Větší pocit bezpečí

Větší pocit bezpečí

Honda SENSING je soubor vyspělých funkcí, které se starají o bezpečnost vás a vašich spolucestujících.

Systém pro zmírnění následků nehody

Hrozí-li nebezpečí srážky s vozidlem nebo chodcem, tato funkce vás na nebezpečí upozorní a zároveň sníží rychlost, což pomáhá minimalizovat následky případného nárazu.

Upozornění na opuštění jízdního pruhu

Pokud vůz vyjede z jízdního pruhu bez aktivace ukazatele směru, spustí se vizuální a akustická varování, která vás na tuto skutečnost upozorní.

Systém pro zmírnění rizika vyjetí z komunikace

Kamera instalovaná na čelním skle sleduje, zda vozidlo nesjíždí z vozovky, a využívá elektrický posilovač řízení k aplikování mírných zásahů do řízení pro udržení vozidla v jízdním pruhu. Za určitých podmínek může rovněž aktivovat brzdy.

Systém pro udržování v jízdním pruhu

Systém pro udržování v jízdním pruhu pomáhá udržovat vozidlo uprostřed jízdního pruhu a eliminuje tak nutnost opravných zásahů volantem a únavu z řízení. Zejména na dálnicích zaručuje méně stresující zážitek z jízdy.

Honda Civic sedan senzory

Systém rozpoznávání jízdních značek

Systém rozpoznávání dopravních značek identifikuje dopravní značky a tyto informace vám předává prostřednictvím vizuálního zobrazení. Současně lze vždy zobrazit dvě značky.

Inteligentní omezovač rychlosti

Chytře kombinuje stávající nastavitelnou funkci omezovače rychlosti se systémem rozpoznávání dopravních značek. Automaticky nastavuje rychlostní limit podle informací zjištěných systémem rozpoznávání dopravních značek.

Inteligentní adaptivní tempomat

Tato funkce zaznamená, pokud se vozidlo v sousedním pruhu chystá zařadit před vás a včas přizpůsobí rychlost vašeho vozu Civic. Pomáhá také udržovat vzdálenost od vozidla před vámi, takže nebudete muset ručně měnit rychlost.

Adaptivní tempomat s asistentem pro jízdu v kolonách

Tato funkce udržuje nastavenou stálou rychlost a bezpečnou vzdálenost od vozidla před vámi. Pokud detekované vozidlo zastaví, váš Civic zpomalí a zastaví, aniž byste museli sešlápnout brzdový pedál. Pro opětovné rozjetí stačí lehce sešlápnout plynový pedál.