Volkswagen slaví 50. jubileum svého bestselleru spuštěním předprodeje nového Golfu

Bestseller se prezentuje ve vrcholné formě s novým světelným designem, novými informačními a zábavními systémy, novými asistenčními funkcemi a novou nabídkou pohonů.

Nový Golf si mohou zákazníci nakonfigurovat i jako rodinné kombi Golf Variant

  • Nové modely Volkswagen Golf a Golf Variant mohou zákazníci objednávat za akční ceny v rámci edice Limited do konce června nebo do vyprodání
  • Golf Limited a Golf Variant Limited s cenami již od 554 900 Kč, resp. 579 900 Kč
  • Edice Limited vychází ze základní výbavové linie, ale nabízí zároveň bohatou výbavu za skvělou cenu
  • Bestseller se prezentuje ve vrcholné formě s novým světelným designem, novými informačními a zábavními systémy, novými asistenčními funkcemi a novou nabídkou pohonů

Nejúspěšnější evropský automobil všech dob slaví 50. výročí! Značka Volkswagen proto pro své zákazníky připravila modely Golf a Golf Variant v ještě dokonalejší podobě, která nyní vstupuje do předprodeje na českém trhu a u autorizovaných prodejců v České republice se objeví již na přelomu června a července. Klasický Golf si mohou zákazníci nakonfigurovat v šesti výbavových liniích s cenami začínajícími již od 554 900 Kč, zatímco oproti předchozí generaci větší rodinné kombi Golf Variant je k dispozici za ceny již od 579 900 Kč.

„Volkswagen Golf je již pět desetiletí automobilovou ikonou, která nemá obdoby,“ říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika, a dodává: „Dokazuje to i modernizovaná verze aktuální osmé generace, kterou právě uvádíme do předprodeje v České republice. Zákazníci se mohou těšit nejen na nový světelný design, nejnovější generaci informačních a zábavních systémů, inovativní asistenční systémy a nejmodernější pohony, ale také na široký výběr výbav za velmi atraktivní ceny. Nový Golf má všechny předpoklady k tomu, aby pokračoval v prodejních úspěších svých předchůdců, jichž se od roku 1974 prodalo již více než 37 milionů exemplářů.“

Nový Volkswagen Golf vstupuje do předprodeje ve dvou karosářských variantách. Pětidveřový hatchback lze objednávat ve výbavových liniích Golf Limited, Golf, People, Life, Style a R-Line. Volkswagen Golf Limited vycházející ze základní výbavové linie si lze nakonfigurovat s cenou již od 554 900 Kč, a to se zážehovým čtyřválcem 1.5 TSI 85 kW a šestistupňovou manuálně řazenou převodovkou. Oproti minulé generaci ještě prostornější Golf Variant o celkové délce 4631 mm a s objemem zavazadlového prostoru 611 l pak vyjde na 579 900 Kč.

Nová nabídka pohonů zahrnuje výhradně čtyřválcové motory od klasických spalovacích motorů (tři jednotky TSI a dva turbodiesely TDI) přes dvě mild-hybridní varianty eTSI EVO až po dvě plug-in hybridní jednotky (ty jsou dostupné jen pro nový Golf, nikoli pro verzi Variant). Nový Golf je v rámci předprodeje k dispozici ve výkonových stupních 85 kW, 110 kW a 150 kW (ve spojení s pohonem všech kol 4MOTION).

Mezi největší highlighty inovované modelové řady Golf se bezesporu řadí nezaměnitelný světelný design na upravené přídi, který je tvořen poprvé osvětleným logem VW a nově navrženými světlomety LED. Na přání jsou k dispozici nejmodernější světlomety IQ.LIGHT–LED Matrix s vysoce výkonnými dálkovými světly s dosahem až 500 metrů. Nový design mají rovněž zadní svítilny IQ.LIGHT 3D LED.

Dominantou interiéru je nová generace informačních a zábavních systémů (MIB4) ve spojení s intuitivním konceptem ovládání, který zahrnuje rozměrný dotykový displej s ergonomicky optimalizovanými a osvětlenými dotykovými posuvníky pro ovládání teploty a hlasitosti, vylepšený multifunkční volant a hlasového asistenta IDA s rozpoznáváním hovorového jazyka a získáváním informací z internetu. Ke snadnějšímu řízení přispívají také inovativní asistenční systémy včetně vylepšené verze parkovacího asistenta Park Assist Plus a Park Assist Pro* umožňující zajetí na parkovací místo i vyjetí z něj pomocí chytrého telefonu nebo nového 360° kamerového systému Area View.

Volkswagen Golf byl poprvé představen v roce 1974 jako moderní nástupce legendárního modelu Brouk a okamžitě navázal na popularitu svého slavného předchůdce. Po prvním vyrobeném voze Golf následovalo doposud více než 37 milionů exemplářů. Čistě matematicky to znamená, že se v uplynulých 50 letech rozhodlo každý den více než 2000 lidí na celém světě pro koupi nového vozu Golf. Kompaktní ikona je díky tomu nejúspěšnějším evropským automobilem a nejprodávanějším modelem značky Volkswagen všech dob.

*Park Assist Pro bude možné objednat na konci roku 2024.

Konfigurátor - nový Golf HB >   Konfigurátor - nový Golf Variant >   Kontakty na prodejce vozů >

Zdroj: Tisková zpráva Porsche Česká republika s.r.o.