NOVÝ PEUGEOT 5008

Sedmimístné SUV pro cestování první třídou

Nový Peugeot 5008 již za pár měsíců dorazí na evropské trhy. Jedná se o inovativní vůz nastavující v segmentu C-SUV nová měřítka. Nový Peugeot E-5008 se stane jediným 100% elektrickým SUV, které nabízí výjimečný prostor v kabině až pro sedm cestujících a elektrický dojezd až 660 km. Vůz využívá platformu STLA Medium a baterii „made in France“. Splňuje požadavky zákazníků, kteří hledají velké SUV s výrazným designem, kvalitním  modulárním interiérem a efektivním elektrickým výkonem.

 

 

Prostorný, přívětivý a 100% elektrický!

Peugeot se zavázal k tomu, že se stane 100% elektrickou značkou. Pokračuje tak v rozšiřování své bezemisní produktové nabídky, aby splnil potřeby všech zákazníků. Nový model E-5008 je jediným modelem ve svém segmentu, který nabízí 100% elektrickou mobilitu pro 7 cestujících a poskytuje mimořádně velkorysý a přívětivý prostor pro cestující. Nový Peugeot 5008 je ukázkou flexibility platformy Stellantis STLA Medium, kterou jako první model využívá v delší konfiguraci. Díky mimořádně velkorysému rozvoru 289 cm a celkové délce 479 cm je velmi prostorný.

 

Silný a dynamický postoj

  • Nový model 5008 má zřetelný SUV charakter, který vzbuzuje dojem síly a bezpečnosti, v kombinaci s mimořádně dynamickou siluetou.

  • Díky poměrně vysoké linii bočních oken, výrazným tvarůmi velkorysým rozměrům (délka: 479 cm, šířka: 189 cm, výška: 169 cm)je vůz 5008 na silnici nepřehlédnutelný.

  • Design modelu 5008 naznačuje pohyb, a to od zadního okna, jehož sklon je zdůrazněn efektními bočními designovými prvky, až po přední masku s novým světelným podpisem a inovativní maskou chladiče, která splývá s barvou karoserie.

     

 High-tech vzhled

  • Sofistikovanost masky chladiče podtrhuje štíhlý elegantní černý pás, který obepíná celou přední část vozu, a u všech verzí jsou do něj zabudovány ultrakompaktní LED světlomety.

  • Model 5008 GT je standardně vybaven novou technologií Peugeot Pixel LED, která automaticky přizpůsobuje paprsek světlometů podmínkám provozu a udržuje optimální osvětlení, aniž by rušila ostatní účastníky silničního provozu.

  • Nový model 5008 je po vzoru modelů 408 a 3008 vybaven koly s originálním vzorem, která mu dodávají moderní styl a zlepšují jeho aerodynamické vlastnosti. Kola o velikosti 19" a 20" s technickým a geometrickým designem mají ve svém středu nový znak Peugeot.

V interiéru se cestující díky velkolepé 21" plovoucí panoramatické obrazovce nového systému Peugeot Panoramic i-Cockpit® ocitnou v prostředí, které je jak technicky vyspělé, tak uživatelsky přátelské.

 

Výjimečný prostor pro sedm cestujících

Nový model 5008 nabízí díky svému rozvoru štědrý prostor pro cestující ve druhé řadě i ve třetí řadě sedadel. Z tohoto hlediska nastavuje v segmentu C-SUV nové měřítko.

  • Druhá řada nového modelu 5008 je vybavena pohodlnými sedadly, která tvoří posuvnou lavici dělenou v poměru 60/40 s opěradly v poměru 40/20/40, což představuje dokonalou kombinaci modularity a pohodlí.

  •  Opěradla sedadel ve druhé řadě se nezávisle sklápějí v 5 polohách, což cestujícím zajišťuje pohodlí na dlouhých cestách. Zvláštní pozornost byla věnována povrchové úpravě, kdy bylo u všech sedadel druhé řady použito vysoce kvalitní čalounění.

  • Přístup ke třetí řadě sedadel je bezkonkurenční díky systému Easy Access. Ten umožňuje sedadla ve druhé řadě zcela sklopit a zároveň posunout dopředu. Tento systém, který nemá v daném segmentu obdoby, výrazně zlepšuje přístup do třetí řady. Ovládání usnadňuje páčka umístěná v horní části opěradla sedadla. V kombinaci s širokým otevřením velkých zadních dveří umožňuje tento systém pohodlné usazení ve třetí řadě pro všechny cestující bez ohledu na jejich výšku.

  •  Do vozu 5008 se pohodlně usadí až sedm cestujících. Třetí řadu tvoří lavice se dvěma samostatnými opěradly vybavenými nastavitelnými opěrkami hlavy. Tato sedadla nabízejí obdivuhodný komfort díky vysokým měkkým sedákům, vyšším opěradlům a optimalizovanému prostoru nad hlavou.

  •  Nový Peugeot 5008 se tak dokáže přizpůsobit všem potřebám rodin, kterým poskytuje 2 až 7 pohodlných sedadel a velkou nosnost.

 

KOMPLETNÍ NABÍDKA VOZŮ PEUGEOT

 

Zdroj: Tisková zpráva STELLANTIS - media news