Nevidíte dobře na cestu? Využijte 20% slevy na originální stěrače + montáž zdarma

Kvalitní výhled vám zajistí jenom funkční stěrače, které nyní nabízíme v akci s bonusem v podobě montáže zcela zdarma.

20% SLEVA NA ORIGINÁLNÍ STĚRAČE + MONTÁŽ ZDARMA

Jestliže vaše stěrače nefungují správně např. rozmazávají špínu, zanechávají mastný film nebo přerušovaně stírají, je nejvyšší čas na jejich výměnu. Právě proto přícházíme s akční nabídkou, v rámci které poskytujeme slevu na originální stěrače ve výši 20% a jako bonus vám je zdarma namontujeme. A budete mít jasný výhled za každého počasí.

Garance nejnižší ceny

Garantujeme, že u nás nakoupíte originální stěrače za nejnižší cenu. Pokud jste našli u konkurence stejný produkt levněji, neváhejte nám to ukázat a cenu vám ponížíme.

Objednejte se online >   Zavolejte nám >  

Akce je časově omezená do 30. 4. 2022, platí na všech našich pobočkách v Pardubicích a Hradci Králové.

Stěrače sleva

Jak správně zkontrolovat stěrače?

Pojďme si připomenout, na co je potřeba si dát pozor při kontrole správného fungování stěračů. Hlavním úkolem stěračů je udržet čelní sklo suché a čisté, aby řidiče nic při výhledu neomezovalo. K tomu slouží gumičky, které přiléhají na čelní sklo a odvádí od něj vodu nebo nečistoty. Jednoduché, že?

Aby stěrače svoji funkci plnily dobře, je ale potřeba dávat pozor na několik věcí:
1. Gumičky musí pevně přiléhat ke sklu po celé jeho délce
U nových stěračů to problém nebývá, gumičky bývají měkké a pružné. Vlivem povětrnostních podmínek a postupné únavy materiálu ale tvrdnou a praskají. Takové stěrače pak nesetřou celé zorné pole a na skle zůstávají šmouhy.

2. Vyhněte se tzv. univerzálním stěračům
Pokud můžete, vždycky sáhněte raději po těch, které jsou určené přímo pro váš typ auta. Ty univerzální totiž nikdy nesedí tak přesně a může se stát, že ani jako nové nebudou na sklo pevně doléhat a stírat beze zbytku celou jeho plochu.

3. Nikdy nestírejte sklo „nasucho“
Pro odstranění nečistot vždycky používejte ostřikovače – když se pod gumičky stěračů dostanou kamínky, prach nebo listí, můžete si stíráním bez vody poškrábat nejen gumičky, ale i samotné čelní sklo.

4. Nezapínejte stěrače před důkladným odmrazením
Led a námraza stěračům také zrovna nesvědčí. Parkujete v zimě venku? Tak pozor, abyste si předčasným zapnutím ještě přimrzlých stěračů nepotrhali gumičky.

5. Ze stejného důvodu stěrače nikdy nepoužíváme k odstraňování ledu z čelního skla. K tomu slouží škrabka.

Jak správně pečovat o stěrače během zimy?

  • Při parkování venku je odklápějte od skla. Pokud to z nějakého důvodu udělat nemůžete, před prvním zapnutím stěračů důkladně odmražte čelní sklo. Dejte si pozor, abyste správně odhadli, kdy už jsou stěrače úplně uvolněné a nehrozí násilné odtržení a poškození gumiček. Pokud si nejste jisti, radši ještě chvilku počkejte, trpělivost se v tomhle vyplatí.
  • Parkujte chytře. Výběr parkovacího místa je zdánlivá maličkost, ale může vám ráno ušetřit pár minut času se škrábáním a odmrazováním skel. Pokud máte tu možnost, vybírejte si při parkování místo, které je aspoň částečně chráněné před větrem a sněhem. Má-li druhý den svítit slunce, můžete taky otočit vůz čelním sklem směrem na jihovýchod.

Jak poznám, že už stěrače potřebují vyměnit?

I když se o stěrače staráte vzorně, pravidelné výměně se nevyhnete. Jak poznat, že už přišel její čas? Nejčastěji vás na to upozorní některá z těchto skutečností:

  • Na čelním skle i čerstvě po setření zůstávají fleky a šmouhy
  • V oblasti, kterou stěrače pokrývají, jsou místa, která zůstávají nesetřená
  • Při stírání gumičky pískají nebo vržou

Jak často je ideální stěrače měnit?

Interval hodně ovlivňuje to, jak se o ně a o auto staráte. Důležitým faktorem je i to zda parkujete venku či v garáži a jak často jsou stěrače vystaveny teplotním výkyvům.
Obecně doporučujeme měnit je aspoň jednou za rok. Pokud ale nejsou v ideální kondici, je lepší pořídit nové rovnou – uprostřed sněhové vánice by se vám totiž dřívější otálení nemuselo vyplatit.

Kontakty na naše pobočky >