Autocentrum BARTH: Rok 2018 ve znamení úspěchu a rekordů

Jak se dařilo Autocentru BARTH v roce 2018? Rekordně.

Autocentrum BARTH v roce 2018

  • Rekordní prodeje 6.444 vozů a tržby 3 miliardy Kč
  • Úspěšný produkt BARTH-OPERAK.cz
  • Největší dealer vozů VW v České republice
  • Získání řady ocenění
  • Úspěšné Motocentrum, ale i půjčovna obytných vozů BARTH Caravan

Rekordní. Takový byl rok 2018 v podání společnosti Autocentrum BARTH. Tým kolem výkonného ředitele Michala Burkoně a obchodního ředitele Petra Eise se stal nejúspěšnějším českým dealerem vozů značek Volkswagen, na operativní leasing prodal více než 1.500 aut, dosáhl celkového obratu tří miliard korun a rozšířil své obchodní portfolio o značky Citroën a Opel. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bylo získání ocenění Platinum Prestige Dealer Awards od značky KIA. „Velký dík patří každému z našich více než 250 zaměstnanců. Zároveň je to i motivace pro další roky,“ říká Michal Burkoň.

Dva největší úspěchy pardubického Autocentra BARTH se týkaly značek Volkswagen a Kia. „Za rok 2018 se nám podařilo prodat rekordních 2818 vozů VW, díky čemuž jsme se stali největším tuzemským dealerem této značky. Toto číslo zároveň znamená i historický rekord – žádný jiný český dealer jich tolik během jednoho roku nikdy neprodal,“ popisuje Petr Eis, obchodní ředitel Autocentra. Mimochodem, celkem vloni v BARTHu prodali 6.444 osobních a užitkových vozidel osmi různých značek, což je maximum za více než dvacetiletou historii společnosti Autocentrum BARTH.

Statistiky 2018

V souvislosti s automobily KIA pak BARTH zabodoval dokonce v celoevropském měřítku. „Na konci listopadu jsme v italském Římě převzali nejvyšší možné ocenění výrobce vozů značky KIA ‚Platinum Prestige Dealer Awards‘ jako zástupce z České republiky. Ještě větší překvapení nás ale čekalo poté, co nás KIA zařadila mezi deset nejlepších dealerství svých vozů v rámci celého evropského kontinentu. To je opravdu neobyčejný úspěch,“ těší výkonného ředitele Autocentra Michala Burkoně. Jako speciální odměnu pak vedení firmy dostalo od KIA lístky na květnové finále fotbalové Evropské ligy v ázerbajdžánském Baku.

Dařilo se rovněž v ostatních segmentech podnikání. V rámci produktu BARTH Operák prodalo Autocentrum v roce 2018 přes 1.500 vozů na operativní leasing. Na podzim se podařilo otevřít nový areál v Hradecké ulici v Pardubicích a rozšířit portfolio o značky Citroën a Opel. V divizi Motocentrum, zaměřené na prodej značky Yamaha, se vloni prodalo 123 nových nebo ojetých motocyklů. Koncem roku navíc Motocentrum začalo nově prodávat i italské kultovní značky Vespa, Piaggio, Moto Guzzi a Aprilia. Rostl taktéž zájem o služby autopůjčovny BARTH Rent, či o půjčování obytných automobilů v centru BARTH Caravan.

A co se chystá v roce 2019? „Rozhodně nechceme usnout na vavřínech, ale na nějaké zásadní odhalování novinek je zatím ještě brzy,“ tvrdí Petr Eis. Jeho kolega Michal Burkoň je přece jen sdílnější. „Aktuálně již probíhá rekonstrukce showroomu Motocentra a na jaře bychom chtěli představit další moto značku, kterou budeme prodávat. I nadále hodláme zlepšovat již zaběhlé služby, přičemž vedle klasických prodejů a operativního leasingu budeme klást důraz i na naši auto a motopůjčovnu. Mimochodem, motopůjčovna nás vloni mile překvapila – zaregistrovali jsme zvýšený zájem o její služby a realizovali celkem 255 zápůjček. Rozšířili jsme také spolupráci s dalším ambasadorem, a k Pavlu Cejnarovi se přidal, a nově s námi spolupracuje známý český skladatel a zpěvák Marek Ztracený. Na sobotu 11.5.2019 připravujeme pro naše zákazníky a partnery tradiční velkou akci BARTH DAY na pardubickém závodišti, kde představíme mnoho automobilových a motocyklových novinek.