Parkování

Přináší Vám nové možnosti.

Nový Arteon Vám značně usnadňuje parkování již díky systému ParkPilot, který je součástí sériové výbavy. Navíc se můžete rozhodnout pro parkovacího asistenta "Park Assist", který v rámci možností systému vypočítá, zda se Váš Arteon vejde do dané parkovací mezery. Vy při parkování ovládáte pedály plynu, spojky a brzdy, zatímco systém přebírá kontrolu nad volantem a automaticky vozidlo navádí do podélných i příčných parkovacích míst a následně z nich také dokáže vyjet.

Další možností je zpětná kamera, která Vás při couvání podporuje v rámci prostoru snímaného objektivem kamery.

Funkce "Area View", která se dodává na přání, Vám poskytuje pohled na okolí Vašeho vozu Arteon. Obraz získaný v rámci prostoru snímaného objektivy čtyř kamer je přenášen na displej infotainment systému a umožňuje pohled do míst, která jsou ze sedadla řidiče špatně viditelná. To je mimořádně pohodlné např. při parkování nebo manévrování v těsných místech.

Asistent pro "vyparkování", který se rovněž dodává na přání, monitoruje dopravu v příčném směru za vozem. Systém Vám v rámci daných možností zajišťuje lepší přehled a při couvání z řady stojících vozidel Vás varuje při blížícími se automobily. V optimálním případě pomocí zabrzdění vozidla zabrání potenciální kolizi nebo alespoň zmírní její následky.