Trosečníci z BARTHu v Indickém oceánu

Trosečníci z BARTHu v Indickém oceánu

Vedení Autocentra BARTH připravilo pro 10 nejlepších prodejců vozů značek ŠKODA, Volkswagen, Peugeot a KIA, atraktivní zahraniční teambuilding a školení s názvem „Trosečníci z BARTHu v Indickém oceánu“.

Rok 2017 byl pro Autocentrum BARTH velmi úspěšný. Prodali jsme necelých 6.000 vozů, což si vyžádalo nemalé úsilí, času a energie. Vedení Autocentra BARTH proto připravilo pro nejlepší prodejce vozů atraktivní zahraniční teambulding, kterým byl desetidenní pobyt na ostrovech Mauricius a Reunion v Indickém oceánu. Tým prodejců odlétal se společností Emirates v půlce února při silném sněžení a zimě na ostrovy v indickém oceánu, kde se teplota pohybovala mezi 30 – 37 stupni, což způsobil zajímavý teplotní šok. V pronajatých Penthouse apartmánech u moře s korálovými útesy přímo u apartmánů probíhalo pravidelné školení obchodních dovedností a strategie. Ale také se podnikali zajímavé výlety po ostrovech.

JAKÝ JE OSTROV MAURICIUS

Na ostrově Mauricius se povedl výlet na velkém katamaránu, kterým jsme navštívili v podvodním národním parku Blue Marine park nádherné korálové útesy, šnorchlovali, ale třeba i grilovali. Většina účastníků vyzkoušela i parasailing nad mořem. Druhý den se pronajal Speed Boat (rychlý motorový člun), kterým se například objevoval ostrov v podobě národní rezervace, kde žije spousta zajímavých živočichů, jako třeba želvy obrovské. Grilování na opuštěné pláži chutnalo nádherně.

Při okružní cestě ostrovem Mauricius jsme navštívili místní výrobnu rumu, plantáže a výrobny vanilky a cukrové třtiny, a spousta zajímavostí. Dokonce zde je v jednom městě náměstí pojmenované „náměstí Jana Palacha“. V horách tu divoce žije spousta malých opiček. V místním hinduistickém chrámu jsme byli přítomni náboženskému obřadu věnovanému novému vozu, kterým si chtěl majitel zajistit kilometry bez nehod. A na ten obřad stáli frontu další zájemci s novým zakoupeným vozem.

JAKÝ JE OSTROV REUNION

Na francouzském ostrově Reunion jsme si půjčili na 4denní testování vozy značky Peugeot a Volkswagen. Hned po příletu na ostrov jsme zažili 2hodinový rafting na horské řece a sjíždění si užili i účastníci, kteří byli na divoké vodě poprvé, i když je pravda, že někteří byli více ve vodě než na lodi.

Reunion je krásný hornatý ostrov, který je ideální pro pěší túry. Hory zde dosahují nadmořské výšky 3.000 m.n.m. Díky výskytu nebezpečných žraloků na místních plážích je až na výjimky zakázáno se koupat. Naše místní průvodkyně Libu nám vyprávěla příběhy všech posledních 10 smrtelných neštěstí útoků žraloků z posledních let. Uskutečnili jsme trek na aktivní vulkán Piton de la Fournaise, čnící do výšky 2.632 m.n.m. Sopka je stále aktivní a často z něho stékají proudy lávy, které se různě přelévají přes silnice a případně i vesničky. Kvůli špatného počasí jsme ale museli trek vzdát před vrcholem. Protože nás ale kráter sopky lákal, odvážlivci se na vrchol vydali druhý den vrtulníkem.

Před odletem do České republiky jsme vyzkoušeli přechod údolí po 350 metrů dlouhé dřevěné nepálské lávce nebo třeba nejdelší Ziplane na světě v délce 1.500 metrů, kde letíte přes údolí zavěšeni na laně rychlostí skoro 60 km/h. 

Teambuilding BARTH Mauricius

Po celých 10 dní bylo nádherné teplé počasí plné slunce. Krém na opalování byl stále potřeba. Účasti na akci předcházeli desítky a stovky přesčasových hodin všech účastníků. Musíme zkonstatovat, že to pro všechny bylo 10 dní napěchovaných adrenalinem, zážitky, pohodovou a přátelskou atmosférou a všichni účastníci načerpali mnoho nové energie a motivace do dalších výkonů. Současně jsme měli hodně času a možností na školení, prezentace a projednávání další obchodní strategie naší společnosti. Z této teambuildingové akce můžete shlédnout poutavé krátké video. Nyní už máme vymyšleno, kam se nejlepší prodejci Autocentra BARTH příští rok v únoru 2019 pojedou podívat, zřejmě na koaly a klokany.

Michal Burkoň (předseda představenstva)
Petr Eis (obchodní ředitel) za tým Autocentra BARTH 

Co řekli o teambuildingu naši prodejci:

„Krásný a neopakovatelný zážitek, super program, spousta adrenalinu a nechyběla ani úžasná parta lidiček. Na to se nedá zapomenout. Děkuju !!!“

Stanislava P.

„Byl to splněný sen plný zážitků, které člověk jen tak nezažije. Chtěl bych moc poděkovat, že jste mi splnili jeden z mých snů.“

Lukáš K.

„Byl to nezapomenutelný zážitek, přál bych to zažít každému!

 Jakub J.

„Perfektní akce plná nezapomenutelných zážitků v super partě lidí. Přál bych to zažít každému…..

Petr J.

Skvělá parta, krásná příroda, prosluněné pláže, azurové moře, neopakovatelné zážitky a výzvy.

Martin P.

Díky za plno zážitků a fajn partu.

Markéta M.