Audi RS 5 Coupé: Předprodej zahájen

Audi RS 5 Coupé: Předprodej zahájen

Audi RS 5 Coupé vstupuje na český trh a nabízí ještě ostřejší výkon.

VÝKON PŘIOSTŘEN

Ceník  Katalog  Konfigurátor

V novém Audi RS 5 Coupé se snoubí elegantní estetika s klasickým výkonem modelů řady RS. Jeho 2,9litrový motor Biturbo se šesti válci uspořádanými do V, který vládne silou 450 koní (331 kW) a nabízí maximální točivý moment 600 Nm, je příslibem sportovní jízdní charakteristiky a mocného výkonu. O tom svědčí již fakt, že z 0 na 100 km/h zrychlí Audi RS 5 Coupé během 3,9 vteřin a v akceleraci může pokračovat až do 250 km/h. Na přání lze maximální rychlost zvýšit až na 280 km/h. O přenos hnací síly se stará sportovně vyladěná osmistupňová převodovka tiptronic s optimalizovanými dobami řazení, která skvěle spolupracuje se standardně dodávaným permanentním pohonem všech kol se středovým diferenciálem. Dynamickou jízdní charakteristiku a maximální bezpečnost zajišťuje asymetrické rozdělení hnacího momentu mezi obě nápravy v poměru 40:60. Sílu motoru podtrhuje jadrný RS zvuk.

„První generace Audi RS 5 Coupé byla mimořádně úspěšná – od roku 2010 bylo na celém světě prodáno více než 13 000 těchto výjimečných automobilů s vydařenou kombinací sportovní elegance, praktičnosti pro každodenní provoz a vyspělé, výkonné techniky,“ říká Tomáš Velek, ředitel divize Audi Porsche Česká republika. „Nyní přichází na trh nová generace, která posunuje laťku jednoznačně vzhůru. Nové Audi RS 5 Coupé je zkrátka vítězný typ, o čemž svědčí i první vítězství zcela nové závodní verze Audi RS 5 DTM již ve druhém závodě úvodního podniku letošní sezony DTM.“ 

Nové Audi RS 5 Coupé je sportovním automobilem pro každodenní provoz, ale už při prvním spuštění motoru dává svým nezaměnitelným zvukem i vytříbenou sportovní atmosférou v interiéru jasně najevo úzké spojení se světem motoristického sportu. O něm svědčí také společné představení „civilního“ modelu RS 5 Coupé a závodní verze RS 5 DTM, kterou dovedl britský jezdec Jamie Green z týmu Audi Sport Team Rosberg k prvnímu vítězství v závodě na Hockenheimu.

Záruka na 4 roky/120 000 km

V rámci předprodeje lze tento výjimečný automobil s nejvyšším výkonem 331 kW (450 k), zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy a nejvyšší rychlostí až 280 km/h objednávat již nyní za cenu 2 254 900 Kč. Součástí sériové výbavy jsou mimo jiné 19“ kovaná kola Audi Sport, sportovní podvozek RS s adaptivními tlumiči, výfuková soustava RS, světlomety LED, dynamické ukazatele směru vzadu, systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select, asistenční systémy Audi pre sense city a Audi side assist, automatická klimatizace, MMI Radio plus se 7“ barevným displejem a 8 reproduktory, osvětlené prahové lišty z hliníku s logem RS, sportovní sedadla RS čalouněná kombinací Alcantara/kůže a sportovní multifunkční volant plus s dole zploštělým věncem. Stejně jako na všechny ostatní modely Audi je i na RS 5 Coupé poskytována prodloužená záruka výrobce po dobu 4 let/120 000 km. První vozy převezmou zákazníci v létě.

Silný charakter

Při navrhování Audi RS 5 Coupé se designéři nechali inspirovat výraznými detaily závodního vozu Audi 90 quattro IMSA GTO, mezi které patří: masivní přívody sání vzduchu s mřížkou se vzorem medové plástve typickým pro modely řady RS, se širší a nižší maskou chladiče Singleframe, s přídavnými bočními přívody a výdechy vzduchu a s typickými RS prolisy na bocích, které zdůrazňují výrazné široké lemování podběhů kol. Sportovní designový jazyk se odráží také na vzhledu zádi. Zde na první pohled upozorní na příslušnost do RS rodiny zadní spoiler, specifické vsazení difuzoru v provedení RS a oválné koncovky výfuku. Na přání jsou k dispozici pakety stylových detailů v matném hliníkovém, leskle černém nebo v elegantním karbonovém provedení. Na přání je rovněž k dispozici karbonová střecha s jasně viditelnou strukturou uhlíkových vláken.

Perfektní vyjádření sportovního ducha

Kokpit Audi RS 5 Coupé je kompletně laděný do černa. O atmosféru, která svědčí o vysoké výkonnosti modelu RS 5 Coupé, se postarají například sportovní sedadla v provedení RS čalouněná jemnou kůží Nappa, která jsou na přání k dispozici s kontrastním prošíváním ve vzoru medové plástve a která Vám díky bohatému bočnímu polstrování zajistí optimální jízdní pozici. Nechybí zde ani sportovní volant v provedení RS s pádly řazení. Aby toho nebylo málo, jsou sedadla, volant, kryty prahů a hlavice voliče řazení ozdobeny logem RS. Na přání je k dispozici také paket stylových detailů RS Design, který oživí interiér například červeným kontrastním prošíváním na volantu, hlavici voliče řazení a středové konzole. Na přání je dostupná také přístrojová deska Audi virtual cockpit, která na výborně čitelném displeji s vysokým rozlišením v zorném poli řidiče přehledně zobrazuje všechny potřebné informace a navíc také specifické RS ukazatele, které informují o dosahovaném zrychlení nebo tlaku, resp. teplotě, vzduchu v pneumatikách. Smyslem této výbavy je umožnit Vám na plno si vychutnat RS charakter Vašeho vozu.

Pro více informací nás navštivte v našem showroomu v Hradci Králové nebo kontaktujte naše prodejce vozů Audi: