Skupina BARTH má své víno

Skupina BARTH má své víno

Podívejte se, jak vznikl příběh našeho neobyčejného vína.

Již dlouho jsme si pohrávali s myšlenkou vytvoření něčeho opravdu neobyčejného, něčeho co bude mít příběh a hlavně přidanou hodnotu pro naše zaměstnance a zákazníky. Proto jsme velice rádi, že vám můžeme představit náš dlouho připravovaný projekt - víno BARTH

BARTH Víno obdrží každý zákazník k nově zakoupenému vozu v Autocentru BARTH.

Spojili jsme se s úžasným rodinným vinařství Horák z Vrbic, který nese ocenění CHAMPION KRÁL VÍN 2015 a díky kterému bylo možné celý tento projekt zrealizovat. A proč jsme si vybrali zrovna vinařství Horák? To se dozvíte na konci článku.

 

PODÍVEJTE SE NA VIDEO O BARTH VÍNĚ

 

 

Krok první: Degustace

Společně se zaměstnanci BARTH jsme se vydali na jižní Moravu vybrat to nejlepší z Horákovy vinotéky tak, aby si na své přišel opravdu každý. Degustace probíhala opravdu pečlivě! Ochutnali jsme od bílých vín, přes červená, suchá, sladká, šumivá až po speciální kombinace dvou odrůd vín, která se odborně nazývá "cuvée".

 

Krok druhý: Sběr hroznů

Jelikož jsme se chtěli zúčastnit opravdu každého kroku, který vede ke zrození našeho vína BARTH, vyrazili jsme společně do vinohradu! Sbírali jsme jak hrozny bílé, tak červené a byla to opravdu týmová práce. No a jak můžete vidět, každý sběr hroznů pojal po svém :-)

 

Krok třetí: Tajný proces kvašení

Po velmi zábavném sběru hroznů začíná ta "alchymická" a hlavně ta nejdelší část výroby vína, kterou bylo velice zajímavé pozorovat a byla nám do podrobna vysvětlena Lukášem Horákem - od nakládání vína do sudů, přes fermentaci, kvašení až po stáčení samotného vína do lahví. U těchto procesů jsme samozřejmě neasistovali po celou dobu, jelikož v tomto případě by bylo nutné odstěhovat část naší skupiny BARTH do Vrbic, ale Horákovi se o naše víno postarali na jedničku! :-) 

 

Krok čtvrtý: Stáčení, lahvování a etiketování

No a je to tu! Víno BARTH je na světe a jediné co na nás čekalo, bylo etiketování, vložení do krabic a převezení k nám do Pardubic. Celý tento projekt by nebylo možné zrealizovat bez skvělé rodiny Horákových, kterým tímto ještě jednou moc děkujeme a už se nemůžeme dočkat další návštěvy u vás ve Vrbici! No a na vás zbyl ten poslední krok, vlastně ten nejdůležitější. Ochutnejte naše víno BARTH a dejte nám vědět které vám chutnalo nejvíce :-) 

 

PROČ VINAŘSTVÍ HORÁK?

Vinařství Horák z Vrbice se specializuje pouze na výrobu přívlastkových vín a je členem VOC MODRÉ HORY. Vína se pravidelně umisťují mezi nejlepšími 1000 víny světa v publikaci Vins du Monde. O chod vinařství se stará Leoš Horák a syn Lukáš. Obhospodařují 1,5 ha vlastních vinic, ostatní hrozny pocházejí od blízké rodiny a smluvních dodavatelů. Vína se pravidelně umisťují na prestižních výstavách doma i v zahraničí. Při výrobě jsou používány moderní technologie a postupy. Nicméně v posledních letech se Horáci u některých vín vrací ke kořenům a můžeme se jistě v budoucnu těšit na zajímavé novinky. 

 

DRUHY VÍNA BARTH

Müller Thurgau 2022

pozdní sběr | suché | alkohol: 12,5 % | zbytkový cukr: 0,2 g/l | kyseliny: 5,7 g/l

Víno jemné slámové barvy se zelenými odlesky, v aroma převažují tóny sladkého ovoce, doplněné o jemné květinové tóny, v chuti lehké a osvěžující, opět převážně ovocné s tóny zeleného jablka a broskve, delší minerální závěr s příjemnou hořčinou vybízející k dalšímu napití.

Veltlínské zelené, pozdní sběr 2022

pozdní sběr | suché | alkohol: 13,0 % | zbytkový cukr: 3,0 g/l | kyseliny: 6,3 g/l

Veltlínské zelené patří mezi odrůdy, se kterými velmi rádi pracujeme. Brány k téhle odrůdě vám otevře lahev čistého a nekomplikovaného vína – náš „nejjednodušší“ veltlín je školený pouze v nerezové nádobě.

Ryzlink vlašský, pozdní sběr 2022

pozdní sběr | suché | alkohol: 13 % | zbytkový cukr: 3,2 g/l | kyseliny: 6,1 g/l

Vrbecký „vlašák“ má příjemnou kyselinu a plnější tělo. Tenhle ryzlink vlašský jsme nechali zrát půl roku na jemných kvasničních kalech v nerezové nádobě.