Audi e-tron – potěšení z jízdy plně ve znamení elektřiny

Audi e-tron – potěšení z jízdy plně ve znamení elektřiny

Seznamte se s vozem, který Vám na cestách poskytne více svobody pro vše, co máte rádi: s elektrickým SUV značky Audi nebudete muset přistupovat na kompromisy.

Nezáleží na tom, zda projíždíte velkoměstem nebo se s přáteli vydáváte za dobrodružstvím, Audi e-tron se stane Vaším perfektním společníkem. První plně elektrické SUV Vám bude dělat radost svým sportovním charakterem, přičemž je ale vhodné i pro běžné každodenní využití. Díky spojení dvou elektromotorů s elektrickým pohonem všech kol si s ním budete užívat vynikající výkon a agilní jízdní chování.

Dynamický výkon elektrického pohonu

Audi e-tron je poháněno dvěma elektromotory, které mu při rozjezdu zajišťují opravdu svižné zrychlení na 100 km / h za 4,6 sekundy. Výkon při startování je srovnatelný s běžnými sportovními vozy. O optimální trakci a jízdní dynamiku se stará nová generace pohonu quattro: elektrický pohon všech kol. Díky němu je Audi e-tron vhodné pro každodenní dojíždění a nadchne Vás svou snadnou ovladatelností a hbitými reakcemi. V případě potřeby během okamžiku aktivuje pohon všech kol, který v závislosti na situaci flexibilně rozdělí točivý moment mezi obě nápravy, abyste si mohli jízdu na plno vychutnat v každém terénu.

Audi e-tron 1

Inteligentní opětovné využití energie

Kromě možnosti ručního nastavení způsobu rekuperace brzdné energie prostřednictvím ovládacích prvků na volantu, si můžete v rozhraní MMI vybrat automatický režim. V takovém případě bude Prediktivní asistent efektivity předvídat zpomalení vozu na základě trasy nebo pohybu vozidel jedoucích vpředu. Řidič může upravit efekt zpomalení výběrem požadované úrovně rekuperace prostřednictvím pádel řazení na volantu. Dané nastavení zůstane aktivní až do opětovného sešlápnutí plynového pedálu.

Perfektní společník pro každý den

Díky holistickému konceptu dobíjení bude Vaše Audi e-tron propojeno s Vaším domovem. Váš vstup do světa elektromobility Vám usnadní soubor inteligentních funkcí a naše komplexní nabídka služeb. Když už mluvíme o domově, v našem elektrickém SUV se budete díky jeho neobyčejné prostornosti a mimořádnému komfortu cítit stejně pohodlně jako doma.

Audi e-tron 2

Rychlé nabíjení

V dnešní době již lze najít podél dálnic, větších silnic a ve městech nabíjecí stanice, kde si můžete svůj vůz dobít. Těchto stanic bude v budoucnu velmi rychle přibývat. Mimo to pro Vás máme řešení, která Vám usnadní dobíjení vozu v domácích podmínkách. Audi e-tron tedy šetří životní prostředí a současně s ním bude Váš život jednodušší. Další výhodu představuje elektricky výsuvné víčko nabíjecího konektoru, které se otevírá prostorově úsporným způsobem. Po dobití vozu se automaticky samo zavře pět sekund po odpojení napájecího kabelu.

Audi e-tron nabíjení

Detaily, které znamenají rozdíl

Prostřednictvím modelu Audi e-tron přeformulovala automobilka Audi svůj základní designový jazyk, aby perfektně odpovídal elektrickému věku - a to jak při pohledu zvenku, tak i uvnitř. O tom, že se jedná o vůz s čistě elektrickým pohonem, svědčí detaily, jako jsou světla pro denní svícení se specifickým světelným podpisem, nápis na elektricky ovladatelných dveřích zavazadlového prostoru, prošívání čalounění sedadel ve stylu elektrických schémat nebo odstranění koncovek výfuku. Navíc je model Audi e-tron na přání k dispozici s virtuálními vnějšími zpětnými zrcátky.

Audi e-tron detaily

Ztělesnění výkonu, inteligence a lehkosti

Design a technika v dokonalé symbióze: kaskádovitě uspořádaná palubní deska s výraznými horizontálními liniemi je lemována oranžovým světelným pruhem, což je prvek, který se opakuje i u výrazně tvarovaných panelů dveří. V palubní desce jsou harmonicky integrovány výdechy ventilace kopírující boční zkosení přístrojové desky Audi virtual cockpit, která v prostoru pěkně vyniká stejně jako displeje na přání dostupných virtuálních vnějších zpětných zrcátek. Audi e-tron je standardně vybaveno naší nejvyšší variantou infotainment systému, kterým je MMI Navigation plus zahrnující technologii LTE Advanced a možnost vytvoření Wi-Fi přístupového bodu pro externí přístroje členů posádky. Protože Vám bude navigační systém schopný navrhovat optimální trasy na základě předchozích cest, každodenní cestování pro Vás bude o něco pohodovější.

Exkluzivní terénní vzhled

Audi e-tron bude k dispozici celkem ve 12 barevných odstínech včetně exkluzivního modrého laku Antigua. Elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru zdobí logo e-tron v jasně oranžové elektrizující barvě, ve které jsou na přání k dispozici také brzdové třmeny. Terénní vzhled vozu podtrhují lemy blatníků a ochranné lišty prahů v kontrastním barevném provedení.

Audi e-tron terénní vzhled

Prohlédnout skladové vozy Audi