Více potěšení v každé zatáčce

Dynamické jízdní vlastnosti

Do detailu vypilované jízdní vlastnosti

Naši konstruktéři pracovali mimořádně tvrdě, aby každý úsek cesty přinášel co největší radost z jízdy. Dokonale odladěného zavěšení kol je dosaženo použitím technicky vyspělé přední nápravy typu MacPherson a víceprvkové zadní nápravy. Výsledkem jsou vynikající ovladatelnost a komfortní jízdní vlastnosti obou modelových provedení vozu cee’d, a to i na nerovných vozovkách. Rovněž byl minimalizován přenos hluku a vibrací od vozovky. Navíc je k dispozici řada pokročilých asistenčních systémů, které zvyšují komfort a bezpečnost při cestování.

VSM

(Vehicle Stability Management)

Systém řízení jízdní stability VSM spolupracuje s elektrickým posilovačem řízení tak, aby byla zajištěna stabilita vozu při brzdění v zatáčkách, zejména na mokré, kluzké a nerovné vozovce.

EBD (Electronic Brake Force Distribution)

+ BAS (Brake Assist System)

Elektronické rozdělování brzdné síly EBD přispívá k optimálnímu brzdění změnou rozdělení brzdného tlaku mezi přední a zadní nápravu při odlišném zatížení vozidla. Brzdový asistent BAS detekuje brzdění v nouzové situaci na základě rychlosti, s níž sešlápnete pedál brzdy, a okamžitě zvýší brzdnou sílu na maximum a tím se zkrátí celková brzdná dráha.

HAC

(Hill start Assist control)

Asistent rozjezdu do kopce HAC je dokonalým pomocníkem, který zabrání zpětnému pohybu vozidla při rozjezdu v prudkém svahu. Brzdná síla je udržována po dobu dvou sekund.