Získali jsme prestižní ocenění Kia PLATINUM DEALER 2018

Získali jsme prestižní ocenění Kia PLATINUM DEALER 2018

Společnost KIA MOTORS CZECH ocenila v rámci ankety Kia Dealer Awards 2018 nejproduktivnější dealery KIA v České republice, mezi kterými bylo i Autocentrum BARTH

Ocenění Kia Dealer Awards 2018 pro nejlepší dealery roku 

  • Ocenění udělena v sedmi klíčových kategoriích
  • Pět vyznamenání uděleno tuzemským zastoupením značky KIA; dvě ocenění předána evropskou centrálou Kia Motors Europe
  • Rok 2019 v podobě vysokých investic do zmodernizování dealerské sítě KIA

Společnost KIA MOTORS CZECH ocenila v rámci ankety Kia Dealer Awards 2018 nejproduktivnější dealery KIA v České republice. Každoroční vyhlašování ankety je udělováno v sedmi významných kategoriích - Nejlepší dealer, Nejlepší servis, Nejlepší prodejce nových vozů, Fleetové centrum a Kia Finance. Trophy Award a Platinum dealer jsou oceněním na evropské úrovni udělované společnosti Kia Motors Europe se sídlem ve Frankfurtu. Slavnostní předání pro stovku účastníků se konalo v druhé polovině ledna v multifunkčním prostoru Cubex v Praze.

Rok 2018 byl pro automobilku Kia historicky nejúspěšnějším rokem za 25 let její existence na českém trhu. Do českých domácností dodala 10 439 nových vozidel a přes celkový propad trhu s novými automobily zaznamenala oproti předchozímu roku třetí nejvyšší růst (+13 %) mezi první desítkou značek s tržním podílem 4 procenta. Velikou zásluhu na prodejních úspěších měla zejména dealerská síť čítající 59 prodejních a servisních míst Kia, na jejíž profesionalizaci se český importér v roce 2018 zaměřil. Do podoby celoevropského designového konceptu Red Cube, bylo úspěšně přestavěno již páté dealerství. V prvním kvartálu roku 2019 otevře Kia další dvě modernizovaná prodejní místa a ani v dalším průběhu tohoto roku nebude investiční ofenziva značky polevovat. Do dvou let se předpokládá obnova či rekonstrukce poloviny dealerské sítě. Do konce roku 2019 by tak přeměnou podle globálního designu Red Cube měla projít necelá desítka dalších dealerství a o něco menší počet prodejních míst se dočká modernizace interiéru.

Novinkou letošních Kia Dealer Awards 2018 byla kategorie Kia Finance, která oceňuje dealera s nejvyšší penetrací financování a schopností nabízet vysoce variabilní produkt financování Kia Select. Potenciál ležící v oblasti operativního leasingu a jiných produktech financování stále roste, k čemuž mimo jiné přispívá i obliba služeb carsharingu u mladé generace zákazníků. V tomto směru se značka Kia snaží rozvíjet vlastní službu sdílených vozidel, která již úspěšně funguje na několika evropských i světových trzích, a to pod názvem WiBLE.

PLATINUM DEALER 2018 - Autocentrum BARTH a.s.

Prestižní ocenění Platinum Dealer uděluje evropská centrála KIA MOTORS EUROPE se sídlem v německém Frankfurtu. Jde o ocenění příkladné spolupráce ve všech oblastech a je uvedením dealera do pomyslné evropské síně slávy. Ocenění je poděkováním za výjimečný přínos k budování značky Kia na trhu. Ocenění převzal manažer pro prodej značky KIA společnosti Autocentrum BARTH a.s., pan Jakub Janda.

     

Jan Zběhlík

Jan Zběhlík

vedoucí prodeje vozů Kia

jan.zbehlik@autocentrum.cz