Nejnovější Audi A5 Sportback: Projektováno sny

Nejnovější Audi A5 Sportback: Projektováno sny

Nové Audi A5 Sportback působí sebevědomě a vyzařuje sportovní elegancí.

Nové Audi A5 Sportback přímo ohromí Vaše smysly

Nejnovější verze této stylové ikony je vzrušujícím spojením exluzivního designu, podmanivé funkčnosti a silného sportovního ducha. Audi A5 Sportback se stane Vaším ideálním společníkem díky řadě předností, jako jsou například čelní světla Audi Matrix LED z volitelné nadstandardní výbavy nebo inovativní funkce systému Audi Connect. Působivě stoupající boční linie v oblasti prahů a výrazně vyklenuté lemy blatníků, ve kterých mohou být na přání zasazena 19" litá hliníková kola, jasně odkazují na pohon všech kol quattro, který je součástí standardní výbavy. Plynule klesající silueta a s elegancí vedené ostré křivky vypovídají o sportovním charakteru tohoto vozu, přičemž z nich lze odvodit, že se pod jeho kapotou skrývá opravdu výkonný agregát. Motory TDI a TFSI Vás přesvědčí nejen svým výkonem, ale i nízkými emisemi. A pokud jde o potěšení z jízdy, překonají téměř všechna Vaše očekávání.

 

Sebevědomý vzhled

Díky svým ostrým liniím působí model Audi A5 Sportback sebevědomě a vyzařuje sportovní elegancí. O tom, že má Audi A5 Sportback smysl pro estetično, svědčí jeho vyvážené proporce, sportovně laděná příď a charakteristické linie ramen. Ramenní linie ve tvaru vlny, která se stala silným identifikačním prvkem již u předchozích modelů, nyní získala na ještě větší výraznosti.  

 

 

Světlomety Audi Matrix LED v novém provedení

Světlomety Audi Matrix LED z výbavy na přání mají nový světelný podpis, který budí pozornost svým výrazným a soustředěným pohledem. Při jízdě v noci poskytují optimalizované osvětlení vozovky. Tato technologie kombinuje kamerový systém s diodami světlometů, které se automaticky přizpůsobí jízdním podmínkám a osvětlují silnici v barvě denního světla přesně takovým způsobem, jaký vyžaduje daná situace.

 

 

Audi virtual cockpit

Držte krok s dobou v oblasti konektivity, informací a zábavy.

Při pohledu na přístrojovou desku Audi virtual cockpit budete mít pocit, že řídíte vůz budoucnosti: na jejím 12,3" barevném displeji s možností flexibilního přepínání režimů zobrazení budete mít vždy k dispozici přesné a přehledně uspořádané informace, které zrovna potřebujete. Audio systém se soustavou reproduktorů Bang & Olufsen a s technologií 3D nabízí skvělý poslechový zážitek ve vysoce estetickém provedení. Tento systém je perfektně zakomponován do sportovního designu vozu, přičemž zaručuje nezapomenutelnou reprodukci zvuku, díky čemuž se na každé Vaší cestě stane zdrojem potěšení pro všechny Vaše smysly. Protože byla oproti předchozímu modelu rozšířena standardní výbava, můžete se těšit na: xenonové světlomety s LED světly pro denní svícení a s koncovými LED světly, audio systém Audi MMI Radio plus se 7" barevným displejem, tříramenný multifunkční volant, systém Audi drive select pro přepínání jízdních režimů a také na asistenční systém Audi pre sense city, které budete mít k dispozici bez příplatku.

 

Sportovní motory

Výkonné a zároveň efektivní

Výkon benzínových a naftových motorů, které jsou pro Audi A5 Sportback k dispozici, sahá od 140 kW (190 koní) až po 210 kW (286 koní). Bez ohledu na to, zda dáte přednost manuální šestistupňové převodovce, sedmistupňové automatické převodovce S tronic nebo osmistupňové automatické převodovce tiptronic v kombinaci s pohonem předních nebo všech kol, nové Audi A5 Sportback Vám s každou motorizací dopřeje dostatek výkonu na to, abyste si na silnici mohli užít dokonalou jízdu. Stejně jako u Audi A5 Coupé je i zde pro čtyřválcové motory TFSI a TDI kombinované s manuální převodovkou připraven nový pohon všech kol quattro s technologií ultra. I přes optimalizaci efektivity u těchto hnacích agregátů nepocítíte z hlediska trakce a jízdní dynamiky žádný rozdíl. Nově vyvinutý pohon pracuje prediktivně, přičemž upravuje rozdělení točivého momentu v závislosti na jízdním stylu. Všechny motorizace s převodovkami S tronic a tiptronic budou stále dodávány v kombinaci s permanentním pohonem všech kol quattro.

  Ceník Audi A5 Sportback ZDE

 

Audi S5 Sportback

Sportovní varianta Audi S5 Sportback nabízí díky novému motoru 3,0 TFSI s výkonem 260 kW (349 k) ohromující zážitek z jízdy. Zároveň však zůstává pro každodenní běžné použití. Kombinace mimořádného designu, moderních funkcí a inovativních technologií činí z Audi S5 Sportback skutečný estetický skvost.