Kultivovaný výkon

Motory určené pro modelovou řadu Cee´d:

Zvýšený výkon a zlepšený průběh točivého momentu v celém rozsahu otáček, nižší emise CO2 – kultivované motory, které zvýší vaši chuť usednout za volant. Novinkou v řadě zážehových motorů Kia je zcela nový tříválec T-GDI (Turbo Gasoline Direct Injection) s výkonem 100 k, resp. 120 k. Hospodárné a zároveň pozoruhodně temperamentní jednotky mají nízké emise CO2, přestože poskytne maximální točivý moment 172 N.m. To jsou provozní vlastnosti, které může nabídnou pouze přeplňovaný motor. Ano, je to "TURBO".

Zatímco řada nejmodernějších vznětových motorů byla doplněna výkonným motorem CRDi se zdvihovým objemem 1,6 litru (výkon 136 k). Ten lze kombinovat s naší nejnovější dvojspojkovou převodovkou 7-DCT, aby i sportovní styl jízdy mohl zůstat úsporným.

  • Zcela nový tříválec T-GDI - kompaktní, úsporný a přesto oplývající výkonem
  • Dvouspojková převodovka - kombinuje agilnější a komfortnější jízdní styl s ještě větší hospodárností, poskytuje rychlé a hladké řazení
  • Systém ISG (Idle stop and go) - automatické vypínání motoru je ten nejefektivnější způsob, jak šetřit palivo za jízdy ve městě

Všechny motory, které jsou určeny pro 5 dvéřový hatchback, prošly inovací, při které bylo dosaženo dalšího snížení hmotnosti a spotřeby paliva.