Řízení

Jízda s předvídavou podporou.

Bez ohledu na to, zda jedete v nepřehledném městském provozu, nebo popojíždíte v koloně, Arteon Vám díky svým asistenčním systémům pomáhá vždy.

Součástí sériové výbavy je systém sledování odstupu "Front Assist" včetně funkce nouzového brzdění City s rozpoznáváním chodců, který v rámci daných možností varuje řidiče v případě, že vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla poklesne pod kritickou mez a současně přitom pomáhá zkrátit brzdnou dráhu. Důležitou součástí systému "Front Assist" je také funkce rozpoznávání chodců, která v rámci daných možností identifikuje osoby, které bezprostředně vstoupí do vozovky před automobilem. Řidič je na tuto skutečnost upozorněn akustickým a optickým varováním. V případě, že nezačne brzdit, je na kritický odstup upozorněn brzdným rázem. A jestliže řidič ani poté nereaguje, začne systém automobil v rámci daných možností sám nouzově brzdit.

Adaptivní tempomat ACC, který se dodává na přání, přizpůsobí v rámci možností daných systémem Vaši rychlost rychlosti vozu jedoucího před Vámi, a to až do Vámi nastaveného limitu, a udržuje od něj stanovený odstup. Systém přitom bere v úvahu také omezení rychlosti a s využitím navigačních dat také průběh zatáček. To, že jste v náročných jízdních situacích vždy o jeden krok napřed, přináší příjemný pocit.