Kia představuje model Seltos

Kia představuje model Seltos

Nová Kia Seltos – rafinovanost a sportovní charakter.

Společnost Kia Motors oznámila, že nový globální kompaktní model SUV značky ponese název ‚Seltos‘. Model Kia Seltos, jehož uvedení na trh je naplánováno na letošní léto, vnese do segmentu kompaktních SUV patřičnou dávku rafinovanosti a troufalosti.

Samotné označení Kia Seltos se inspirovalo legendou z řecké mytologie, a to jménem ‚Celtos‘, které přísluší synovi Hérakla. Písmeno ‚S‘ v upraveném názvu tohoto vozidla má reprezentovat rychlost (Speed) a sportovní charakter vozu, jejž inspiroval smělý a troufalý charakter Celta. Model Seltos, vytvořený pro generaci mileniálů, se od svých konkurentů odlišuje spojením rafinovaného sportovního designu s prostorností a schopnostmi tradičního SUV – zabaleného do kompaktní karoserie.

Seltos zvenčí zaujme řadou rafinovaných detailů, jako např. dlouhou kapotou, výraznou charakteristickou křivkou na předním nárazníku a ostrými prolisy karoserie. Robustní boční linie vkombinaci s prosklením, které se postupně zužuje směrem k zádi vozidla, společně se zadním nárazníkem vč. kovové napodobeniny tlumiče výfuku propůjčují kompaktnímu SUV zdrženlivě sportovní charakter.

Kabinu koncipovanou pro mladé vyznavače moderních technologií charakterizují široké rozmáchlé tvary a výrazné technické detaily. V interiéru najdeme řadu technologií pro maximální pohodlí, konektivitu a intuitivní používání; součástí nevšední kabiny je i špičkový infotainment s dotykovým displejem o velikosti 10,25" a systém náladového osvětlení (Sound Mood Lighting).

Značka Kia rozšiřuje svoji nabídku vozů SUV v souladu s potřebami zákazníků na všech trzích. Nový model do segmentu kompaktních SUV poprvé vnáší tradiční silné stránky vozů Kia – design, kvalitu a moderní technologie.

Model Kia Seltos bude odhalen ještě tento měsíc; prodeje v Koreji i dalších regionech budou následovat v druhé polovině roku 2019.

Zdroj: tisková zpráva Kia

Chci vidět skladové vozy Kia