Audi A8 – nejvíce inovativní model roku 2018

Audi A8 – nejvíce inovativní model roku 2018

Audi A8 je nejvíce inovativním modelem roku 2018 a Audi je nejinovativnější prémiovou značkou v kategorii „Autonomní jízda a bezpečnost“. Takový je výsledek hodnocení výzkumného ústavu „Center of Automotive Management“ a poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers AG. Obě instituce společně udělují ocenění „Automotive Innovations Award“.

  • Dvě vítězství v soutěži „Automotive Innovations Award“
  • A8 je nejinovativnějším modelem, Audi nejinovativnější prémiovou značkou v oblasti autonomní jízdy
  • Šéf vývoje Audi Peter Mertens: „S Audi A8 jsme na vrcholu technického vývoje a úspěšně vykonáváme průkopnickou práci v oblasti automatizované jízdy“

Inovativní Audi A8

„Z těchto ocenění máme velkou radost,“ řekl Peter Mertens, člen představenstva společnosti AUDI AG, odpovědný za vývoj, na slavnostním předávání ocenění, které se uskutečnilo v úterý večer ve Frankfurtu nad Mohanem. „Tato ocenění dokazují, že jsme s Audi A8 na vrcholu technického vývoje a že vykonáváme významnou práci také v oblasti automatizované jízdy, která bude hrát v budoucnosti důležitou roli.“

Vítězství pro Audi A8 oceňuje četné inovace ve výbavě vlajkové lodi značky. V hodnocení byl na prvním místě uveden aktivní podvozek. Při bočním nárazu minimalizuje riziko pro cestující extrémně rychlým zvýšením karoserie o několik centimetrů. Důležité body přinesly velké limuzíně rovněž funkce upozorňování na nebezpečí při vystupování, laserový skener a světlomety HD Matrix LED s laserovými světlomety Audi.

Světla Audi A8

K ocenění nejinovativnější prémiové značky v kategorii „Autonomní jízda a bezpečnost“ přispěla kromě asistenčních systémů v modelu Audi A8 také čtyřdveřová studie Audi Aicon s vizionářským designem. Futuristický technický prototyp je zcela koncipován pro autonomní jízdu a obejde se bez volantu a pedálů.

V soutěži „Automotive Innovations Award“, která se v roce 2018 konala již posedmé, jsou oceňováni nejinovativnější výrobci automobilů a dodavatelé roku. Hodnocení výrobců vychází ze studie na základě databáze, kterou vede výzkumný ústav „Center of Automotive Management“ ve městě Bergisch Gladbach. Mezi dodavateli rozhoduje hlasování odborné poroty. Hodnocení v roce 2018 zahrnovalo celkem 1296 inovací všech významných výrobců automobilů 60 značek.

Zdroj: tisková zpráva Audi

Prohlédnou skladové vozy Audi