Test brzd a tlumičů

Test brzd a tlumičů

Dobré brzdy a tlumiče zkrátí Vaši brzdnou dráhu a šetří pneumatiky.

Bezpečná jízda je založená na účinných brzdách a tlumičích

Bezpečná a pohodlná jízda je závislá na správném fungování brzd a tlumičů. Zajistit, aby všechna kola brzdila souměrně, je důležité pro udržení stability a ovladatelnosti vozidla. Pokud brzdy na jednotlivých kolech nemají stejný účinek, může dojít k nerovnoměrnému rozdělení brzdící síly a vozidlo se může snadno dostat do smyku při brzdění.

Vyšší brzdový účinek způsobuje rychlejší opotřebení brzdových součástek, zejména brzdových destiček. Proto je důležité pravidelně kontrolovat stav brzd a vyměňovat opotřebované součástky včas, abychom zajistili optimální brzdnou účinnost.

Tlumiče mají také zásadní vliv na bezpečnou jízdu. Při brzdění, náhlém vybočení nebo průjezdu zatáčkou tlumí pohyby podvozku a zajišťují lepší přilnavost pneumatik k vozovce. Pokud jsou tlumiče opotřebované nebo nefunkční, může se snížit stabilita vozidla, což může vést k nedostatečnému přenášení sil na pneumatiky. To způsobuje zvýšené opotřebení pneumatik a celého podvozku a také snižuje komfort při jízdě.

Proto je důležité pravidelně kontrolovat stav brzd a tlumičů a při potřebě je včas opravit nebo vyměnit. Přijeďte do našeho autoriziovaného servisu Autocentrum BARTH v Pardubicích nebo Hradci Králové. 

Ceník ke stažení >  Online objednávka na servis >