ŠKODA KAMIQ přijíždí na český trh s nejbohatší výbavou v historii

ŠKODA KAMIQ přijíždí na český trh s nejbohatší výbavou v historii

Městský crossover rozšiřuje nabídku mladoboleslavské automobilky o třetí řadu SUV. ŠKODA KAMIQ na tuzemský trh vstupuje s bohatou základní výbavou Ambition za ceny od 379 900 Kč.

Nový městský crossover: ŠKODA KAMIQ již od 379 900 Kč

 

  • Příjem objednávek nového modelu KAMIQ na českém trhu zahájen, doporučené ceny pro zákazníky začínají na částce 379 900 Kč včetně DPH
  • 9 airbagů a systém proaktivní ochrany cestujících již ve standardu, dva výbavové stupně a mnoho volitelných paketů pro snadnou individualizaci vozu s vysokou zákaznickou výhodou
  • Špičková technika pro modelovou řadu KAMIQ: Vyspělá konektivita a moderní asistenční systémy

Všichni autorizovaní partneři značky ŠKODA v České republice již přijímají objednávky na nový model KAMIQ. Městský crossover rozšiřuje nabídku mladoboleslavské automobilky o třetí řadu SUV. ŠKODA KAMIQ na tuzemský trh vstupuje s bohatou základní výbavou Ambition za ceny od 379 900 Kč. Nový model ke značce ŠKODA přivede nové zákazníky mladšího věku, kteří vyznávají moderní životní styl a aktivně tráví svůj volný čas. Všichni zájemci o model KAMIQ mohou již nyní objednávat první vozy, které se k zákazníkům dostanou počátkem měsíce září letošního roku, kdy bude zároveň vůz oficiálně uveden do prodeje na domácím trhu.


ŠKODA KAMIQ je na domácím trhu dostupná s velkoryse bohatou výbavou Ambition, která stanovuje měřítka v oblasti bezpečnosti vozů v tomto segmentu mimo jiné devíti airbagy a systémem proaktivní ochrany cestujících, který dokáže včas připravit vozidlo před kolizí přitažením pásů a zavřením oken a zmírní tak následky případné nehody. Vysoký bezpečnostní standard vozu dokládají LED přední světlomety s denním svícením a LED zadní svítilny, systém sledování prostoru před vozem (Front Assist) s funkcí nouzového brzdění a detekcí chodců, automatické přepínání denních a potkávacích světel (Easy Light Assist), asistent pro udržování vozidla v jízdním pruhu (Lane Assist), nebo systém nouzového volání (e-Call) včetně proaktivního servisu na 10 let a mnoho dalších položek. Rozsáhlý seznam standardní výbavy dále obsahuje například klimatizaci, tempomat, palubní počítač MaxiDOT, infotainment Swing s 6,5″ barevným dotykovým displejem s Bluetooth, přední loketní opěrku a bederní opěrky na předních sedadlech. Se základní motorizací 1.0 TSI/70 kW vyjde ŠKODA KAMIQ na 379 900 Kč, výkonnější verze 1.0 TSI/85 kW pak na 404 900 Kč. Stejně jako u modelu SCALA se za turbodiesel 1.6 TDI/85 kW připlácí 40 000 Kč, identický příplatek 40 000 Kč platí i pro verzi se sedmistupňovou automatickou převodovku DSG.

Vyšší výbavový stupeň Style, nad rámec výše uvedeného, přidává například 16″ kola z lehké slitiny Castor, Bi-LED přední světlomety a TOP LED zadní svítilny s animovanými ukazatelem směru jízdy vpředu i vzadu, automatickou dvouzónovou klimatizaci, infotaintment Bolero s 8″ barevným dotykovým displejem a fukncí SmartLink+ umožňující zrcadlení mobilního zařízení na centrálním displeji vozidla. Za zmínku stojí dále kožený multifunkční volant, bezklíčový přístup KESSY, elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka s automatickým stmíváním, světelný a dešťový senzor (Light and Rain Assist) ambientní LED osvětlení interiéru nebo parkovací senzory vzadu. Hodnota výbav stupně Style oproti Ambition tak činí 132 400 Kč, cenový rozdíl však čítá jen 58 000 Kč. ŠKODA KAMIQ Style s motorem 1.0 TSI/85 kW vychází na 462 900 Kč, s výkonným turbomotorem 1.5 TSI/110 kW na 497 900 Kč a s turbodieselem 1.6 TDI/85 kW je k dispozici za 502 900 Kč.



Všichni zájemci mohou již nyní využít nabídky zvýhodněných paketů pro jednotlivé výbavové stupně, které zahrnují nejžádanější prvky mimořádné výbavy s výraznou cenovou úsporou v řádech desítek tisíc Kč.
Pro specifikaci Ambition jsou připraveny zvýhodněné pakety Extra a Extra Connectivity, pro verzi Style potom balíčky: Tech, Komfort, Sport, Navi, Connectivity a Media. Při jejich pořízení může zákazník ušetřit až 47 % ceny oproti situaci, kdyby stejné položky výbavy zaškrtl jednotlivě v ceníku.

