Nehoda

Zajistí Vám pomoc v případě nehody.

Volitelný systém "Emergency Assist" přebírá řízení automobilu v případě náhlého zdravotního selhání řidiče. Automaticky se zapne v případě, že systém neregistruje žádnou aktivitu řidiče - který nepohybuje volantem, nezrychluje ani nebrzdí - a ani po následném varování se nedostaví žádná jeho reakce.

Systém se následně snaží prostřednictvím brzdného rázu, varovných tónů, varovného blikání a cyklického jemného natáčení volantu v rámci jízdního pruhu přimět řidiče k reakci a současně tím varuje spolujezdce i ostatní účastníky provozu. Jestliže se ani po všech těchto pokusech nedostaví adekvátní odezva řidiče, je vozidlo s pomocí asistenta pro změnu jízdního pruhu "Side Assist" navedeno do pravého jízdního pruhu a kontrolovaným způsobem zastaveno. V rámci daných možností tak lze zabránit nehodě.

Systém proaktivní ochrany cestujících dokáže v rámci daných možností rozpoznat nebezpečné situace, při kterých hrozí zvýšené riziko nehody a automaticky uskuteční preventivní opatření. Pro zajištění optimální funkce hlavových a bočních airbagů jsou okna dveří i střešní okno automaticky uzavřeny až do úrovně malé štěrbiny. Ve zlomcích sekundy také dojde k předepnutí bezpečnostních pásů na předních místech a řidič i spolujezdec jsou tak pevně zajištěni na sedadlech. V případě, že nebezpečná situace pomine, jsou bezpečnostní pásy opět uvolněny a okna dveří, stejně jako střešní okno mohou být znovu otevřeny.