Volkswagen e-up!

Čistě elektrický. Vhodný pro každodenní využití.

Trvale udržitelné nadšení.

Volkswagen logo

Až 160 km jízdy bez emisí.

"e" pro nás znamená nejenom "elektrický" pohon s nulovými "emisemi", ale také "efektivitu". Nový e-up! kombinuje pokrokový pohon na elektřinu s dalšími inovativními technologiemi a jeho dojezdová vzdálenost je přitom až 160 kilometrů. Je tak ideálním automobilem pro jízdu ve městě i mimo něj, který je ohleduplný k životnímu prostředí a s nímž si užijete spoustu radosti z jízdy.

 
Jednoduché nabíjení

Z místa A do místa B s „e“.

Aby nový e-up! byl vždy automobilem, který není ničím omezen, musí být pro jeho lithium-ion baterii k dispozici vždy dostatečné množství energie. Volkswagen proto nabízí různé možnosti nabíjení, a to tím nejméně komplikovaným způsobem. Jednou z variant, jak nabíjet nový e-up!, je připojení k běžné domovní elektrické zásuvce prostřednictvím nabíjecího kabelu se síťovou vidlicí nebo střídavým proudem ve veřejné nabíjecí stanici prostřednictvím nabíjecího kabelu, který je určený k tomuto účelu. Při tomto způsobu se doba nabíjení pohybuje od šesti do deseti hodin. Dále se můžete rozhodnout pro instalaci tzv. "wallboxu", který Vám zajistí maximální komfort i maximální možný výkon pro nabíjení baterie. Jeho pomocí tak i u Vás doma zkrátíte čas nabíjení pod šest hodin. Nejrychlejším způsobem nabíjení je nabíjení stejnosměrným proudem, kterým disponují veřejné nabíjecí stanice, jejichž počet se neustále zvyšuje, a k nimž můžete se svým vozem e-up! kdykoli zajet. S rychlonabíjecím systémem CCS, který je součástí sériové výbavy, je k nabití baterie na 80 % její kapacity potřeba přesně 30 minut.

 
Jedna zásuvka pro střídavý i stejnosměrný proud

CCS: Jedna zásuvka pro střídavý i stejnosměrný proud.

Díky sériovému systému CCS (Combined Charging System) může být nový e-up! vybaven pouze jednou připojovací zásuvkou se dvěma typy zdířek pro nabíjení jak střídavým proudem pomocí kabelu pro síťovou zásuvku, nabíjecí stanice či pro "wallbox", tak kabelem pro rychlé nabíjení stejnosměrným proudem z veřejných nabíjecích stanic.