Kia odhaluje první fotografie elektromobilu Niro EV

Kia odhaluje první fotografie elektromobilu Niro EV

Konečně jsou venku první fotografie nového elektromobilu Kia Niro EV.

  • Design elektrického crossoveru Niro vypovídá o sportovním a současně praktickém charakteru
  • Evropská premiéra v říjnu 2018 na autosalonu v Paříži
  • Stylový a moderní exteriér inspirovaný návrhářským konceptem prezentovaným na veletrhu CES 2018
  • Nový elektromobil Kia Niro EV nabídne dojezd přes 450 km

Kia na 5. ročníku mezinárodní výstavy elektromobilů v korejském Jeju odhalila svoji novou čistě elektrickou verzi crossoveru Niro. Evropská premiéra všestranného modelu Niro EV je naplánována na říjen 2018 v rámci mezinárodního pařížského autosalonu.

Kia Niro EV

Model Niro EV, na jehož podobě se podílela návrhářská centra automobilky Kia v Kalifornii a v korejském Namyangu, kombinuje praktickou využitelnost i atraktivitu kompaktního SUV. Elegantní aerodynamická karoserie s jemně tvarovanými povrchy, předznamenává sportovní charakter vozu.

Model inspirovaný konceptem Niro EV, odhaleným na veletrhu spotřební elektroniky CES 2018 v Las Vegas, zaujme exkluzivní maskou chladiče, futuristickým přívodem vzduchu a LED světly denního svícení ve tvaru hrotu šípu. Štíhlá charakteristická křivka modelu Niro EV společně se zadními zkosenými okny v duchu ‚čistého a high-tech‘ návrhu zdůrazňuje uhlazený boční profil vozu a zároveň dává větší prostor robustním podběhům kol.

Niro EV pohání ústrojí Kia určené pro elektromobily příští generace, využívající nové výrobní technologie vyvinuté speciálně pro elektromobily Kia. Model Niro EV s vysokokapacitním lithium-polymerovým akumulátorovým modulem (64 kWh) dokáže nabídnout dojezd přes 450 km* na jedno nabití a zcela bez výfukových emisí, resp. více než 300 km* při zástavbě volitelného akumulátorového modulu 39,2 kWh.

Kia Niro EV černá

Niro EV demonstruje, jakého pokroku Kia v posledních letech dosáhla ve své nabídce pohodlných a současně, pro každodenní využití, praktických vozů, které razí cestu čisté mobility s nízkými emisemi.

Prodej modelu Niro EV bude v Koreji zahájen v průběhu druhého pololetí 2018 a postupně se představí i na ostatních trzích včetně Evropy.

Zdroj: tisková zpráva Kia

Prohlédnout skladové vozy Kia