NOVÝ NABUŠENÝ OPEL Insignia Grand Sport

NOVÝ NABUŠENÝ OPEL Insignia Grand Sport

ZTĚLESNĚNÍ TOHO NEJLEPŠÍHO Z NĚMECKÉHO INŽENÝRSTVÍ

NOVÝ OPEL INSIGNIA JE ZTĚLESNĚNÍM TOHO NEJLEPŠÍHO Z NĚMECKÉHO INŽENÝRSTVÍ: INSIGNIA GRAND SPORT PŘICHÁZÍ S VYLEPŠENOU EFEKTIVITOU MOTORŮ, SPORTOVNÍM VZHLEDEM A PRVOTŘÍDNÍ TECHNOLOGIÍ SVĚTLOMETŮ INTELLILUX LED® PIXEL.

  • Opel Insignia dokazuje svoji špičkovou spolehlivost. V respektovaném žebříčku německého sdružení testovacích institucí TÜV se Insignia umístila na skvělém druhém místě mezi 120 prověřovanými modely do třech let stáří všech značek! Insignie podle TÜV vykazují při technických kontrolách jen naprosto mizivé procento závad!

BEZPEČNOST & INOVACE

SVĚTLOMETY INTELLILUX LED® PIXEL
Představujeme vám revoluční přední světlomety IntelliLux LED® Pixel1 - další krok značky Opel ve vývoji technologie světel. Systém přináší značně vylepšenou viditelnost za tmy, aniž by došlo k oslnění ostatních vozidel. Každý světlomet se skládá z 84 segmentů, které se přizpůsobují aktuální situaci. Jednotlivé segmenty se automaticky vypínají v případě potřeby.
 
  • Absence rizika oslnění ostatních řidičů,
  • Bezpečnější jízda v noci a větší klid za volantem,
  • Režim pro dálnice: optimalizované osvětlení pro jízdu na dálnici,
  • Corner světlomety pro pokrytí "temných míst" při ostřejších zatáčkách od 40 km/h.
HEAD-UP DISPLEJ
Head-up displej ukazuje hlavní údaje promítnutím na čelní sklo vozu. Stále tak budete mít přehled o aktuální rychlosti, varovných signálech nebo navigačních hlášeních.

AUTOMATICKÉ NOUZOVÉ BRZDĚNÍ
Automatické nouzové brzdění s Detekcí chodců monitoruje dopravní situaci před vozem. Pokud systém detekuje chodce, vozidlo nebo jiný předmět před vozidlem, připraví brzdný systém a také dokáže brzdit v případě, že řidič nereaguje.
 
KONTROLA PROVOZU ZA VOZEM
Kontrola provozu za vozem detekuje pohyblivé překážky za vozem a na stranách při couvání. Varuje vás, pokud se v dosahu objeví nebezpečí.
 
 
ROZPOZNÁVÁNÍ DOPRAVNÍCH ZNAČEK
Poslední generace systému Rozpoznávání dopravních značek neustále monitoruje rychlostní omezení a další dopravní značky a promítá je na Informační displej řidiče a také Head-up Displej, pokud je jím vozidlo vybaveno. 
 
AUTOMATICKÝ TEMPOMAT
Automatický tempomat v plném rozsahu rychlosti umožňuje jízdu bez stresu. Automaticky přidává a ubírá rychlost pro udržení bezpečné vzdálenosti. Pokud zcela zastavíte, zapamatuje si rychlost a dokáže vozidlo znovu zrychlit až na uloženou hodnotu.. 
 
ASISTENT PRO JÍZDU V PRUZÍCH
Asistent pro jízdu v pruzích varuje řidiče, pokud začne vyjíždět ze svého pruhu bez znamení blinkrem. Hlídání slepého úhlu detekuje ostatní vozidla a varuje řidiče v případě, že se k němu blíží.
 

DESIGN

EXTERIÉR
Nová Insignia Grand Sport vás přesvědčí moderním atraktivním designem, jasnou osobitostí nebo tradičními LED světlomety s motivy "křídel". Třešničkou na dortu jsou pak chromované koncovky výfuků.
 
INTERIÉR
Elegantní, ergonomický a prostorný - nová Insignia je tu jen pro vás. Užijte si harmonii tvarů a moderní designové prvky, kvalitní materiály a kokpit zaměřený na řidiče. Nová Insignia Grand Sport vás nenechá na pochybách, že každá cesta bude zážitkem.
 
LED SVĚTLOMETY
Unikátní motiv "křídel", který najdete na předních a zadních LED světlometech, je jasným podpisem vozů Opel. Světlomety svou technologií přidají na viditelnosti a stylu a také vás "přivítají" při otevření vozu.
 
