KIA PŘEDSTAVUJE NOVÝ ELEKTROMOBIL EV6

KIA PŘEDSTAVUJE NOVÝ ELEKTROMOBIL EV6

EV6 je symbolem nové značky Kia a současně prvním akumulátorovým elektromobilem postaveným na nové vyhrazené platformě E-GMP pro elektromobily

Světová premiéra elektromobilu Kia EV6 - Kia posouvá hranice elektrické mobility cestou inspirativního designu, dechberoucích výkonů a nápaditého prostoru

  • Nová Kia EV6 z kategorie SUV-crossoverů přináší dlouhý dojezd, pohon s nulovými emisemi, ultra rychlé 800V nabíjení a výrazný styl. EV6 je prvním vozem značky, jenž bude postaven na nové vyhrazené platformě Kia pro akumulátorové elektromobily (BEV)
  • Volba z několika uspořádání hnacího ústrojí s nulovými emisemi; přes 510 kilometrů na jedno nabití

  • EV6 GT zrychluje z místa na 100 km/h za 3,5 sekundy a rozjede se až na 260 km/h

Nový designový směr Kia

Design EV6 se řídí novou designovou filozofií ‚Spojené protiklady‘ značky Kia, inspirovanou kontrasty typickými pro přírodu i samotné lidstvo. Středobodem designové filozofie je nová vizuální identita, která evokuje pozitivní síly a přirozenou energii s využitím kontrastních kombinací výrazných stylistických prvků a plastických tvarů.

Typická ‚tygří maska Kia‘ na přídi vozu dostala novou podobu pro digitální éru. Světla denního svícení, tvořící součást ‚digitální tygří tváře‘ vozidla, zaujmou elegantním moderním vzhledem a dynamickým ‚sekvenčním‘ vzorem. Přívody vzduchu pod světly opticky rozšiřují čelní partii vozu s důrazem na jeho high-tech image.

Při pohledu z boku zaujme moderní, elegantní a aerodynamická silueta, inspirovaná světem crossoverů. Charakteristická křivka ubíhající podél spodní části dveří se stáčí vzhůru k blatníkům zadních kol, a opticky tak prodlužuje profil vozidla. Součástí dozadu skloněného C-sloupku, zčásti takto navrženého kvůli co nejlepší aerodynamice vozu, je černý lesklý dekor, jenž opticky zvětšuje celkovou plochu prosklení. O něco výše je markantní střešní spoiler ve tvaru křídla k nasměrování vzduchu dolů ke zvýšenému spodnímu spoileru, zabudovanému nad jedinečnými skupinovými svítilnami na zádi vozidla.

Atraktivní interiér a sedadla z PET lahví? 

 „Zájemce nejprve zaujme exteriér vozidla, ale nakonec se stejně zamiluje do interiéru – kde stráví většinu času. Takže pro nás bylo nejdůležitější navrhnout pro EV6 inspirující vnitřní prostor. Věříme, že EV6 může zákazníky inspirovat tím, že bude posilovat jejich kreativitu.“ komentuje Jochen Paesen, viceprezident pro design interiérů

Jedním z nejmarkantnějších prvků je hladce začleněná zakřivená obrazovka systému palubního infotainmentu. Jednoduché tvary širokoúhlé obrazovky v kombinaci s přístrojovou deskou evokují v interiéru otevřenou atmosféru. Dále novou Kiu EV6 zdobí štíhlá, lehká a moderní relaxační sedadla, která jsou čalouněna moderní, opticky zajímavou a odolnou látkou s obsahem recyklovaných plastů – v objemu odpovídajícím 111 kusů PET

 

Dlouhý dojezd. Pohon všech kol. Nulové emise.

KIA EV6 s pohonem 2WD a akumulátorem o kapacitě 77,4 kWh ujede na jedno nabití přes 510 km (v kombinovaném cyklu podle WLTP).

Kia přichází s několika čistě elektrickými uspořádáními hnacího ústrojí s nulovými emisemi vč. vysokonapěťových akumulátorových modulů pro dlouhý dojezd (77,4 kWh), resp. standardní dojezd (58,0 kWh). Provedení EV6 GT-Line se nabízí s oběma typy akumulátorového modulu; EV6 GT bude v nabídce výhradně s akumulátorovým modulem pro dlouhý dojezd. Jde o prvním elektromobil značky Kia, u nějž může zákazník vybírat mezi pohonem předních kol (2WD) a stálým pohonem všech kol (AWD). Pohon AWD přitom zprostředkuje rozšířené dynamické schopnosti vozu i za těch nejnáročnějších jízdních podmínek.

