Dakarský speciál Peugeot 3008 DKR na BARTH DAY

Dakarský speciál Peugeot 3008 DKR na BARTH DAY

Přijďte si prohlédnout jedinečný PEUGEOT 3008 DKR, který si na Rallye Dakar 2017 připsal trojnásobné vítězství.

KDY: sobota 11. 11. 2017

KDE: Tipsport aréna PARDUBICE

VSTUP: zdarma

 

Více o akci BARTH DAY


Nové vozy PEUGEOT 3008 DKR s posádkami Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena a Despres/Castera po 9000 km dlouhé jízdě přes Paraguay, Bolívii a Argentinu zakončily Rallye Dakar 2017 v cíli v argentinském Buenos Aires obsazením kompletních stupňů vítězů. Historický mezník s trojnásobným vítězstvím znamenal šesté celkové prvenství v této slavné terénní soutěži, které bylo v ideální shodě s uváděním nového SUV Peugeot 3008 na trhy po celém světě.

 



TECHNICKÁ VÝZVA A DESIGNÉRŮV SEN

Nový Peugeot 3008 DKR je extremní verzí nového SUV 3008, se zdůrazněnými charakteristickými prvky a vyostřenými proporcemi, zejména při ¾ pohledu zezadu. Závodní vůz zachovává výrazný vzhled SUV, s černou kabinou posazenou na obrovských bocích a lištou zdůrazňující linii střechy. Při pohledu na přední a zadní část obou vozů najdeme shodu v části se světlomety, v masce chladiče a zadním pásu s červenými „vrypy lvích drápů“.

Pokud jde o technickou stránku, tým Peugeot Sport se zaměřil především na odpružení (tlumiče a geometrie), aby se ještě více zlepšilo chování vozu, na chlazení a hmotnost, jež zůstává stejná i po přidání výztuh a klimatizačního systému, který posádky bezpochyby velmi ocení.

Velká pozornost byla věnována motoru, který bylo nutné přizpůsobit novým předpisům FIA, jež pro dieselové motory s pohonem jediné nápravy nařizují zmenšení omezovače množství nasátého vzduchu z 39 na 38 mm, což má za následek ztrátu ve výkonu o přibližně 20 koní. Inženýři se snažili co možná nejlépe tento handicap vykompenzovat, ale hlavně zlepšit používání motoru v nízkých otáčkách. Velké úsilí bylo věnováno i zvýšení spolehlivosti celého motorového ústrojí.

TESTOVACÍ JÍZDY - PEUGEOT

Peugeot 3008
Nadchla Vás extrémní verze 3008 DKR? Zjistěte, čím se vlastně inspirovala při testovacích jízdách s robustním a dynamickým crossover 3008, který získává svým modernějším vzhledem na eleganci a pro řidiče se stává příslibem nových a neopakovatelných zážitků. Mimo jiné Peugeot 3008 získal také prestižní ocenění Car of the Year 2017. Na palubě crossoveru 3008 se řidič ocitá v exkluzivně provedeném a ergonomicky uspořádaném „kokpitu“ a ze své zvýšené pozice má při řízení vynikající přehled o dění na vozovce. Interiér je velmi elegantní, snoubí se zde ušlechtilé materiály s moderními doplňky jako je například stylové madlo, černě lakovaný středový panel, chromované dekory… Technologický vzhled interiéru doplňuje palubní deska se zabudovaným ovládáním klimatizace a audio nebo telematického systému.



Nový Peugeot 5008
Nový Peugeot 5008 byl navržen jako zdroj inspirace a místo pro společně strávené okamžiky: díky variabilnímu a velkoryse prostornému interiéru a ergonomickému místu řidiče můžete kouzlo cestování a eleganci designu tohoto nového vozu objevovat společně se svými blízkými a přáteli. Jednoprostorový vůz Peugeot 5008 je k dispozici v 5 i 7místné* variantě a umožní vám pružně měnit uspořádání interiéru a zavazadlového prostoru, aby vyhovovaly všem vašim aktivitám: samostatná zadní sedadla lze sklopit každé zvlášť a vznikne praktická rovná podlaha…