Modernizace sedmimístného vlajkového SUV Kia Sorento

Modernizace sedmimístného vlajkového SUV Kia Sorento

Kia Sorento: Sedmimístné vlajkové SUV nově ve verzi GT Line a s osmistupňovou automatickou převodovkou

Kia Sorento nabídne modernizovaný exteriér i interiér, stejně tak jako nejmodernější bezpečnostní prvky a funkce palubní konektivity. Nabízet se bude i nové provedení GT Line nebo nová účinná automatická převodovka s osmi stupni v kombinaci s naftovým motorem 2,2 litru.
 

Design: modernizovaný design exteriéru i interiéru

Návrháři Kia provedli ve ztvárnění exteriéru Sorenta řadu úprav. Patří sem přepracovaný přední i zadní nárazník, nové LED světlomety a LED koncová světla nebo nový tmavý metalický povrch masky chladiče ‘ve stylu tygřího nosu’. Výsledkem úprav je rafinovanější a rozhodnější podoba čelní partie vozu. K dispozici budou i nové odstíny karoserie Rich Espresso (hnědá) a Gravity Blue (modrá), stejně tak jako nový design litých kol o velikosti 17, 18 nebo 19".

 

Pohon: nižší emise díky nové osmistupňové automatické převodovce

Sorento je prvním SUV značky Kia vybaveným novou osmistupňovou automatickou převodovkou. Převodovka vlastní konstrukce Kia uvedená v roce 2016 se chlubí 143 nově patentovanými technologiemi. Přináší výhody v podobě hladkého řazení, přesvědčivějších jízdních schopností a mírného snížení emisí.
 
Nová osmistupňová automatická převodovka se bude nabízet pro Sorento s naftovým motorem 2,2 litru, kde nahradí šestistupňový automat (v nabídce bude i šestistupňová manuální převodovka). Nová osmistupňová jednotka Kia v porovnání s jinými automatickými převodovkami využívá menší počet regulačních ventilů, což se odrazilo v přímější mechanické vazbě s motorem. Převodovka tak dokáže řadit rychleji než nahrazovaný šestistupňový automat. Širší škála převodů podporuje dynamičtější akceleraci a současně snižuje emise CO2 ze 172 na 159 g/km. Nová převodovka nabízí čtyři různé jízdní režimy: Eco, Comfort, Sport a Smart. Řidič si může upřednostňovaný jízdní režim navolit přes elektronický systém Drive Mode Select.
 

GT Line: nový model Sorento GT Line inspirovaný světem motorsportu

Kia rozšiřuje modelovou řadu Sorento o nové atraktivní provedení GT Line. Sorento GT Line, inspirované vzhledem výkonnějších modelů Kia s označením GT, přináší řadu nových prvků zaměřených na markantnější styl. V exteriéru zaujmou mlhová světla se čtveřicí zdrojů, červené brzdové třmeny, nápadnější boční prahy nebo decentní označení GT Line k odlišení této varianty od ostatních verzí Sorenta. Vozy s naftovým motorem nově používají nápadnou dvojitou koncovkou výfuku s chromovým povrchem.

 

Bezpečnost: nabídka nových prvků aktivní bezpečnosti

Sorento se bude poprvé nabízet s nejnovější verzí pokročilého systému na podporu řízení DRiVE WISE (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems). DRIVE WISE zhmotňuje filozofii automobilky Kia, která spočívá v promyšleném návrhu bezpečných vozidel na základě technologií aktivní bezpečnosti navržených tak, aby se automobil nehodám zcela vyhnul, nebo se alespoň zmírnily jejich následky.
 

Technologie: systém palubního infotainmentu s on-line funkcemi a prémiová audio soustava

Nové Sorento je k dispozici s nejnovějším systémem palubního infotainmentu, jehož součástí je dotykový 8" displej, navigace a online služby Kia Connected Services s podporou od TomTom®. Součástí nového dotykového rozhraní je i podpora technologie Apple CarPlay™ a Android Auto™ pro bezproblémové propojení s chytrými telefony.  Na evropských trzích se vůz objeví v posledním čtvrtletí roku 2017.