Další možnosti individualizace vozu poskytuje dlouhý výčet mimořádné výbavy, jako např. Virtuální kokpit, který nabídne největší displej v dané třídě vozů o velikosti uhlopříčky 10,25″, navigační systém Amundsen 9,2″, elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru nebo snížený sportovní podvozek o 10 mm s nastavitelnou tuhostí tlumičů ve 2 režimech (Normal, Sport) při volbě jízdního režimu. Pro nový model KAMIQ je u autorizovaných prodejců značky a na ŠKODA E-shopu připravena rovněž bohatá nabídka ŠKODA Originálního příslušenství testovaného přímo pro tento model.

ŠKODA KAMIQ je k dispozici s nejmodernějšími asistenčními systémy. Součástí standardní výbavy každého vozu KAMIQ je asistent pro udržování vozidla v jízdním pruhu (Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (Front Assist) s funkcí nouzové brzdy a s detekcí chodců, automatické přepínání denních a potkávacích světel (Easy Light Assist) či systém proaktivní ochrany cestujících (Crew Protect Assist). Na přání dostupný asistent změny jízdního pruhu (Side Assist) rozpozná pomocí dvou radarů na zádi, když se zezadu blíží vozidla, která mají v úmyslu předjíždět nebo se již nacházejí v mrtvém úhlu. Užitečným pomocníkem při parkování je na přání dostupná zadní parkovací kamera a parkovací asistent (Park Assist), který vozidlo automaticky zaparkuje do podélných nebo příčných parkovacích míst a také z nich dokáže bezpečně vyparkovat. Parkovací asistent je již vybaven asistentem pro manévrování (Manoeuvre Assist), který dokáže vozidlo sám zastavit, hrozí-li náraz při parkování. Volitelný asistent dálkových světel (Auto Light Assist) automaticky ztlumí dálková světla, pokud kamery zaregistrují automobil blížící se v protisměru nebo jedoucí před vozem.

ŠKODA KAMIQ je dodáván se zcela novou generací infotainment systémů. Je stále online a díky aplikacím infotainmentu nabízí nejmodernější služby ŠKODA Connect, čímž vychází vstříc digitální generaci uživatelů. Pro funkčnost služeb již není potřebný datový tarif. Nově je datové připojení hrazeno dodavatelem, nikoliv zákazníkem. Pro funkci Infotaintment Online není nutné spojovat vůz přes Wi-Fi hotspot nebo pořízení USB LTE modulu. Datové propojení má stejnou dobu platnosti jako přístup ke službám Infotainment Online (dynamická navigace, aktualizace mapových podkladů online, plánovač cest, počasí, seznam parkovacích míst a čerpacích stanic atd.) na 1 nebo 3 roky. Nabídka služeb Care Connect – Proaktivní servis, včetně služby doživotního tísňového volání eCall, je k dispozici na 10 let a je součástí základní výbavy každého vozu. Soubor služeb pod nabídkou Vzdáleného přístupu (např. jízdní data, vzdálené odemykání a zamykání vozu, houkání a blikání, oznámení alarmu on-line atd.) je rovněž k dispozici na 1 nebo 3 roky, coby mimořádná výbava vozu v akčních paketech Connectivity a Media, dle preference klienta. Novinkou je jednodušší aktivace všech služeb, kterou lze nově vytvořit uvnitř vozu, kde je rovněž provedena autorizace zákazníka.

Paket Mobilita PLUS, skládající se z prodloužené tovární záruky na 5 let nebo 100 000 km a rozšířené záruky mobility v tomtéž rozsahu, lze pořídit jen za 2 000 Kč. K dispozici jsou již známé předplacené servisní balíčky. Základní servisní péči Standard zahrnující servisní úkony předepsané výrobcem včetně výměny motorového oleje, filtrů a zapalovacích svíček je možné předplatit od 16 900 Kč a dále již jen užívat vůz bez jakýchkoliv dalších výdajů. Rozšířená varianta Plus od 32 800 Kč navíc přidává servisní úkony vedoucí k zajištění provozuschopnosti vozu, ŠKODA Originální náhradní díly a práci nutnou k jejich výměně při běžném opotřebení obvyklým užíváním vozu i prodloužení záruky mobility, dezinfekci klimatizace a kontrolu vozidla před návštěvou STK.

Zdroj: ŠKODA Storyboard

Líbí se Vám novinka značky ŠKODA? 

Více informací Vám poskytnou naši prodejci vozů ŠKODA:

Pardubice - Hůrka

Miroslav  Svatoš

Miroslav Svatoš

vedoucí prodeje vozů

miroslav.svatos@autocentrum.cz


Hradec Králové - Brněnská