Nabiješ a jedeš.

Nová Kia EV6 umožňuje vozidlo v rychlém režimu nabít z 10 na 80 procent kapacíty již za 18 minut (a to u všech provedení!). To znamená že během necelých 4,5 minuty lze prodloužit dojezd vozidla o 100km. 

Systém nabíjení vozidla je díky integrované jednotce řízení nabíjení (ICCU) flexibilnější než v případě akumulátorových elektromobilů předchozí generace. Jednotka ICCU podporuje novou funkci V2L (Vehicle-to-Load – od vozidla ke spotřebiči) pro tok energie z akumulátoru vozidla ke spotřebiči. Funkce V2L nabízí výkon až 3,6 kW, a může tak napájet např. 55" televizi a jednotku klimatizace po více než 24 hodin. Uvedený systém lze v případě potřeby použít i k dobití jiného elektromobilu.

Dále je vozidlo vybaveno technologiemi pro rekuperaci energie ve prospěch maximálního dojezdu. Sem patří nejnovější generace energeticky účinného tepelného čerpadla, které získává odpadní teplo z chladicí soustavy vozidla. Vůz díky tomu i při teplotě -7 °C vykazuje 80 % dojezdu odpovídajícího teplotě 25 °C.

Nové technologie, bezpečnost a požitek z jízdy.

EV6 představuje sestavu technologií na podporu bezpečnosti, konektivity a palubního infotainmentu. Ty byly navrženy tak, aby zvýšily bezpečnost cestování, usnadnily mobilitu a zamezily zbytečnému stresu. Dále je zde použit head-up displej s podporou rozšířené reality (AR), který promítá klíčové údaje vozidla do oblasti základny čelního skla v zorném poli řidiče. Uvedený systém zobrazuje varování vyspělých systémů na podporu řízení, informace o rychlosti vozidla a pokyny navigace k odbočování.

Automobil je vybaven audiosystém se 14 reproduktory, ketrý byl navržen specialisty firmy Meridian a zahrnuje hned několik vlastních technologií digitálního zpracování signálu (DSP). EV6 ctí základní filozofický koncept ozvučení firmy Meridian, a tak se zákazníci mohou těšit na přirozenou, realistickou a originální akustiku celé kabiny. Reproduktory jsou rovněž napojeny aktivní akustický systém (ASD), který poskytuje řidiči zvukovou zpětnou vazbu informující o rychlosti vozidla. 

Bezpečnost zajištěna asistenty.

Model EV6 s paketem vyspělých systémů na podporu řízení (ADAS) přináší bezpečnost a funkčnost na vrcholu třídy. Tyto systémy pomáhají eliminovat celou řadu všudypřítomných rizik a zároveň snižují únavu při řízení a nepřetržitě chrání posádku i další účastníky silničního provozu.

Asistent pro bezpečné vystupování (SEA) pomáhá při vystupování z EV6 vyhnout se střetu s vozidlem blížícím se zezadu. Když pasažér po zastavení vozu otevře dveře a systém rozpozná jiné vozidlo blížící se zezadu, aktivuje se výstraha.

Systém následování v jízdním pruhu (LFA) pomáhá udržovat vozidlo uprostřed příslušného jízdního pruhu. Během jízdy lze LFA zapínat a vypínat stiskem tlačítka. Zároveň asistent pro jízdu na dálnici 2 (HDA 2) udržuje na dálnici přednastavenou vzdálenost od vozidla jedoucího vpředu a rovněž pomáhá udržovat vůz uprostřed daného pruhu (dokonce i v zatáčkách).

Dálkově ovládaný inteligentní parkovací asistent (RSPA) pomáhá na dálku zaparkovat nebo vyjet z parkovacího místa, kdy řidič ovládá EV6 mimo kabinu vozidla.

Zdroj: Tisková zpráva Kia Czech s.r.o.

Věříme, že vás nový vůz Kia EV6 zaujal a v případě zájmu o více informací neváhejte kontaktovat našeho specializovaného prodejce značky Kia. 

 

Jan Zběhlík

Jan Zběhlík

vedoucí prodeje vozů Kia

jan.zbehlik@autocentrum.cz