Audi vychází vstříc svým zákazníkům a posouvá lhůty u zákonných i prodloužených záruk

Audi vychází vstříc svým zákazníkům a posouvá lhůty u zákonných i prodloužených záruk

Audi prodlužuje platnost záruky.

• Opatření vstupuje v platnost na mnoha trzích celého světa v souvislosti s krizí způsobenou koronavirovou pandemií
• Horst Hanschur, vedoucí oddělení rozvoje maloobchodního prodeje a zákaznických služeb: „V této těžké době poskytujeme našim zákazníkům více flexibility“

Audi prodlužuje svým zákazníkům zákonnou záruku na nový vůz i navazující záruky výrobce. Krátkodobé opatření je zaváděno na mnoha trzích celého světa, protože mnozí zákazníci kvůli koronavirové krizi nemohli nebo ještě nemohou navštívit autorizované servisy Audi a uplatnit u nich své případné nároky na záruční plnění.


Prodloužení platí globálně pro všechna vozidla, která byla vyrobena v Evropě, Brazílii, Mexiku nebo Indii a u nichž spadá konec zákonné záruční lhůty nebo prodloužené záruky Audi do období od 1. března 2020 do 31. května 2020. Prodloužená lhůta platí tři měsíce po vypršení původní záruky na nový vůz nebo prodloužené záruky, resp. nejpozději do 31. srpna 2020. 


„Rádi bychom našim zákazníkům vyšli v této těžké době vstříc a poskytli jim více flexibility pro zorganizování nutné návštěvy našich servisních partnerů,“ říká Horst Hanschur, vedoucí oddělení rozvoje maloobchodního prodeje a zákaznických služeb. „Mnoho našich partnerů Audi na celém světě má stále zavřeno nebo v této době teprve otvírá. Proto nyní společně využíváme rozmanité možnosti k tomu, abychom našim zákazníkům dopřáli navzdory všem nepříznivým okolnostem prémiový zážitek s naší značkou a našim obchodním partnerům zajistili budoucnost.“

Omezení počtu ujetých kilometrů u prodloužené záruky Audi zůstává v rámci prodloužené záruční lhůty zachováno. Platí-li na některých trzích záruka na nový vůz s omezením počtu ujetých kilometrů, pak i v tomto případě zůstává omezení v platnosti. V případech, kdy se prodloužení záruky na nový vůz překrývá se začátkem prodloužené záruky Audi, bude začátek platnosti prodloužené záruky Audi bezplatně posunut o tři měsíce do budoucnosti.

U těchto opatření, která byla přijata na základě okolností způsobených šířením onemocnění Covid-19, se jedná o jednorázový a dobrovolný vstřícný krok výrobce, který není uznáním budoucího právního závazku, ani přijetím z něho vyplývajících budoucích povinností. 

Zdroj: Tisková zpráva Audi