Kia Stinger převzala mimořádné ocenění EyesOn Design

Nový Stinger byl oceněn za vynikající design sériově vyráběných vozů.

Kia Stinger ocenění

  • Zbrusu nový model se šikmou zádí přenáší sny designerů v realitu
  • Sedan Stinger má ambice tento segment nově definovat
  • Světová média chválí designérský počin týmu Petera Schreyera

 

Zbrusu nový sedan Stinger společnosti Kia Motors byl na mezinárodním autosalonu (NAIAS) v Detroitu oceněn prestižní cenou EyesOn Design za Vynikající design sériově vyráběných vozů (Production Car Design Excellence).  Dominantní Stinger se stal středem pozornosti na události, které zpravidla dominují novinky amerických automobilek. Pro značku Kia vynikající úspěch.

„Za poslední roky jsme vyrobili spoustu skvělých vozů a na všechny jsem pyšný, ale Stinger je něco vskutku mimořádného,“ řekl Peter Schreyer, vedoucí návrhář společnosti Kia Motors.    Návrh zbrusu nového vozu Kia Stinger probíhal pod dohledem Petera Schreyera, vedoucího návrháře společnosti Kia Motors, a Gregory Guillaumeho, šéfkonstruktéra společnosti Kia Motors Europe. 

Kia Stinger překypující silou, žhavostí a výkonem je sportovní sedan, který byl zasvěcen vášni z jízdy, ale zároveň hýčká spolujezdce v luxusu.  Stinger ukazuje svaly a sebevědomí, a to od přídě přes ztepilé boky až po mohutnou záď.  Postoj a vizuální rovnováha propůjčují modelu Stinger nádech elegance. Účelně navržený interiér vozu je luxusní a výtečně vypracovaný do nejmenších detailů.  Silná horizontální rovina napříč čelní stěnou karoserie nabízí řidiči značně dominantní, kůží potažený volant.  Před řidičem a ve středové konzoli jsou kombinovány analogové a digitální přístroje.  Stinger, který bude uveden do prodeje v letošním roce, se opírá o špičkovou kvalitu a spolehlivost značky Kia.   EyesOn Design je oficiálním oceněním pro mezinárodní autosalon NAIAS v Detroitu. Ceny EyesOn Design, které jsou považovány za ohodnocení skvělého automobilového designu, jsou viditelně vystaveny v designérských studiích po celém světě.

Zdroj: Tisková zpráva Kia Motors Czech republic