Přijíždí SEAT Arona: nový městský crossover pro odvážné řidiče

Přijíždí SEAT Arona: nový městský crossover pro odvážné řidiče

Moderní a městský crossover je dokonalým doplňkem modelu Ateca v rostoucí řadě SUV značky SEAT.

Skladové vozy SEAT  Konfigurátor

AGILNÍ... SILNÝ... OSTRÝ... SEAT ARONA

Všestranný partner

Model Arona nelze zařadit do specifické kategorie, je však ztělesněním všestrannosti. Díky kompaktním rozměrům a pocitu bezpečí a jistoty, který pramení z vysoké polohy za volantem a moderního designu, je dokonalým vozem pro každodenní provoz, ale směle dává na odiv také svou zábavnou a dobrodružnou povahu. Arona s odvážným vzhledem crossoveru není obyčejným automobilem, protože dojede mnohem dál. Nový SEAT Arona je zkonstruován pro řidiče, kteří hledají vzrušení, odlišení i funkčnost. Je to vůz, který se uplatní ve městě i na venkově, který překypuje vyspělou technikou, a který je komfortní, prostorný, bezpečný, dynamický, přizpůsobitelný představám majitele a všestranný. Je to automobil, který svým uživatelům usnadní nastupování i vystupování a svým velkorysým zavazadlovým prostorem je navíc zbaví všech starostí s přepravou zavazadel.

Vlastní styl

Nový SEAT Arona bude nabízen ve výbavových liniích Reference, Style, FR a Xcellence. Výbava pro model Arona zahrnuje rovněž dvoubarevné (červené a bílé) dekorační osvětlení interiéru diodami LED a dvouzónovou automatickou klimatizaci s filtrem Aircare. Nový model Arona je okamžitě rozpoznatelný podle trojúhelníkových světlometů na přídi s atraktivní barvou a vynikajícím světelným výkonem. Zadní světlomety jsou rovněž vybaveny diodami LED a svými dvojitými koncovými světly vizuálně umocňují šířku vozu. Proces individualizace nového modelu SEAT Arona usnadňují výhodné pakety s vybranými prvky výbavy na přání. Máte oblíbenou barvu? Nový SEAT Arona jich má 10. A pro individuálně odlišitelnou střechu si můžete vybrat černý, oranžový nebo šedý lak. Dejte najevo svou osobnost

DESIGN FR

Stupeň výbavy SEAT Arona FR vznikl na základě sportovního designu, k němuž jsme přidali 18“ kola z lehké slitiny, dvojité koncovky výfukové soustavy, dominantní masku chladiče a čalounění kombinací kůže/Alcantara. A to je teprve začátek. Díky rozsáhlým možnostem individualizace je konečný výsledek ve vašich rukou. Stupeň výbavy FR zahrnuje odpružení se dvěma režimy a volič jízdních režimů SEAT Drive Profile se čtyřmi režimy: Normal, Sport, Eco a Individual.

DESIGN EXCELLENCE

Nebojíte se dávat najevo své postoje? Stupeň výbavy Xcellence je určen pro sebevědomé a rozhodné řidiče. Na přání se dodávají přední LED světlomety a zadní světla z LED diod, individualizovaný interiér, nejmodernější informační a zábavní systém. Připravte se, budete králem silnic.

Bezpečnost

Nebojte se a osmělte se. 

Co se týče pasivní bezpečnosti, poskytuje nový SEAT Arona nejvyšší úroveň ochrany cestujících navzdory ještě přísnějším požadavkům. „Jsme si jisti, že je nový SEAT Arona dokonalou odpovědí na aktuální požadavky našich zákazníků z hlediska jízdní dynamiky, komfortu, bezpečnosti a nejmodernější techniky. Znovu stanovujeme nová měřítka v příslušném segmentu,“ říká Dr. Matthias Rabe, člen představenstva společnosti SEAT, zodpovědný za výzkum a vývoj.

Nový SEAT Arona vám bude krýt záda adaptivním tempomatem ACC s asistentem Front Assist, šesti airbagy, senzorem mrtvého úhlu, asistentem pro sledování vozidel přijíždějících ze stran při couvání a senzorem únavy řidiče. Díky tomu se za volantem tohoto nového crossoveru můžete s důvěrou vydat na jakoukoli cestu.

Technologie

Podáváte maximální výkony? Vyberte si techniku, která bude s vámi držet krok. Nový SEAT Arona vám zajistí spojení s okolním světem i naprostou kontrolu nad vozem díky vyspělé výbavě, ať se jedná o bezkabelovou nabíječku, 8" displej se systémem Full Link, audiosystém BeatsAudio™, bezklíčkový přístupový systém Kessy včetně tlačítka pro spuštění motoru s funkcí Heartbeat nebo ambientní osvětlení.

Motory

Síla v současnosti spočívá v hospodárnosti a spolehlivosti. Všechny motory, nabízené pro novou modelovou řadu Arona, mají přímé vstřikování paliva, přeplňování turbodmychadlem a automatický systém stop-start. Na výběr jsou tři různé zážehové motory s hliníkovým blokem válců. Vstupní verzí je tříválec 1.0 TSI s výkonem 95 k, ve spojení s pětistupňovou mechanickou převodovkou. Stejný motor je nabízen také ve verzi s výkonem 115 k, a to v kombinaci s šestistupňovou mechanickou převodovkou, nebo se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Třetí alternativou je nový čtyřválec TSI o výkonu

150 k s aktivním systémem deaktivace válců. Tento motor se dodává výhradně se stupněm výbavy FR a šestistupňovou mechanickou převodovkou. Pro příznivce vznětových motorů je k dispozici hospodárný a spolehlivý motor 1.6 TDI ve výkonových variantách 95 k a 115 k. Verze o výkonu 95 k může být kombinována s pětistupňovou mechanickou převodovkou, nebo se sedmistupňovou převodovkou DSG, zatímco pro verzi o výkonu 115 k je určena šestistupňová převodovka. V polovině roku 2018 rozšíří nabídku modelové řady Arona motor 1.0 TSI o výkonu 90 k na stlačený zemní plyn CNG (Compressed Natural Gas). SEAT je prvním výrobcem, který nabídne tento druh motoru ve třídě kompaktních crossoverů.

Kontaktujte našeho prodejce vozů SEAT pro více informací: