Elektromechanická aktivní stabilizace naklánění

Elektromechanická aktivní stabilizace naklánění

Váš automobil se prostě nebude naklánět.

Projíždíte rádi zatáčky sportovnějším způsobem? Volitelná elektromechanická aktivní stabilizace naklánění omezuje boční náklony karoserie i tendenci k nedotáčivosti. Výsledkem jsou úžasné jízdní vlastnosti.

Elektromechanická aktivní stabilizace naklánění omezuje boční náklon karoserie při projíždění zatáčky. Ta však jako doposud používané stabilizace nepracuje na hydraulickém principu, ale elektromechanicky. Systém tak reaguje podstatně rychleji a je aktivní již při nízké rychlosti. Při jízdě na nerovném povrchu se tak výrazně zvyšuje přesnost řízení, dynamika, stabilita a trakce. Vyjádřeno jinými slovy - systém Vám přináší výrazně větší radost z jízdy.

Řízení všech kol

Volitelný systém řízení všech kol pro Touareg má mnoho výhod: Zmenší se poloměr trajektorie při zatáčení - parkování a vyjíždění z parkovacího místa tak vyžaduje méně manévrování. Systém řízení všech kol pomáhá také při dynamické jízdě: Při vyšších rychlostech se kola natáčejí v souhlasném směru. Při vyhýbání se překážkám nebo změně jízdního pruhu na dálnici tak dojde k citelnému zvýšení jízdní stability a bezpečnosti.

Paket „Offroad“

Když se chcete pustit do dobrodružství jízdy mimo zpevněné cesty nebo si snad dokonce chcete podmanit extrémní terén, měli byste se blíže seznámit s volitelným paketem "Offroad". Jeho součástí je přizpůsobení jízdních vlastností vozu, které zajišťuje rozšířené možnosti volby jízdního profilu. Kromě sériových jízdních profilů "Normal", "Sport", "Comfort", "Eco", "Sníh", "Offroad" a "Individual" získáte další dvě volby: "Šotolina" a "Písek". Jejich prostřednictvím se daným podmínkám přizpůsobí chování motoru, převodovky i určitých asistenčních systémů. Pohon všech kol 4MOTION řídí otáčky každého kola nezávisle na ostatních a zajišťuje tak bezpečný pohyb vozu vpřed i v případě, že některá kola ztratí kontakt s terénem.

Vzduchové pérování

Vzduchové pérování přináší na přání komfort doslova na vyšší úrovni. Ať zvolíte jízdní profil "Comfort", "Normal" nebo "Sport" - ve voze Touareg se sami rozhodnete, jakou podobu bude Váš zážitek z jízdy mít. Světlou výšku vozu lze zvýšit až na 300 mm. Záď vozu může být - např. pro komfortní nakládání a vykládání - snížena ze standardní výšky až o 50 mm.