SVĚTOVÁ PREMIÉRA: SPACETOURER THE CITROËNIST CONCEPT

SVĚTOVÁ PREMIÉRA: SPACETOURER THE CITROËNIST CONCEPT

Citroën představuje na ženevském autosalonu 2019 ve světové premiéře SpaceTourer The Citroënist Concept, moderní osobitou dodávku inspirovanou touhou po svobodě a sdílení, která představuje dokonalé mobilní místo pro život i práci, umožňující intenzivně cestovat a přitom zůstat připojený.

  • Jméno odkazuje na náklonnost fanoušků značky, jejíž veškeré základní principy ve voze najdete: osobitý výrazný design  a příslib mobility v dokonalém komfortu.
  • Nabízí rovněž rozšířenou svobodu pohybu, neboť ji doplňuje exkluzivní model jízdního kola „Rider The Citroënist by Martone“ přebírající designové prvky samotného konceptu, které bylo vyvinuto ve spolupráci se značkou Martone. Kolo bude k dispozici on-line v e-shopu www.lifestyle.citroen.com v rámci kolekce „The Citroënist“.
  • Tento jedinečný koncept obytného vozu na bázi vozu SpaceTourer nabízí specifické uspořádání interiéru vyvinutého společně se značkou Pösl (která prodává vůz Campster). Ve voze se vyspí 2 osoby, které si do něj mohou uložit i kola a současně mají k dispozici kancelář s mobilním připojením.
  • SpaceTourer The Citroënist Concept je důkazem dynamiky značky Citroën na trhu s obytnými automobily, na němž značka v roce 2018 zaregistrovala v Evropě růst o 71 % a posílila tak na tomto trhu své 2. místo.

ZNAČKA ZAZNAMENÁVAJÍCÍ VÝRAZNÝ RŮST NA TRHU S OBYTNÝMI AUTOMOBILY

Značka Citroën, která v roce 2018 dosáhla konsolidovaného druhého místa na evropském trhu s obytnými vozy, registruje již 4. rok v řadě největší růst ze všech automobilek. Citroën má dnes na evropském trhu v tomto segmentu více než 10% podíl, počty nově registrovaných vozů se zvýšily o více než 71 %. Na tomto růstu se z velké části podílí SpaceTourer, který je ideálním základem pro nejrůznější přestavby. Koncepční vůz SpaceTourer The Citroënist je věrný 100 letům historie oblíbené značky, která se vždy snažila zlepšovat mobilitu a zpřístupňovat cesty co nejširšímu okruhu zákazníků. Symbolizuje dynamiku značky Citroën v odvětví obytných automobilů.

ROZŠÍŘENÁ MOBILITA A ŽIVOTNÍ A PRACOVNÍ PROSTOR S MOBILNÍM PŘIPOJENÍM

Jméno vozu „The Citroënist“, který svým odvážným designem a příslibem komfortu ztělesňuje veškeré základní principy značky, odkazuje na komunitu fanoušků značky. Citroën je značka, na kterou se sběratelé po celém světě zaměřují nejčastěji. Jméno se k této moderní dodávce, jež umožňuje vydat se na cesty v dokonalém komfortu jedinečného vozu, skvěle hodí. Dodávka nabízí cestování bez limitů, v autě i na kole, v mobilním životním a pracovním prostoru s trvalým připojením.

Nástroj s rozsáhlými schopnostmi pro pohodlné moderní cestování
SpaceTourer The Citroënist Concept, který je zvenku kompaktní (délka: 495 m, šířka: 192 cm, výška: 199 cm), se velmi dobře ovládá a vejde se všude. Snadno dokáže přejít od běžného pracovního života k trávení volného času. Pro ještě větší svobodu má dvoje boční posuvné dveře s elektrickým hands-free otevíráním a otevírací okno zadního víka. Díky nižší výšce se snadno vejde do zastřešených podzemních parkovišť. Tato verze obytného automobilu je určena pro všechny milovníky cestování, kteří vyhledávají moderní nástroje s mobilním připojením. SpaceTourer The Citroënist Concept navíc nabízí místo pro řidiče, jež přebírá vlastnosti sériového modelu: komfort v souladu s programem Citroën Advanced Comfort®, velkorysý interiér a nejnovější technologie podpůrných prvků řízení a konektivity: barevný head-up displej, nouzové automatické brzdění, navigaci Citroën Connect Nav, systém Mirror Screen.

