Peugeot 3008 se odhaluje v nové generaci!

Peugeot 3008 se odhaluje v nové generaci!

Nový Peugeot e-3008 kompletně odhalen, má ujet 700 km na nabití.

 

 SUV fastback zahajuje novou éru

 Značka Peugeot, která bude mít od roku 2025 nejširší nabídku elektromobilů ze všech evropských mainstreamových výrobců automobilů, již nyní nahrazuje svůj bestseller zcela novým SUV typu fastback. Nový Peugeot 3008 je neodmyslitelnou součástí elektrické budoucnosti značky. K pohonu totiž využívá převážně elektromotory. Tento nový vůz dorazí na evropský trh v únoru 2024.

 

Peugeot s modelem 3008 posunul na zcela novou úroveň klíčové aspekty jako kreativní design, potěšení z jízdy a elektrický výkon. Tento nový vůz je dokonalým vyjádřením základních hodnot značky: Allure, Emotion, Excellence.

  • ALLURE – SUV typu fastback s přepracovaným designem.
  • EMOTION – nová generace systému Peugeot Panoramic i-Cockpit® mění zásadním způsobem požitek z jízdy.
  • EXCELLENCE – vysoká elektrická efektivita a dojezd až 700 km díky nové platformě STLA Medium skupiny Stellanti

 

Aerodynamická linie a postoj šelmy

Nový model 3008 je okamžitě rozpoznatelný díky linii karoserie SUV typu fastback. Silueta vozu je dynamická a zároveň aerodynamická. Spojuje v sobě eleganci, efektivitu a prostornost. Dynamika linií nového 3008 vychází z vyvážených rozměrů vozu (délka: 454 cm, šířka: 189 cm, výška: 164 cm). Tyto proporce z něj činí jedno z nejkompaktnějších 100% elektrických SUV v segmentu C. Současně však vůz poskytuje dostatek prostoru pro cestující i zavazadla.

 

High-tech přední část

Peugeot u nového modelu 3008 představuje novou koncepci přední části vozu. Legendární světelný podpis značky ve tvaru tří drápů zůstává zachován, ale zcela se změnilo zpracování světlometů a masky chladiče. Maska chladiče nového modelu 3008 dokresluje elektrický charakter tohoto modelu.

Přední část vozu je koncipovaná kolem nového znaku Peugeot. Je do ní zabudovaný nový světelný podpis a díky postupně odstíněné barvě karoserie není maska jasně ohraničená. Nad maskou chladiče je tenký elegantní pás obepínající celou přední část, do kterého jsou začleněny ultrakompaktní světlomety. Jedná se o výrazný designový prvek dodávající novému modelu 3008 mimořádně pronikavý vzhled a potvrzuje jeho modernost a osobitost.

 

Inovativní aerodynamická kola

Peugeot navazuje na inovace započaté u modelu 408 a vybavil nový model 3008 koly, která mu zajišťují moderní styl a zároveň zlepšují jeho aerodynamické vlastnosti. Kola o velikosti 19" nebo 20" s technickým geometrickým designem mají ve svém středu umístěn nový znak Peugeot.

 

Vysoce kvalitní, technologicky vyspělá kabina

Kromě velkolepé 21palcové plovoucí panoramatické obrazovky nového systému Peugeot Panoramic i-Cockpit® umocňuje atraktivitu a technologický charakter kabiny ambientní LED osvětlení, které lze přizpůsobit dle přání uživatele v osmi různých barvách. Toto osvětlení se odráží v elegantním obložení z hliníku, které sahá po celé šířce palubní desky a výplní dveří. Spojení hliníku, světla a látkového obložení vytváří jedinečnou a efektní kombinaci kvalitních materiálů.

 

Nový kompaktní volant s dotykovými ovládacími prvky

Kompaktní volant, který je od samého počátku základním prvkem systému Peugeot i-Cockpit®, prošel rozsáhlým přepracováním, aby poskytoval ještě lepší pocit z jízdy a větší komfort řízení. Zachoval si samozřejmě svou kompaktnost, ale má modernější design. Přepracovaná středová část je menší a je izolovaná od ramen volantu, aby působila levitujícím dojmem podobně jako panoramatická obrazovka nad palubní deskou.

 

 

Dostatek úložného prostoru a velkorysý zavazadlový prostor

Kabina nového vozu 3008 nabízí 17 různých úložných přihrádek o celkovém objemu přibližně 34 litrů. Jedná se například o snadno přístupné bezdrátové nabíjení telefonu ve středové konzole, chladicí prostor pod středovou loketní opěrkou, držák na brýle na stropní konzole, držáky na nápoje a schránka před sedadlem spolujezdce apod.

Zavazadlový prostor nového modelu 3008 s objemem 520 litrů pod zadním platem je stejně velký jako u jeho předchůdce. Díky nové platformě STLA Medium mohou vozy nabízet zavazadlový prostor o totožné velikosti bez ohledu na motor.

 

Čtyři jízdní režimy pro optimální výkon 

  • Režim Normal: Jedná se o výchozí režim. Při sešlápnutí plynového pedálu v rozmezí 0 až 70 % je výkon a točivý moment mírně snížen, nad 70 % je k dispozici plný výkon a plný točivý moment. 

  • Režim Eco: Umožňuje plynulejší jízdu a nižší spotřebu energie díky specifickému nastavení pedálu plynu, při němž dojde k omezení výkonu a točivého momentu a sníží se výkon topení a klimatizace. 

  • Režim Sport: Nabízí dynamičtější jízdu díky specifickému nastavení posilovače řízení, plynového pedálu a převodovky. 

  • Režim 4WD: Tento režim funguje při rychlostech do 135 km/h a rozděluje výkon na všechna 4 kola.
    *Jen u el. verze se dvěma elektromotory

 

V rámci strategie 100% elektrifikace modelové řady uvede Peugeot na trh velké elektrické SUV, které bude cílit na zákazníky velkých SUV. Více informací bude zveřejněno na začátku roku 2024.

 

Podívejte se na další vozy značky Peugeot

 

Zdroj: Tisková zpráva Porsche Česká republika