Citroen Oli - Zážitek z jízdy plný komfortu a stylu!

Citroen Oli - Zážitek z jízdy plný komfortu a stylu!

Citroen Oli je moderní a inovativní vozidlo, které spojuje osobitý design, vysokou úroveň komfortu a nejnovější technologie. S jeho dynamickými liniemi, prostorným interiérem a perfektně nastaveným podvozkem nabízí Citroen Oli zážitek z jízdy, který Vás dostane. Je to vozidlo pro ty, kteří hledají více než pouhé dopravní prostředek - hledají styl, zábavu a luxus na každé cestě.


Nejnovější koncepční vůz Citroën, který byl představen v září 2022, nastiňuje plán značky pro optimistickou a funkční elektromobilitu, která v blízké budoucnosti zlepší každodenní život každého z nás. Na rozdíl od současných trendů v automobilovém průmyslu nabízí Oli lehký, funkční, jednoduchý, všestranný a cenově dostupný rodinný elektrický dopravní prostředek, který dokáže reagovat na společenské výzvy. V době, kdy jsou hlavními tématy ekologická odpovědnost a udržitelnost, Oli dokazuje, že důvěryhodné a optimistické řešení mobility zítřka existuje.

 

Trendy, lehký a cenově dostupný

S konceptem Oli Citroën říká „dost“ nadbytku a výdajům. Oli se zaměřuje na lepší kontrolu nad životním cyklem vozů díky výraznému snížení hmotnosti a složitosti, použití recyklovaných a recyklovatelných materiálů pro lepší životnost, spolehlivost, dostupnost a nákladovou úspornost. Oli je skutečnou laboratoří nápadů na kolech, která překypuje inteligentními a realistickými nápady, jako jsou například sedadla s opěradly ze síťoviny, která vyžadují o 80 % méně dílů než tradiční sedadla, nebo panely kapoty, střechy a podlahy zavazadlového prostoru, které jsou vyrobeny z extrémně pevné recyklované voštinové lepenky a unesou váhu člověka.

 

Díky této důmyslné, odvážné a úsporné koncepci stačí konceptu Oli pro cílový dojezd až 400 km baterie o kapacitě pouhých 40 kWi. Oli je rovněž výjimečně lehké – váží pouze 1 000 kg.

Jedinečné siluety prodchnuté odvážným stylem a lehkostí

Výrazná osobnost Oli je výsledkem inteligentního přístupu inspirovaného průmyslovým designem, jehož cílem bylo dosáhnout funkčnosti, efektivity a udržitelnosti. Tuto snahu ilustruje příklad čelního skla, které je ploché a vertikální. Získané menší rozměry znamenají menší hmotnost a nižší výrobní náklady, cestující jsou zároveň méně vystaveni slunečním paprskům, což snižuje potřebu klimatizace. Výsledkem je nekonvenční, důmyslná a čistá silueta.

 

Další modely značky Citroën