Nový Peugeot 308 a jeho česká premiéra

Nový Peugeot 308 a jeho česká premiéra

NOVINKA ROKU 2022

Nový Peugeot 308 měl českou premiéru 30. října na výstavě Prague Car Festival

Nový Peugeot 308 se v mnoha ohledech odlišuje od ostatních vozů modelové řady Peugeot. Je prvním a zatím jediným nositelem nového loga v podobě lví hlavy, které značka představila v únoru 2021. Kromě nového loga Peugeot 308 uvádí také nové technologie a prvky výbavy, které jsou zatím v rámci modelové řady Peugeot exkluzívní, jako například Peugeot Matrix LED Technology, vyhřívaný volant, systém infotainmentu Peugeot i-Connect®, Drive Assist 2.0 či dvě výkonové varianty plug-in hybridního pohonu. Nový Peugeot 308 je ale také jediným klíčovým modelem značky, který neměl světovou premiéru na žádném z mezinárodních autosalonů. Toto privilegium, které si dříve novinky automobilky dopřávaly běžně, mu bylo vinou pandemie odepřeno.

Značka Peugeot v České republice se proto rozhodla využít příležitosti pořádání výstavy Car Prague Festival na výstavišti v Letňanech v Praze a představit zde svůj nový model návštěvníkům.

Rozmanitý program a spojení expozic z různých oblastí motorismu zřejmě přiláká do Letňan početnou řadu příznivců nových, historických i závodních vozů. Objeví se zde mnoho divácky atraktivních automobilů, mezi nimiž bude figurovat nový olivově zelený hatchback Peugeot 308 ve vrcholové výbavě GT PACK.

Na stánku značky Peugeot mu bude dělat společnost další zajímavý exponát, a to legendární Peugeot 206 WRC, který na výstavu zapůjčil rallyový jezdec a koncesionář značky Peugeot Štěpán Vojtěch. Vystavovaný Peugeot 206 WRC chassis No. 8 má za sebou bohatou závodní kariéru. Za jeho volantem se vystřídaly ikony rallye jako Marcus Grönholm nebo Renato Travaglio, který s ním získat v roce 2002 titul mistra Itálie i mistra Evropy v rallye. V roce 2014 tento vůz odkoupil Štěpán Vojtěcha a v dílnách Federal Cars v Liberci ho repasoval a připravil pro sezonu 2015, v rámci níž pak posádka Vojtěch - Ernst vybojovala bronz na Rally Bohemia.

„Expozice značky Peugeot na výstavě v Letňanech dokonale vystihuje prolínání světů moderních, historických a závodních vozů. Připomíná úspěchy divize Peugeot Sport, která právě v těchto dnech slaví 40 let, odkazuje na historii značky a současně demonstruje, jak rychlým tempem se vyvíjejí technologie a designové trendy. Chtěl bych tímto pozvat návštěvníky na náš stánek, aby se seznámili s naším klíčovým modelem, novým Peugeotem 308, který jim s velkým potěšením a hrdostí už brzy představíme i v našich showroomech,“ řekl Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.