VYSPĚLÁ TECHNIKA A BEZPEČNOST

VYSPĚLÁ TECHNIKA A BEZPEČNOST

DRIVE WiSE - Technologie Kia DRIVE WiSE zahrnují soubor nejmodernějších vyspělých asistenčních systémů ADAS (Advanced Driver -Assistance Systems), které zvyšují nejen bezpečnost silničního provozu, ale také komfort.7 Méně stresu a nepříjemností znamená ještě větší potěšení z jízdy ve Vašem novém voze Kia Ceed.

Asistent pro jízdu v jízdním pruhu LKAS (Lane Keeping Assist System)

Neobávejte se, že nechtěně vyjedete z jízdního pruhu. Asistent pro jízdu v jízdním pruhu LKAS (Lane Keep Assist System) udělá maximum proto, aby se Váš nový vůz Kia Ceed ve svém jízdním pruhu udržel. Kamera v horní části čelního okna sleduje podélné značení, vymezující jízdní pruh. Systém Vás upozorní, jakmile vůz bez zapnutého ukazatele směru začne vyjíždět z jízdního pruhu. A v případě potřeby dokonce zasáhne do řízení, aby vůz zůstal ve svém jízdním pruhu.

Chytrý tempomat SCC (Smart Cruise Control) 

Chytrý tempomat SCC (Smart Cruise Control) s funkcí Stop and Go používá kombinaci kamery a radarového senzoru pro regulaci rychlosti jízdy a vzdálenosti od vpředu jedoucího vozidla.8 Pokud vpředu jedoucí vůz zrychlí, akceleruje Vaše nová Kia Ceed až k nastavené rychlosti jízdy. Pokud vozidlo vpředu zpomalí, i Váš vůz sníží rychlost jízdy nebo dokonce zastaví, aby zachoval nastavenou bezpečnou vzdálenost od vozidla vpředu.

Asistent pro jízdu v dopravní koloně LFA (Lane Following Assist) 

Asistent pro jízdu v dopravní koloně LFA (Lane Following Assist) je obrovským krokem směrem k poloautomatizované jízdě, protože dokáže zajišťovat zrychlování, zpomalování a řízení Vašeho vozu v závislosti na vpředu jedoucím vozidle.8 Systém, vybavený kamerou a radarovým senzorem, pracuje v rozsahu rychlostí od 0 do 180 km/h. Jízda v dopravních zácpách bude díky tomu ještě snadnější a bezpečnější.

Ještě vyšší bezpečnost

Radarové senzory asistenta pro sledování slepého úhlu BCW (Blind-Spot Collision Warning) dohlížejí na situaci v oblastech Vašeho slepého úhlu. Systém Vás upozorní na přibližující se vozidla symbolem ve vnějším zpětném zrcátku. Asistent pro upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání RCCW (Rear Cross Traffic Collision Warning), rovněž na základě radarového snímání, Vás upozorní na možné nebezpečí kolize s přijíždějícími vozidly, abyste mohli včas zareagovat.

Asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist)

Standardně dodávaný asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist)9 detekuje kamerou a radarovým senzorem vozidla vpředu a v případě vzniku rizika kolize Vás vizuálně upozorní. Objednejte si také systém pro ochranu chodců, který aktivuje vibrace ve volantu, jakmile chodci vstoupí do vozovky. Nebudete-li reagovat, vůz začne automaticky brzdit.

Asistent pro rozpoznání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning)

Asistent pro rozpoznání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning) detekuje ztrátu Vaší koncentrace sledováním Vašich aktivit, ať se jedná o ovládání volantu a ukazatelů směru, nebo plynulost jízdy, ale také o celkovou dobu řízení. Pokud budete vykazovat znaky únavy či nepozornosti, systém Vás upozorní zvukově i vizuálně.