Robustní a praktický SpaceTourer Citroënist Concept nabízí při jízdách ve městech i mimo něj zážitek z jízdy v těch nejlepších podmínkách komfortu a bezpečnosti! Je schopen vyhovět náročnějšímu využití, neboť se může spolehnout na zvýšenou světlou výšku a pohon všech kol, který realizovala partnerská firma Automobiles Dangel. Tento odpojitelný pohon 4×4, který je zárukou větší volnosti, zvyšuje bezpečnost a umožňuje vydat se bez ohledu na roční období nebo podmínky i na nezpevněné cesty, a to při zachování komfortu, stability a výkonu vozu SpaceTourer. Motor BlueHDi 150 S&S s manuální šestistupňovou převodovkou BVM6 současně poskytuje v každém okamžiku sílu a všestrannost.

Mobilní životní a pracovní prostor se stálým připojením'
SpaceTourer The Citroënist Concept, který je určený pro příjemný kočovný život, je plně vybaven pro svobodné cestování a současně nabízí i stálé mobilní připojení. Na základě přestavby, kterou provedla firma Pössl, což je největší evropský výrobce dodávek přestavěných na obytné automobily, se SpaceTourer mění ve skutečně obytné vozidlo, do něhož se vejdou až 4 osoby toužící po dobrodružství. Uspořádání bylo promyšleno tak, aby měli všichni více prostoru a komfortu. Kromě 2 předních sedadel jsou vzadu další dvě - ve 2. a 3. řadě na pravé straně vozidla.

SpaceTourer The Citroënist Concept nabízí rovněž řadu funkčních přihrádek umožňujících na maximum optimalizovat prostor ve voze, z něhož je tak multifunkční dodávka vhodná pro cestování a práci v dokonalém komfortu a klidu.

  • Díky přestavbě Campster by Pössl nabízí vůz výklopnou střechu. Pod ní je ukryto lůžko pod konstrukcí z prolamovaného plátna s šedou látkou a velkou moskytiérou. V „noční“ konfiguraci zde mohoupřímo nad kabinou vozu spát 2 osoby. Pro větší komfort v „denní konfiguraci“ lze díky výklopné střeše získat prostor pod střechou, kde je možné vzpřímeně stát.
  • Pro práci je SpaceTourer The Citroënist Concept vybaven přizpůsobitelným nábytkem pro multimediální účely včetně rovné pracovní plochy a zasouvatelné televizní obrazovky. Posádka má navíc k dispozici zařízení zajišťující konektivitu, jako je systém Click&Share, který slouží ke sdílení obsahu. Díky tomuto systému mohou cestující nahlížet do map, připravovat trasy nebo si prohlížet v naprostém pohodlí svá videa a fotografie. Díky předním otočným sedadlům může vzniknout útulný prostor kolem stolu a obrazovky jako ve skutečném obývacím pokoji.
  • Kabina je funkční a propracovaná do nejmenšího detailu, kryty vnitřních zařízení jsou potaženy šedým materiálem v odstínu Gris Wengé a ukrývají řadu dalších snadno použitelných odkládacích přihrádek pro ještě větší pohodlí. Jsou uzavřené, rozmístěné v blízkosti sedadel, lůžek a zavazadlového prostoru a umožňují uložení předmětů každodenního života tak, aby byly skryty před pohledem zvenčí.

DESIGN: VÝRAZNÝ ČERNOBÍLÝ ELEGANTNÍ CHARAKTER

SpaceTourer The Citroënist Concept je nabízen v elegantním černobílém provedení, které zajišťuje soulad mezi exteriérem a interiérem a současně posiluje identitu tohoto koncepčního vozu s funkčním designem.

Designéři zvolili dvoubarevnou úpravu exteriéru, který je oživen specifickým motivem a v horní části tónovanými bočními okny. Spodní část karoserie je v jasně bílém odstínu Blanc. Z boku je horizontální podokenní linie zdůrazněna červenou lištou. Na předních dveřích má SpaceTourer The Citroënist Concept velkou nálepku „The Citroënist Est.1919“ a na straně řidiče držák vlaječky s dvojím praporkem s logem „The C“ a stylizovanými šípy. Pro zdůraznění dobrodružné povahy je SpaceTourer The Citroënist Concept opatřen pětiramennými ALU 17" koly s diamantovým výbrusem a používá stylizované pneumatiky, které mají na bocích proužky bílé barvy s puntíky v červeném odstínu „Martone“.

