BEZPEČNOST

BEZPEČNOST

S využitím své špičkové technologické výbavy zvyšuje Peugeot 108 bezpečnost řidiče a cestujících.

ZADNÍ PARKOVACÍ KAMERA
Zadní kamera se aktivuje automaticky při zařazení zpětného chodu. Pro vyšší bezpečnost a komfort při manévrování s vozem může řidič manévr sledovat na velkém dotykovém displeji.

ACTIVE CITY BREAK
Systém Active City Brake (automatické brzdění při riziku srážky) je nový mechanismus působící na brzdy, pokud reakce řidiče v kritické situaci není dostatečně rychlá nebo razantní. V městském provozu při rychlosti do 30 km/h je tak tento systém schopen zabránit srážce nebo významně omezit její následky.

UPOZORNĚNÍ PŘI VYBOČENÍ Z JÍZDNÍHO PRUHU
Při rychlosti jízdy vyšší než 50 km/h a v případě, že nejsou aktivované směrové ukazatele, upozorní systém AFIL (upozornění při vybočení z jízdního pruhu) řidiče zvukovou a vizuální výstrahou, která může zabránit vážným následkům při ztrátě pozornosti nebo mikrospánku.

OMEZOVAČ RYCHLOSTI
Omezovač rychlosti umožňuje nastavit rychlost, kterou si řidič nepřeje překročit.

HILL ASSIST
Pomoc při rozjedu ve svahu Hill Assist udrží vůz ve svahu krátký okamžik zabrzděný, aby řidič mohl bez stresu přešlápnout z brzdového na akcelerační pedál a bezpečně se rozjet.

INDIKÁTOR PODHUŠTĚNÍ PNEUMATIK
Systém nepřímé kontroly tlaku v pneumatikách všech 4 kol upozorní řidiče na pokles tlaku rozsvícením kontrolky na přístrojové desce a výstražným zvukovým signálem.

AIRBAGY
Ochranu cestujících při nárazu zajišťuje 6 airbagů (2 čelní, 2 boční vpředu a 2 hlavové), které jsou součástí základní výbavy vozu 108, a tříbodové úchyty ISOFIX na 2 zadních sedadlech.