Kia Concept EV9: čistě elektrické SUV značky Kia

Kia Concept EV9: čistě elektrické SUV značky Kia

Po nedávném uvedení modelu EV6, který v krátké době získal mezinárodní uznání, představila značka Kia v rámci AutoMobility LA nadčasový koncept čistě elektrického SUV s označením Kia Concept EV9. Model naznačuje budoucnost směřování čistě elektrických modelů značky Kia.

  • Kia Concept EV9 navazuje na nedávno představený model EV6
  • Čistě elektrické SUV zhmotňuje zasazení značky Kia o trvalou udržitelnost 
  • Design „Spojené protiklady výrazně ovlivňuje exteriér studie 
  • Vnitřní prostor se inspiruje „vodním prvkem“

 

Concept EV9, vnímaný jako zatím nejreálnější podoba přírůstku do rodiny elektromobilů Kia nové generace, ztělesňuje mimořádné schopnosti značky navrhovat a vyvíjet vysoce atraktivní a technicky vyspělá vozidla s nulovými emisemi.

Podobně jako Kia EV6 je i Concept EV9 vyhrazeným elektromobilem, pečlivě navrženým speciálně pro pokrokovou podvozkovou platformu E-GMP (Electric Global Modular Platform).

Concept EV9 zhmotňuje zasazení značky Kia o řešení trvale udržitelné mobility, o kterém svědčí i budoucí firemní vize této značky, a její nedávno zveřejněný ´Strategický plán trvale udržitelné mobility Kia´. Design uvedeného vozu se inspiroval světem přírody, kdy využívá zušlechtěné recyklované materiály původem z odpadu zachyceného v mořích a ohrožujícího mořský ekosystém.

Poskytovatel řešení trvale udržitelné mobility

Během zveřejnění ´Strategického plánu trvale udržitelné mobility Kia´ (11. listopadu) představila značka svoji firemní vizi stát se „Poskytovatelem řešení trvale udržitelné mobility“ společně se záměrem dosáhnout do roku 2045 uhlíkové neutrality napříč celým hodnotovým řetězcem firmy. Uhlíková neutralita je postavena na třech pilířích: zasazení o „trvale udržitelnou mobilitu“, „udržitelnou planetu“ a „udržitelné energie“. Uvedená strategie zahrnuje nejrůznější procesy – od logistiky přes výrobu vozidel a jejich provoz až po likvidaci odpadu. Důležitou součástí uvedené strategie je i Concept EV9 coby další možný přírůstek do sestavy špičkových akumulátorových elektromobilů Kia.

Model Concept EV9 bude vystaven na přehlídce AutoMobility LA a LA Auto Show od 17. do 28. listopadu 2021.

 

Máte jakékoli otázky ohledně vozů KIA? Neváhejte konatktovat našeho specializovaného prodejce vozů: 

 

Jan Zběhlík

Jan Zběhlík

vedoucí prodeje vozů Kia

jan.zbehlik@autocentrum.cz