Progresivní asistenční a komfortní systémy

Progresivní asistenční a komfortní systémy

I v husté dopravě můžete zůstat zcela v klidu.

Volkswagen představuje s novým modelem Polo jeden z nejmodernějších kompaktních vozů na světě. To se odráží mimo jiné ve velkém počtu asistenčních a komfortních systémů, které byly dosud vyhrazeny jen vozům ve třídě Golfu a Passatu. Rozmanitost nabídky ilustrují nejen tři klasické výbavové linie Trendline, Comfortline a Highline, ale i speciální verze Polo Beats (mj. s audiosystémem o výkonu 300 W) a sportovní vrcholný model Polo GTI (s výkonem 147 kW/200 k). Již vstupní verze Polo „Trendline“ disponuje sériově světlomety LED pro denní svícení s funkcemi Coming Home a Leaving Home, omezovačem rychlosti a systémem „Front Assist“ pro detekci překážek před vozem s funkcí nouzového brzdění City a rozpoznáváním chodců. 

Na přání je k dispozici opět adaptivní tempomat „ACC“ (nyní jej lze aktivovat až do rychlosti 210 km/h). Novinkami pro Polo jsou asistent pro sledování slepého úhlu s „asistentem pro vyjetí z parkovacího místa“, parkovací asistent „Park Assist“ s funkcí částečně automatizovaného vyjetí z parkovacího místa a „funkce brzdění při manévrování“, která automaticky ochrání vozidlo před drobným poškozením při parkování. Dveře modelu Polo lze odemykat a motor spouštět na přání prostřednictvím bezklíčkového přístupového systému „Keyless Access“, který je rovněž nový.

Kromě toho slaví v modelu Polo – v prvním modelu značky Volkswagen i celého koncernu – premiéru nová generace digitálního panelu přístrojů Active Info Display. Digitální přístroje s nevšední funkčností a intuitivním ovládáním jsou v tomto segmentu novinkou. Polo dostalo zároveň do vínku nejnovější generaci informačních a zábavních systémů s displeji o úhlopříčce 6,5 až 8,0 palce, opatřené skleněným povrchem. Ušlechtilý styl jako u nejkvalitnějších chytrých telefonů dotváří technický a čistý charakter interiéru.