Interiér vozu vykazuje stejnou stylovou ucelenost. Sedadla využívají příčný motiv, dojem prostornosti pak zdůrazňuje horizontální dvoubarevné zpracování. Hlavní část sedadel má elegantní světlešedé látkové čalounění s vypolštářovaným efektem pro ještě větší komfort. Červené prošití sedáků a červený pruh na opěradlech navazují na vnější podokenní lištu. Také místo řidiče se chlubí specifickým zpracováním. Identitu konceptu podtrhuje lišta na palubní desce a na dveřních panelech. Na palubní desce na straně spolujezdce jsou červené popruhy odkazující na cestování a šedý potah, měkký na dotek. Na straně řidiče je na volantu nápis „The Citroënist“.

MARTONE: UNIKÁTNÍ SETKÁNÍ NAD TÉMATEM DESIGNU A MOBILITY

Rozšířená mobilita díky exkluzivnímu jízdnímu kolu „Rider The Citroënist by Martone“
SpaceTourer The Citroënist Concept, který je určen pro mobilitu bez omezení na dlouhých cestách, ale i v centrech měst, jde v usnadnění života motoristů ještě dále. Kultovní vůz upravený pro trávení volného času a větší mobilitu je vybaven velmi trendy jízdním kolem spojujícím funkčnost a komfort, za nímž stojí know-how partnera - značky Martone, která je stoupencem „elegantní mobility“.

Je naprosto přirozené, že se obě značky, které se netají svou láskou k designu a mobilitě, rozhodly u vozu SpaceTourer spolupracovat. Vůz, který nabízí dobrou ovladatelnost, jízdní výkony a užitečné technologie, využívá know-how značky Citroën v oblasti designu, vnitřního prostoru a komfortu. Značka Martone přináší veškeré své odborné znalosti a přidává k němu velmi exkluzivní jízdní kolo: „Rider The Citroënist by Martone“.

Toto jízdní kolo s odvážným designem přebírá styl koncepčního vozu. Kolo, které je snadno rozpoznatelné podle červeného řetězu, se zrodilo ze spolupráce s firmou spojenou se světem módy a designu. Bylo koncipováno jako odolný, pohodlný a elegantní předmět mobility používající barevné kódy konceptu: bílou (na rámu, sedlu a řídítkách) a černou (na kolech). Kolo, které je stejně krásné a praktické jako Citroën SpaceTourer, je perfektním doplňkem pro motoristy, kteří si chtějí užít komplexní mobilitu a radost z cesty. Pro přepravu těchto kol, které jsou prezentovány společně s  SpaceTourer Citroënist Conceptem, má na zemi mezi nábytkem pro multimediální účelya zadními sedadly zabudované dvě kolejničky.

Prodej jízdního kola „Rider The Citroënist by Martone“ a dalších lifestylových produktů na internetu
Citroën překračuje hranice nabídky pouhého koncepčního vozu, a přichází i s jízdním kolem „Rider The Citroënist by Martone“, který je určen pro každodenní použití i pro trávení volného času. Zájemci si tak budou moci tuto novou součást výbavy, která je synonymem mobility, ihned po zahájení ženevského autosalonu objednat přímo na stánku nebo prostřednictvím e-shopu e www.lifestyle.citroen.com, za cenu 950 EUR nebo 1000 CHF (včetně DP, bez dopravy).

Citroën kromě toho připravil řadu doplňkových výrobků „The Citroënist“, které jsou k dispozici v butiku na stánku i v e-shopu. Kolekce předmětů každodenního života označených „C“ je připravena v černobílém provedení odkazujícím na barevnou úpravu vozu SpaceTourer Citroënist Concept. Tvoří ji hrnek, zápisník, pero a USB flash disk. Citroën rovněž nabízí elegantní prošívanou bundu s dlouhým rukávem, vyrobenou ve spolupráci se značkou Back To Alaska, která je určena do chladných podmínek.