Konektivita

Konektivita

Ať už potřebujete v průběhu jízdy telefonovat, sledovat aktuální dopravní informace, jedete k cíli Vaší cesty pomocí navigace nebo jen chcete poslouchat Vaši oblíbenou hudbu – Váš Tiguan Allspace Vám přináší celou řadu možností, jak pohodlně a nekomplikovaným způsobem využívat moderní technologie.

Nejezděte bez připojení k internetu.

Car-Net "Guide & Inform"
Internet v automobilu má pro Volkswagen synonymum Car-Net. Je to zastřešující název pro mnoho praktických služeb a užitečných aplikací. Paket služeb Car-Net "Guide & Inform" lze na přání využívat v kombinaci s navigačním systémem "Discover Media" nebo "Discover Pro". Díky připojení k internetu můžete využívat ta nejaktuálnější data. Vytvoří-li se někde například dopravní zácpa, nebo naopak dojde k jejímu uvolnění, dozvíte se to online v reálném čase. Mimořádně komfortní je také to, že trasa Vaší cesty se automaticky přizpůsobí aktuální situaci. Car-Net Vám prostřednictvím služby Vyhledávání zvláštních cílů online umožní vyhledat celou řadu zajímavých restaurací. A můžete samozřejmě rychle najít také další zajímavá místa - např. hotel, čerpací stanici nebo otevřené kino. Pomocí dat z internetu učiníte spoustu zajímavých a užitečných objevů.
 
 
Vaše aplikace můžete využívat i ve Vašem voze Volkswagen.
Car-Net App-Connect*.
Softwarové rozhraní Car-Net App-Connect Vám umožňuje pohodlné propojení Vašeho chytrého mobilního telefonu s volitelným rádiem "Composition Media" nebo navigačním systémem "Discover Media", resp. "Discover Pro", které se dodává na přání. Vybrané aplikace běžící na Vašem chytrém mobilním telefonu je tak možné ovládat prostřednictvím dotykového displeje v automobilu. Výhoda však nespočívá pouze v jednoduchém ovládání. Některé aplikace mohou zpracovávat informace, které získají z automobilu a nabízejí Vám tak další užitečné a zábavné funkce.

Volkswagen podporuje tři technologie pro připojení chytrých mobilních telefonů, které přinášejí celou řadu možností - MirrorLink®, Android Auto™ od Google a Apple CarPlay™. Na adrese www.webspecial.volkswagen.de/infotainment/de/de/mobilephone.html si můžete zjistit, se kterou z uvedených technologií je Váš chytrý mobilní telefon kompatibilní. Vezměte prosím na vědomí, že některé aplikace nemusí být kompatibilní se všemi třemi technologiemi a podpora jednotlivých technologií se může lišit v závislosti na zemi. 
 

Pojedete po té správné trase a přitom si budete užívat dobrou zábavu.

Rádia a navigační systémy
Jste připraveni na koncert na přání? Na programu jsou dvě rádia a dva navigační systémy, které mají prvotřídní výbavu.
Rádio "Composition Colour", které je součástí sériové výbavy, se ovládá prostřednictvím barevného dotykového displeje s přibližovacím senzorem a s úhlopříčkou 16,5 cm (6,5 palce). Podporuje hudební formáty MP3 a WMA, je vybavené slotem na SD karty a umožňuje příjem rádiového signálu v pásmu FM. K jeho další výbavě paří multimediální rozhraní AUX-IN, jehož prostřednictvím můžete k rádiu připojit externí zdroje hudby. V linii Trendline jsou součástí výbavy čtyři reproduktory, od linie Comfortline je to pak šest reproduktorů. Na přání je rádio možné rozšířit o CD přehrávač včetně USB portu, k němuž lze připojit i iPod nebo iPhone.
Rádio "Composition Media", které je součástí výbavy na přání, je vybaveno osmi reproduktory. Zahrnuje všechny možnosti připojení jako u rádia "Composition Colour", navíc je vybavené USB portem a protokolem bluetooth pro připojení mobilního telefonu. Rádio "Composition Media" lze velmi pohodlně ovládat pomocí barevného dotykového displeje s úhlopříčkou 20,3 cm (8 palců).

Volitelný navigační systém "Dicover Media" je rovněž vybaven barevným dotykovým displejem s úhlopříčkou 20,3 cm (8 palců). K jeho další výbavě patří osm reproduktorů, příjem rádiového signálu v pásmu FM, CD přehrávač, podpora hudebních formátů MP3, AAC a WMA, dva sloty na SD karty, rozhraní AUX-IN, USB port a možnost připojení mobilního telefonu prostřednictvím protokolu bluetooth.

A chcete-li ještě něco navíc, pak se rozhodněte pro navigační systém "Discover Pro", který umožňuje inovativní ovládání pomocí gest. Jedním pohybem ruky tak můžete například přecházet z jedné hudební stanice na druhou nebo měnit systémové nastavení automobilu, jako např. intenzitu podsvícení přístrojů palubní desky. Systém je vybaven displejem s úhlopříčkou 23,4 cm (9,2 palců) a umožňuje tak přehledné zobrazení map ve 3D perspektivě. Dále disponuje osmi reproduktory, příjmem rádiového signálu v pásmu FM, DVD přehrávačem, dvěma sloty na SD karty, rozhraním AUX-IN, USB portem a podporuje hudební formáty MP3, AAC a WMA. Prostřednictvím protokolu bluetooth pak umožňuje připojení mobilního telefonu.

Všechny uvedené přístroje jsou vybavené anténní diverzitou, která zejména v oblastech s nízkou úrovní signálu přispívá k dobré kvalitě příjmu.

K vidění je toho spousta. Dokonce i na zadním sedadle.

App-Connect Cam-Connect*.
Díváte se dopředu a současně sledujete, co se děje za Vámi. Díky volitelnému softwarovému rozhraní Car-Net App-Connect (k dispozici s infotainment systémem "Composition Media" a vyššími verzemi) je možné přenést obraz sejmutý Vaší GoPro® kamerou na displej rádia nebo navigačního systému. Vy tak získáte přehled např. i o situaci na zadním sedadle. Při stojícím vozidle nebo při jízdě rychlostí do cca 5 km/h je možné na displej infotainment systému přenášet dokonce videostream. Při vyšších rychlostech je z bezpečnostních důvodů možné sledovat pouze stacionární obraz, který je možné vyvolat pouhým stiskem tlačítka.