostor nad hlavou. Zavazadelník o objemu 545 l vychází z kombi a při sklopení zadní lavice se zvětší až na 1640 l. Víko zavazadelníku je vybaveno praktickým hands-free ovládáním.

Velké prosklené plochy vpouštějí do interiéru dostatek světla a kabina vozu je dokonale odhlučněna díky akustickým předním a zadním oknům. CITROËN C5 X je vybaven inovativním podvozkem Citroën Advanced Comfort®, který navozuje pocit, že vůz nad nerovnostmi vozovky doslova přeletí.
 
 

Ë-KOMFORT PLUG-IN HYBRIDU

Nový CITROËN C5 X bude v nabídce rovněž s plug-in hybridním pohonem dosahujícím výkonu 225 k. Dojezd v plně elektrickém režimu kolem 50 km je dostatečný pro většinu každodenních cest, při rychlostech nepřesahujících 135 km/h.

Vůz lze dobíjet doma, na pracovišti nebo u veřejné dobíjecí stanice, díky čemuž je možné jezdit přes týden bez využití spalovacího motoru a vyrážet i na kratší výlety. Plug-in hybridní CITROËN C5 X posouvá řízení i komfort o krok dále díky inovativnímu podvozku Citroën Advanced Comfort® zaručujícímu mobilitu v ë-komfortní třídě. Ovládání vozu je velmi snadné a jízda je tichá a plynulá bez vibrací.
 

TECHNOLOGIE PRO MAXIMÁLNÍ POHODLÍ

Nový CITROËN C5 X nabízí zcela nový head-up displej, který promítá všechny informace důležité pro řízení přímo na čelní sklo a snižuje tak psychickou zátěž řidiče. Ve voze se představí rovněž inovované komunikační rozhraní My Citroën Drive Plus v kombinaci s 12″ centrálním dotykovým HD displejem umožňujícím zobrazení jako na klasickém tabletu. Tento systém má rozpoznávání hlasu.
 
CITROËN C5 X nabízí také řadu asistenčních systémů, jako jsou:
- Highway Driver Assist zajišťující poloautonomní řízení v podání Citroën
- Detekce mrtvého úhlu na velké vzdálenosti (70 m),
- Rear Cross Traffic Alert, který detekuje jedoucí vozidlo během zpětného chodu,
- nebo systém Top 360 Vision, který usnadňuje manévrování s vozem tak, že zobrazuje jeho okolí na centrálním dotykovém displeji.
 

AUTOCENTRUM BARTH, PARDUBICE

Jaroslav Říha

Jaroslav Říha

vedoucí prodeje vozů Citroën

jaroslav.riha@autocentrum.cz