RÁFKY
Kola dělají auto a to platí samozřejmě i pro Insignii Grand Sport. Pro její unikátní charakter můžete vybírat ráfky o velikostech 17˝ až 20˝.
 

PRÉMIOVÉ POHODLÍ

ERGONOMICKÁ SEDADLA ACTIVE
Ergonomicky certifikovaná1 přední sedadla pomáhají řidiči a spolujezdci omezit bolest zad a vylepšit tak pohodlí a pozornost při jízdě.

VYHŘÍVANÉ PRVKY
Nová Insignia Grand Sport nabízí řidiči prémiovou úroveň pohodlí díky vyhřívaným prvkům1, které vylepší všechna chladná rána.  Odmlžení a odmrazení je snadné díky vyhřívanému čelnímu oknu ThermaTec. Pro ještě vyšší úroveň pohodlí jsou k dispozici vyhřívané sedadla vpředu a krajní sedadla vzadu a také vyhřívaný volant.    

ZAVAZADLOVÝ PROSTOR
Sklápění jednoduše: zadní dělená sedadla se individuálně sklápí pomocí stisku tlačítka. 5 cestujících 490 litrů objemu: i bez sklopení zadních sedadel máte k dispozici spoustu místa. Možnost sklápění v poměru 40:20:40 pro maximální flexibilitu. Až 1 450 litrů: objemu: při sklopení všech zadních sedadel je zavazadlový prostor obrovský – a perfektně rovný.

 

KONEKTIVITA

MULTIMEDIA NAVI PRO
Digitální konektivita, palubní navigační systém, velký inovativní barevný dotykový displej a prvotřídní reproduktory: nejvybavenější infozábavní systém nové Insignie má vše.
 
BOSE® SOUND SYSTEM
Prémiový sound systém Bose® umožňuje skvělý zážitek z poslechu hudby v neobyčejně čisté kvalitě. Díky 8 reproduktorům si užijete výkonné basy a čisté výšky.

BEZDRÁTOVÉ DOBÍJENÍ
Jednoduše položte váš chytrý telefon1 do prostoru s indukční nabíjecí ploškou pro bezdrátové nabití baterie telefonu.

TÍSŇOVÉ VOLÁNÍ
V případě kolize nebo nehody vás Systém nouzového volání automaticky spojí s pohotovostními službami, které vám pomohou, a tím vám poskytne klid na každé cestě. V případě potřeby můžete také tlačítko Tísňové volání použít kdykoli ručně a připojit se tak přímo k operátorům nouzové linky.
 


JÍZDNÍ DYNAMIKA

MOTORY
Od benzínových motorů 1.4 Turbo (107 kW/145 k) po 2.0 Turbo (169 kW/230 k) po naftové 1.5 Diesel (91 kW/122 k) a 2.0 Diesel (129 kW/174 k) – všechny motory splňují emisní normu Euro 6 D a optimalizovaný systém Start/Stop. Kombinovaná spotřeba paliva 3,8 – 7,0 l/100km; kombinované emise CO2 99-161 g/km, dle NEDC. Spotřeba paliva a emise CO2 zde uvedené jsou předběžnými hodnotami a byly dosaženy dle metodiky testovací procedury WLTP. Relevantní údaje pak byly přepočítány pro porovnání s ostatními vozidly dle NEDC, dle nařízení R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 a R (EU) No. 2017/1151.
 
PŘEVODOVKY
Pro vůz Insignia Grand Sport si můžete vybrat 6stupňovou manuální převodovku, automatickou převodovku "Stepless", 8stupňovou automatickou převodovku nebo novou 9stupňovou automatickou převodovku. Nová 9stupňová automatická převodovka s řazením pod volantem nabízí skvělý výkon, úspornost a znatelně vylepšené pohodlí.
 
PODVOZEK FLEXRIDE
Přepněte z režimu Standard na režimy Tour nebo Sport a proměňte vaši Insignii v pohodlný koráb dálnic nebo sportovní stroj. Pouhým stiskem tlačítka podvozek FlexRide® přizpůsobí nastavení citlivosti různých systémů dle vámi zvoleného jízdního stylu a dle aktuálních podmínek - nastavení posilovače řízení, odezvu plynového pedálu, automatickou převodovku a kontrolu trakce.
 
POHON VŠECH KOL S PŘENOSEM TOČIVÉHO MOMENTU.
Pohon všech kol v Insignii automaticky rozděluje točivý moment mezi přední a zadní kola a mezi levou a pravou stranu vozu a zajišťuje dynamičtější jízdu a vyvážené ovládání.