Nepodceňujte v této době čištění klimatizace a interiéru vozu

Nepodceňujte v této době čištění klimatizace a interiéru vozu

Nabízíme servis, čištění a regenerace klimatizací.

Jak je důležité pravidelné čištění klimatizace?

Pravidelné čištění klimatizace má zásadní vliv na její funkčnost a zdravotní nezávadnost. Na tzv. výparníku se totiž zachycují drobné nečistoty, které jsou rájem pro různé bakterie, roztoče a mikroskopické houby. Důležité je také její pravidelné používání, což je v létě zajištěno, ale v zimním období je vhodné alespoň jednou za měsíc klimatizaci zapnout z důvodu její správné funkčnosti. V chladícím médiu je olej, který maže kompresor a také udržuje v dobrém stavu těsnění.

Přednost služby

  • Časově nenáročná služba bez delšího vyloučení vozidla z provozu 

Přínos pro zákazníka

  • Klimatizace se zbaví škodlivých mikroorganizmů, plísní, nepříjemného zápachu a dráždivých účinků

Co patří k základní údržbě klimatizace?

Dezinfekce výparníku a větracích šachet patří mezi základní údržbu klimatizace, kterou by měl každý majitel vozu s klimatizací pravidelně dodržovat. Výparník klimatizace je díl, který slouží k ochlazování proudícího vzduchu, nasávaného ventilátorem z okolí, zbaveného nečistot vlivem průchodu přes pylový filtr. Při provozu klimatizace se na výparníku vlivem teplotních rozdílů sráží atmosférická vlhkost, která vytváří ideální prostředí pro tvorbu mikroorganizmů a plísní. Takto zanedbaná klimatizace má nejen škodlivé účinky na zdraví cestujících, ale obtěžuje prostředí uvnitř automobilu i zápachem. Pokud se po dezinfekci klimatizace nepodaří napoprvé zápach úplně odstranit, je to známka zanedbané údržby a je potřeba dezinfekci v krátké době zopakovat. Jako prevenci doporučujeme dezinfekci klimatizace provádět 2x za rok.

Součástí této služby je také výměna pylového filtru. Pylový filtr se po určité době zanese prachem, listím apod., čímž se rapidně sníží účinnost ventilátoru topení a také klimatizace. Výměna pylového filtru se doporučuje provádět po ujetí 30 000 km nebo alespoň 1x ročně, v závislosti na prostředí, ve kterém se automobil pohybuje.

Stejně jako ostatní části automobilu i klimatizace vyžaduje pravidelnou péči. Pravidelné kontroly klimatizace předpokládají nezbytné servisní vybavení a odborně proškolený personál. V síti servisních středisek Autocentra BARTH a.s. jsme připraveni o klimatizaci ve Vašem vozidle pečovat za Vás. Nabízíme dezinfekci celého klimatizačního a ventilačního systému, odstranění zápachu klimatizace a vyčištění a doplnění náplně do klimatizace

 

Dýchat ve voze čistý vzduch bez virů můžete díky OZÓNU

Cena čištění ozónem v našich servisech: 510 Kč (617 Kč vč. DPH)

Ozónem zaručeně vyčistíme i Vaše auto od nežádoucích virů, pachů, plísní a bakterií. 

Tento moderní a šetrný postup čištění klimatizace účinně neutralizuje nepříjemné zápachy jako jsou zatuchlost, zvířecí pachy, pot a nebo cigarety. Ozón se řadí mezi nejsilnější dezinfekční a oxidační činidla a jeho účinnost je známá z mnoha oborů, obzvláště ze zdravotnictví. Rychle a spolehlivě ničí také velmi odolné druhy nebo formy patogenních mikroorganizmů, které chlor a jiné dezinfekční prostředky nejsou schopny odstranit. Neexistuje žádný virus či bakterie odolávající ozónu. K dezinfekci ozónem dochází prasknutím buněčné stěny. Ozón je nestabilní formou kyslíku, a proto musí být připravován přímo na místě použití. Generátor produkuje ozón v tichém elektrickém výboji z kyslíku přítomného ve vzduchu. Kromě ničení bakterii, tato dezinfekce jako jediná účinně eliminuje i pachy jiného typu. Čištění klimatizace a interiéru vozu ozónem účinně odstraňuje zápach, ale ne samotnou příčinu zápachu.

ONLINE objednávka na servis >

Nebo se objednejte telefonicky u našich servisních poradců.

Ceník dezinfekce klimatizace ZDE >  Kontakty na naše pobočky ZDE