MOTORY: Pohon přeplňovanými motory

O pohon XCeedu se starají lehce běžící přeplňované motory – zájemci si tak snadno vyberou jednotku splňující všechny jejich požadavky na cestování.

V nabídce jsou tři přeplňované benzínové motory s přímým vstřikováním paliva (T-GDi). Tříválec 1,0 litru T-GDi dosahuje nejvyššího výkonu 120 k a točivého momentu 172 Nm; čtyřválcová jednotka 1,4 litru T-GDi produkuje 140 koní a 242 Nm. K dispozici je i výkonný agregát 1,6 litru T-GDI známý z modelů Ceed GT a ProCeed GT, zde zastávající roli nejvýkonnější jednotky pro řadu XCeed. Motor 1,6 litru T-GDi o výkonu 204 koní s maximem točivého momentu 265 Nm v širokém rozpětí otáček dokonale ladí se schopnostmi vozu za nejrůznějších jízdních situací. Čtyřválec 1,6 T-GDi se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou umožňuje XCeedu zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhé 7,5 sekundy, v případě vybavení s šestistupňovou manuální převodovkou zvládne totožné zrychlení za 7,7 sekundy.
Kia XCeed je rovněž k dispozici se dvěma hnacími jednotkami Smartstream – nejčistšími naftovými motory s 48 V částečně hybridní technologií (mHEV) pohonu v historii značky a současně nejúspornějšími agregáty pro tuto modelovou řadu. Motor 1,6 litru Smartstream produkuje nejvyšší výkon 115 nebo 136 koní. V závislosti na velikosti kol a specifikaci, emise CO2 pro verzi se 115 k jsou 109 g/km* (kombinovaný cyklus) a 112 g/km* (kombinovaný cyklus) pro motorizaci se 136 k.

Všechny jednotky kromě 1,0 litru T-GDi lze kombinovat se šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Motor 1,0 litru je vždy spojen se šestistupňovou manuální převodovkou. Všechna provedení jsou standardně vybavena technologií vypínání motoru Idle Stop & Go.

Podobně jako u dalších modelů z produktové nabídky značky budou pro řadu Kia XCeed počátkem roku 2020 k dispozici nízkoemisní elektrifikované pohony vč. 48V mild hybridu a plug-in hybridu.
Nízkoemisní plug-in hybridní verze v kombinaci s 8,9 kWh lithium-polymerovou baterií, 44,5 kW elektrickým motorem a výkonným 1,6 l ‚Kappa‘ čtyřválcovým pohonnou jednotkou GDI pro model Kia XCeed bude k dispozici na počátku roku 2020. V kombinaci s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou (6DCT) bude tento elektrifikovaný pohon dosahovat 141 k a 265 Nm. Kia XCeed Plug-in Hybrid nabídne až 60 kilometrový dojezd v závislosti na velikosti kol. To umožní řidičům zvládnout velkou většinu každodenních jízd na krátké vzdálenosti výhradně na elektrický pohon. Emise CO2 pro zcela nový model Kia XCeed Plug-in Hybrid budou oznámeny před zahájením prodeje, jakmile bude ukončen homologační proces.