CITROËN, 100 LET ODVAHY A INOVACÍ

CITROËN, 100 LET ODVAHY A INOVACÍ

Značka Citroën od roku 1919 prokazuje odvahu a orientaci na zákazníka, na člověka, a toto své zaměření nikdy během své historie nepopřela. Citroën, za kterým stojí téměř stoletý odkaz více než 300 modelů, z nichž některé navždy poznamenaly automobilové odvětví, je zapsán v srdci každého Francouze. A vy máte nyní možnost se do světa tohoto historického odkazu, který inicioval vizionářský génius André Citroën, ponořit.

RETROMOBILE 2019

6.–10. ÚNORA, PAŘÍŽ, VÝSTAVIŠTĚ EXPO PORTE DE VERSAILLES

Citroën si na zásadní setkání milovníků automobilové historie připravil nevídané uspořádání svého stánku věnovaného 100. výročí své existence. Na 1200 m2 tak představuje 30 legendárních modelů rozdělených do 3 skupin: sériové vozy, koncepční vozy a závodní vozy. 

          

 

KATALOG RÉTROMOBILE

U příležitosti stého výročí založení vydává Citroën speciální sběratelský katalog s vybranými 30 vozy zastupujícími 100 let historie značky. Výborná příležitost, jak si udělat nádhernou cestu v čase! Užijte si čtení…

INTERAKTIVNÍ MUZEUM ZNAČKY

Jste připraveni cestovat v čase?
Na webových stránkách muzea Citroën Origins si můžete prohlédnout více než 50 legendárních modelů, které jsou součástí historického dědictví značky, můžete si je zobrazit v pohledu 360°, a to jak zvenku, tak zevnitř. Od dobových modelů, jako je Citroën Type A, přes naše závodní a koncepční vozy po modely, díky nimž je značka známá dnes. Najdete zde všechny slavné vozy, které psaly historii značky Citroën a ukazují, jaká bude její budoucnost.

 

MUZEUM CONSERVATOIRE CITROËN

Citroën vybudoval od roku 1919 do dnešní doby jedinečné automobilové dědictví, které se zachovalo v muzeu Conservatoire v Aulnay-sous-Bois, jež hostí jednu z největších sbírek automobilů na světě, kterou tvoří více než 400 historických modelů.
Nesmíme rovněž zapomínat na archivy výrobních a obchodních dokumentů, které zachycují historii této legendární značky.

Katalog k výstavě RÉTROMOBILE   Citroën ORIGINS     MUZEUM Citroën   ARCHIV Citroën