Servis, čištění a regenerace klimatizace

Servis, čištění a regenerace klimatizace

S příchodem teplého počasí spousta řidičů a členů posádek automobilů začne zcela přirozeně sahat po tlačítku klimatizace. A právě v tento moment může být člověk nepříjemně překvapen, pokud klimatizace nechladí nebo zapáchá, případně obojí současně. Obzvláště v létě, kdy teploty rostou strmě vzhůru, je důležité, aby klimatizace Vašeho vozu byla v perfektním stavu a pomáhala Vám tak zvládnout veškeré rodinné, pracovní i soukromé cesty.

Proč je důležitá pravidelná údržba a servis?

Pokud toužíte po komfortním vzduchu uvnitř vozidla také v horkých dnech, je vhodné věnovat správné údržbě Vaší klimatizace pozornost.
Aby byla funkčnost klimatizace 100%, je žádoucí ji zapnout alespoň jedenkrát do měsíce, a to i v zimních měsících, kdy Vám navíc (pokud tedy funguje správně) pomůže s rychlejším odmrazením Vašeho vozu, i když je motor studený.

Vlivem skokových výkyvů teplot při používání klimatizace, dochází ke kondenzaci vody ve ventilaci a jejích součástech, což může vést ke vzniku nepříjemného zápachu a také postupnému množení bakterií a dalších mikroorganismů. Důsledkem neudržované klimatizace tak mohou být např. alergie, opakující se rýmy, bolesti hlavy, zvýšená únava, záněty průdušek a další obtíže.

Pravidelné čištění, dezinfekce a regenerace mají tedy zásadní vliv nejen na její funkčnost, ale také na zdravotní nezávadnost vzduchu, který posádka vozidla pravidelně vdechuje.

Servis, dezinfekce a regenerace klimatizace


Jak tedy poznáte, že klimatizace vyžaduje servis?

Pokud Vám po zapnutí klimatizace nechladí, je potřeba provést v servisu její regeneraci, během které zkontrolujeme účinnost chlazení, těsnost systému, činnost kompresoru, stav chladicího média a oleje pro provoz autoklimatizace. Dle stavu provedeme doplnění náplně.
Pokud je klimatizace funkční, ale po zapnutí cítíte zápach, objednejte se na dezinfekci výparníku a větracích šachet. Tento úkon patří do základní údržby klimatizace, proto nic nezanedbávejte.

Čištění klimatizace svépomocí versus čištění u profesionálů

Základní péči o klimatizaci můžete zvládnout svépomocí, a to díky speciálním sprejům. Nicméně tyto spreje spíše neutralizují zdroje nežádoucích zápachů, což může sice na první pohled přinést kýžený efekt, avšak v konečném důsledku se jedná spíše o osvěžení interiéru auta, nikoliv o skutečné čištění klimatizace.
V případě, že máte zájem Vaší klimatizaci dopřát hloubkovou péči a regeneraci, doporučujeme zvážit návštěvu autorizovaného servisu.

Výhody údržby klimatizace od profesionálů:

  • Časově nenáročná služba – během čištění autoklimatizace si můžete vyřídit drobné pochůzky nebo zajít na kávu apod.
  • Moderní, šetrný, rychlý a spolehlivý postup čištění pomocí ozónu – neutralizuje a likviduje nepříjemné zápachy a především funguje jako účinná dezinfekce klimatizace i interiéru Vašeho vozu. Viry, pachy, plísně či bakterie tak nemají šanci.

Pokud chcete zbavit klimatizaci nepříjemného zápachu, škodlivých mikroorganismů a plísní – rádi se o kontrolu a důkladné vyčištění klimatizace Vašeho vozu postaráme!
Rezervaci můžete provést jednoduše z pohodlí Vašeho domova nebo Vaší kanceláře prostřednictvím online formuláře.

Ceník dezinfekce ke stažení >

Pravidelný a důkladný servis klimatizace = dýchat čistý vzduch během jízdy !!!

Pro více informací neváhejte kontaktovat servisní poradce pobočkách v Pardubicích nebo Hradci Králové:

Pardubice - Hůrka  Pardubice - Hradecká          Hradec Králové - Brněnská Hradec Králové - Bratří Štefanů 


Čtěte více a podívejte se na další nejčastější servisní úkony.